Reklama

Reklama

Sněhurka a lovec

  • USA Snow White and the Huntsman (více)
Trailer 2

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO KOUZLO BYLO ZPEČETĚNO KRVÍ TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ. A JEN KREV TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ HO MŮŽE ZLOMIT....“ /// Jedna Sněhurka, druhá Sněhurka, třetí Sněhurka. Julia Roberts poráží hysterickou Charlize Theron jasně a drtivě K.O. (,,Snow White“ nechám (mazaně) stranou). Parádní vizuál a CGI! Ale bacha - celý se to táhne a já řvu na celej barák: ,,ZRYCHLI!!“ ,,ŽIVOT ZA ŽIVOT“ (tak se ukaž Thore…). Hmm, dialogy samá moudrost (proto ty dvě hodiny) a jejich obsah odpovídá chytrosti scénáře. ,,NECHTĚLA BYSTE SI ZATANCOVAT?“ (kurva trpaslíci, takhle než se dohrabem ke konci temnoty… ). Ty vole ,,Na’vi a Pandora!“. Pičo ,,LOTR!“ A pak láska. Kecy. A kecy. A polibek. Kecy… (a nakonec Johanka z Arku). Bezemoční podivná pohádka, která mrňouse neosloví a velký nasere (takže zase střední vrstva…). 2a½! Ale dám 3*. Za ten vizuál a sympatickýho Hemswortha (ale klidně bych mohl dát i ty dvě a vůbec by mě to nesralo). Zároveň bych rejžovi přál, aby natočil i nějakej hezkej film, kterej začne už rozumněji zvoleným castingem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nějaká svině mi jde po srdci. 2.) Nesnáším barevnou Sněhurku. 3.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šel do kina, protože trailer sliboval nadprůměrnou podívanou se skvělou hereckou trojicí. Nicméně opravdu jsem byl překvapený, jak se mi tahle nová Sněhurka líbila. A není to jen bezchybným castingem (geniální Charlize Theron, skvělá Kristen Stewart, sympatický Chris plus parádní trpaslíci) ale i tou krásně ponurou atmosférou, ve které se film odehrává. Právě na ní vše stojí a pak jde krásně vidět ten kontrast, když se hrdinové dostanou do trpasličí vesnice (vidíme slunce, barvy, no prostě vše, co nám chybělo v první polovině). K tomu parádní hudební podkres (nejsilnější scénu celého filmu má na svědomí hudba, SPOILER! když po smrti jednoho z trpaslíků naši hrdinové putují po zemi a pohřební píseň, kterou zpívali, najednou zpívá zpěvačka) KONEC SPOILERU! Prostě a jednoduše, tomuhle filmu jsem věřil, že bude nadprůměrný, ale že až takhle (na konci jsem si uvědomil, že mu prakticky nemám co vyčíst) to jsem opravdu nečekal, jak by řekl klasik. Druhé zhlédnutí napoví víc, ale pochybuju, že by mé nadšení nějak extra vyprchalo… 100 %. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že tento tradičný rozprávkový príbeh potreboval facelift aj pre súčasné konzumné publikum. Spočiatku som bol voči tomuto dravému spracovaniu skeptický, ale ako sa ukázalo, nemal som byť prečo. Ak si potrpíte na tradičnom príbehu, pozrite si toto telenovelácke spracovanie. Tu však ide o plnokrvné fantasy s množstvom akcie a veľmi nápaditým audio-vizuálnym spracovaním (ohromujúce krajinné zábery, burácajúci hudobný doprovod) prípomínajúcim motívy LoTR-a. Popri základnej zápletke vernej originálu sa rozohráva zaujímavá partička a tvorcovia sa veľmi lišiacky pohrali s postavami, medzi ktorými dominuje démonická Charlize. Určite by potešil väčší priestor pre trpaslíkov. Ich obsadenie (Hoskins, McShane, Jones) si o to priam žiadalo. Pripájam sa aj k bojkotovaniu obsadenia Kristen Stewart, rola Snehulienka mala byť výzvou a cťou, ale v tomto hereckom (ne)nasadení by som jej neuveril ani nos medzi očami. Je to škoda, pretože práve ona mala byť tým, k čomu si divák vytvorí vzťah. Klasika teda ostáva neprekonaná, ale pokiaľ to neberiete ako priameho konkurenta (ako rozprávku pre deti určite neodporúčam), tak sa určite zabavíte. 75%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pokud by měla Kristen v roli Sněhurky podat přesvědčivý herecký výkon, musela by strávit v kómatu po požití otrávené malvice celý film. Pokud chtěli tvůrci milostný trojúhelník, neměli geometrickým pravidlům navzdory udělat všechny úhly tupé. A pokud bych to chtěla já prohlásit za filmovou loupež století, neměl by se psát teprve rok 2012, ale pokud se Mayové nesekli, se vzpomínkou na políčko po políčku vykradené scény z Nekonečného příběhu, Legendy a Princezny Mononoke to slavnostně prohlašuji. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film roku. Naprosto tragická verze Sněhurky a sedmi prcajzlíků, jejichž naprostou stupiditu nezachraňuje ani ohrané klišé: "je to přece pohádka". To, co je ve filmu změněné o proti původní (a hezké) verzi, je na něm taky to nejhorší a nejtrapnější (bojující trpaslíci, vojenský velitel Sněhurka atd.). Neomlouvejte mě, ale tak otřesný výkon jako podala ta beztalentní kráva Stewart, ten jsem snad ještě v žádném jiném áčkovém filmu neviděl. Pominu-li fakt, že je hnusná jak noc a při castingu se musela porota kurevsky snažit, aby do filmu nasrala ty nejhnusnější ženský, které jí na něj přišly, aby vedle nich tato herecká a vzhledová nicka vypadala nádherně, zůstane mi naprosto odpudivý výkon, ze kterého si pamatuju jen ty dvě bílé orbitky v její hubě, kterou permanentně otevírala s přesvědčením, jak je u toho děsně sexy. Pokud si někdo představuje pod pojmem herectví to, že se bude radovat, milovat, smutnit, hecovat armádu a umírat jedním a tím samým výrazem v ksichtě, tak bych mu nenabídl ani štěk v pornu, natož v profesionálním filmu. Když pak daný protagonista promluví a zní jak umírající myš, tak bych ho nenechal dělat ani kulisáka. No a tady ta naprosto dementní herečka, co musí kouřit režiséra aby si vůbec zahrála, hraje rovnou hlavní roli a je snad v 95% stopáže, takže stahuje celý film do hnoje, kam mimochodem právoplatně patří i bez ní. 10% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Herci, kteří ztvárnili trpaslíky, museli před začátkem natáčení navštěvovat tzv. školu pro trpaslíky, kde se pod vedením choreografa učili například chodit v husté trávě po kolenou, aby se zdáli být menší. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o jednu z mála filmových verzí známé pohádky, kde nebyli do rolí trpaslíků obsazeni herci malého vzrůstu. Místo toho bylo využito speciální trikové techniky, díky níž herci vypadají mnohem menší, než jsou ve skutečnosti. Film si kvůli tomu vysloužil vlnu kritiky ze strany malých lidí z filmové branže. Např. Warwick Davis to veřejně přirovnal k tomu, jako by se někdo pokoušel přebarvovat bílé herce na černo, aby mohli hrát černošské role. (Ajka1)
  • Sněhurčino (Kristen Stewart) setkání s bílým jelenem s velkým parožím je odkaz na film Princezna Mononoke (1997), kde podobný jelen představuje Ducha lesa. Malé bílé víly/skřítci jsou pak velmi podobní kodymům z téhož filmu, jejichž přítomnost dokazovala, že les je zdravý. (Plamen_Ignis)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama