Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 3
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 3

Recenze (123)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by vlastně chtěli, zde na ČSFD ti věční odpůrci tuzemské (i slovenské) filmové tvorby. Asi nacházejí uspokojení v duchem pokleslých zámořských škvárech, ale to neznamená, že se musí nevhodně hned projevovat při každém novém tuzemském počinu a za každou cenu bez rozumného uvážení jen a jen kritizovat. Samozřejmě, tento seriál má své mouchy, připouštím že tento styl točení zrovna rád nemám, ale neznamená to, abych usedl k monitoru, nalovil ČSFD a začal kolem sebe plyvat slova odporu. Mám takový dojem, že tihle plyvači špíny přisoudí nálepku "odpad" či jednu nebo dvě hvězdy automaticky každému tuzemskému filmu, ale na Robina Hooda z USA produkce nedají dopustit. Kriminálka Staré město je z hlediska toho, co nám doposud ČT1 nabízela, dalo by se říct, skok k lepšímu. Osobně toho moc vytknout nemůžu, snad jen z důvodů vyšší akčnosti vložené velmi nepravděpodobné akce (bokovky) naší přeemancipované nebojácné hlavní hrdinky. I ty nekonečné nepochopitelné návštěvy u staršího zkušeného kriminalisty dokážu strávit. Nepovažuji tento seriál za nějaký extra trhák v oboru CZ krimi, ale průměrnou známku si zaslouží, přestože je doslova přecpán konspiračními schůzkami kriminálníků v naprosto nepochopitelných místech squatterským brlohů. Prostě tam, kde kriminálník v kravatě září jako hovno na papíru - to se týká především serie 2. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Jednim slovem: OTRESNE! Desivy casting, scenar k placi, nepresvedcive vykony, nuda z toho kape jak z jihoamericke telenovely. Vysetrovani se deje jaksi mimochodem a nahodne - prideme do baru a tam zciasta jasna potkame nekoho, kdo je pro dalsi patrani nejpodstatnejsi. A daleko dulezitejsi je podle scenaristu nudny soukromy zivot policajtu. Charismaticti herci dostali minimum prostoru - Deci, Roman, Langmajer a hlavni lajny prevzali jalove postavy na cele s Lasicou a neuveritelne odpudivou vysetrovatelkou, ktera si bez sveho mentora nerozhodne jestli si vytre pravou nebo levou. Absenci jakekoli nadsazky ci humory nemuze zachranit ani "Dempsy". Jedina slusna vec je uvodni znelka, ale i ta mi prijde odnekud obslehla - Dexter atd. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Další kriminální seriál na našich obrazovkách, slovensko-český, tentokrát překvapivě koukatelný. Mezi devizy rozhodně patří slušné obsazení a výkony herců, Matěje Hádka jsem už nějakou dobu neviděl a musím napsat, že nutkání praštit ho latí po hlavě jsem tentokrát rozhodně neměl. Zmínit se musím o Zuzaně Fialové, nejen že jí to moc sluší (ňamky), ale moc mi ve své roli seděla. Ona i její postava jsou sympatické. Případy jsou bohužel trochu slabší, práce u policie holt není romantika à la Columbo, ale zpracování je dobré. Seriál se totiž vyvaroval protahovaných scén, kde si aktéři přehazují kecy jako bramboru, a díky tomu vše docela odsýpá. Vyloženě dramaticky akční sekvence nečekejte, ale rozuzlení, ke kterému díl vždy směřuje, docela funguje a nějaká honička se taky najde. To ale není pilířem, autoři sází na postavy, včetně sond do osobního života, a jejich postupnému řešení případu. I když rezervy by se našly. Hudební doprovod a podbarvení záběrů jsou trochu zvláštní, ale potešily. Já byl průměrně spokojen a výsledkem vlastně potěšen, po několika nezáživnych kriminálních seriích nedávné doby a asi miliónu telenovel přes kopírák krok dobrým směrem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení, ale bohužel nestačí na to, aby vytáhla tuto sérii sedmi detektivních epizod - pravda, se sympatickými postavami - do červeného pásma. Kriminálka Staré Mesto si prostě tak nějak "dělá to svoje", aniž by oslňovala kamerovými filtry a podobnými vychytávkami (na to tu máme Stropnického a jeho partu od Anděla), a nejde tomu příliš co vytýkat. Jenom to, že sice neurazí, ale ani nenadchne - dnes už si nepamatuju ani jeden díl, jen kdo hrál hlavní role, a že Milan Lasica je stále velký boss:) A to na víc než na 60% nestačí. Dobře, možná by mohlo na sedmdesát, na tu bídu okolo, ale to by potom nebyl znát ten masivní kvalitativní posun, který se stal s druhou - úplně jinak pojatou - sérií. Tu, na rozdíl od téhle, vřele doporučuju. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné charaktery i dialogy dělají hodně. Vytahují moje hodnocení na slušné tři hvězdičky, jelikož náplň (sám seriál se honosí: podle skutečných případů) není tak dramatická a vyloženě zajímavá. Na druhou stranu se celý dojem stává uvěřitelnějším, jenže o to více zase všedním. Rozhodně je to však palec nahoru. Herci s režisérem vyždímali daný materiál a prostředí na 'domácí' podmínky dost. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama