Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Další papundeklový shit a padesátá variace na Ulici od Novy, kde je scénář na úrovni lepšího porna a kvalita zfilmovaní podobná béčkovému erotickému filmu. Nova je vlastně taková raritka mezi komerčními televizemi, protože aby nějaká podobná stanice měla tak příšernou vlastní tvorbu a diváky pravidelně zásobovala tím nejlevnějším zbožím z celého světa a zároveň měla nejlepší sledovanost v zemi, to snad lze reálně provést jen v postkomunistické zemi plné důchodců a idiotů se stádovitým vkusem. Neuvěřitelné, že všechny pořady od Novy jsou odpad jak prase a přesto na ně čumí řádově miliony lidí. Český divák ale zřejmě nestojí o lepší kvalitu vysílání, ale o stojatý shnilý kanál, ve kterém se smradlavé hovno vydává za svíčkovou, a ve kterém pokaždé dostane to, co požaduje, tedy ochotnickou sračku, ke které není třeba mozku a vkusu. 0% ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Gympl je sice o něco lepší než strašlivá Základka, ale přesto působí hrozně uměle, postavy jsou povětšinou dost nezajímavé a to co občas vypouštějí z pusy je něco strašlivýho. Navíc česko našlo svou Kristen Stewart - mladá "herečka" Hana Tomášová je totiž něco neskutečného. Herecké výjimky tvoří snad jen Bydžovská, Šafránková a Leichtová, jinak je to fakt voser. Celkově je Gympl jen další standardní "novácká" blbost. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda opravdu velká plejáda zoufalství, které nám mohlo být nabídnuto. Dětské herecké obsazení skřípe od první věty, kterou tam někdo z nich vypustí, skoro to budí dojem, že se hledalo mezi neherci či amatéry, poněvadž tam není nikdo, koho byste mohli vystát. Mezi dospělými se také najdou tragédi, hrající zpěvačky nikdy nemají hrát, to je takové již stokrát ověřené pravidlo, ostatní herci by se zas neměli pouze na základě své ekonomické situace vrhat po hlavě do bezduchých scénářů. Upřímně, není vám pak hanba, když propůjčujete své poměrně zdatné herecké umění braku? Scénář si snad zaslouží jediné: no comment. Jedna hvězda je za dokonalého Karla Heřmánka, který coby alkoholický ředitel neztratil humor, a za Lucku Benešovou, jejíž role je tam snad jediná, která má grády. Nebudu ani říkat, že jsem to zkoušela s více seriály, jež nám na podzim nabídly české televize, poněvadž tam je situace totožná a mohla bych příspěvek přelít i tam. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Njn. premiéra pilotu je dnes a 33 lidí už ho vidělo, stihlo mu dát odpad a zapsat se do kategorie Český Sráč. Pokud je seriál na odpad, s radostí mu ho dám zítra večer. Dodatek: Shlédnut pilot a na ČR to není beznadějné. Párkrát jsem se i upřímně zasmála. Koukám, že už se začínají objevovat i inteligetnní hodnocení. Děkuji Korbitchovi, který mi věnoval tolik času a projel podrobně můj profil. Chtěla jsem mu poděkovat do pošty, ale zablokoval mě. Tak aspon takhle. Děkuji, že jsi si přečetl mé komentáře, mám radost když zaujmu :-) Dodatek. Na truc blbečkům nadhodnocuji. tenhle seriál je super, bavím se u něho, dokážu se zžít s některými postavami, je tu vývoj i lehká psychologizace. To nejlepší co se v poslední době v čr objevilo Dodatek 10/2013 S přibývajícími sériemi bohužel kvalita rapidně klesá. první řada byla dobrá, zbytek už bohužel ne. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Projekt pomýlený a zoufalý jak coby variace amerického seriálového hitu Glee, ale tak i v souvislosti s tou diváckou cílovkou, když Nova předem marně míří do řad teenagerů, aby nakonec zbaběle a pohodlně se schovávajíc v Růžové zahradě oslovila tak možná padesátníky, což jasně dokazuje i ta nostalgická sázka na Libušku Šafránkovou.. Pawlowská, Hornová a duo El Barto ?? To jako vážně ?? ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Pilotní díl se natáčel ve škole Nedvědovo náměstí během prázdnin, kdy byla škola volná, dále vznikal seriál v ateliérech, kde vzniklo celé gymnázium, včetně tříd, sborovny, ředitelny, chodby, haly i dámských a pánských záchodů. Uměle vytvořený prostor měl připomínat školu z pilotního dílu. Součástí ateliérů seriálu je i kinosál, bar a byty hlavních hrdinů. Dekorace stály na celkem 1600 m2. Exteriéry filmoval štáb převážně na Praze 4 Podolí, na zmíněné základní škole Nedvědovo náměstí a v Pardubicích na místním gymnáziu. Exteriéry s projíždějícími trolejbusy se natáčely v Pardubicích, pohledy z ptačí perspektivy ukazují Hradec Králové. Budova Gymnázia Královka, která se objevuje ve 4. epizodě 2. série, je ve skutečnosti historická budova Rangherka v Heroldových sadech.[Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • Ústřední píseň „Šestej pád“ napsal a otextoval Ondřej Brzobohatý. Celou ji napsal asi během dvou týdnů, přičemž melodie mu prý přišla na mysl prakticky hned. Text byl podle jeho slov složitější. Nazpívali ji Dan Bárta a Ewa Farna. [Zdroj: denik.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama