Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele lillien k tomuto seriálu (1)

Sanitka 2 (2013) 

Po pilotním dílu nemá smysl udělovat hodnocení, ale protože původní Sanitku považuji za jeden z nej českých seriálů, dovolím si alespoň resumé mých pocitů z tohoto pokusu o navázání na dávný úspěch. Myslím, že to nedopadlo o nic hůř, než dvojka Nemocnice na kraji města. Zásadní problém je v tom, že tohle už nemá nic společného se starým Jiřím Hubačem. Nechci snižovat Ivana Hubače (třeba jeho Dlouhá míle je vynikající), ale tady je scénář triviální a nenápaditý, místy až trapně hloupoučký, napsaný jako přes kopírák pro současné nenáročné české seriálové publikum, které nevyžaduje duchaplnost a mám pocit, že nevyžaduje ani kloudné herectví. Nová Sanitka vsadila na táhlo několika herců ze staré gardy, kteří ale pod jinou taktovkou než Dietlovou nebo Adamcovou ze sebe tlačí zas jen šedý průměr. Nové tváře mě zatím neoslovily. Za neomluvitelné považuji vykrádání scén z původní Sanitky. Např obšlehlá situace, kdy mladý Jandera řeší stejný konflikt jako jeho otec ( záchranář odmítá snést pacienta z vyššího patra). Jestli došly nápady, měl Renč možná zůstat u reklamy. Nechci to hned odsoudit k odpadu, takový odpor jako Ulice to ve mně nevyvolalo, ale na víc než kulisu k žehlení to zatím nemá. ()

Reklama

Reklama