Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer 6
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Videa (39)

Trailer 6

Recenze (769)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akty X sú legendárne, sú kultové, sú cool, všetci to pozerali a ja vlastne neviem prečo boli tak legendárne, kultové a cool. Videl som možno dvadsať častí, ktorých kvalita bola značne kolísavá a tak nevidím dôvod, prečo dávať vyššie hodnotenie. Vďaka tomuto seriálu pomaly všetci vo svojej dobe uverili, že sme v područí mimozemšťanov. Ach jaj. Tento fenomém a jeho opodstatnenie v popkultúre by bol a určite aj bol námetom nejakej diplomovej práce. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě tenhle, nadpřirozeně nabitý seriál opravdu bavil. Spoustu nevysvětlitelných záhad a UFO. Bavilo mě jak si s agentem Mulderem zahrával z počátku záhadný kuřák. Bavilo mě, že je seriál stejně dobrý a někdy i dokonce lepší, než-li např. Krajní meze. Bavilo mě jak Mulder toho spoustu viděl, ale zbylo mu nakonec jen spoustu střípků a nepřímých důkazů, ale pak se seriál začal zvrhávat v obyčejný, podprůměrný Sci-Fi béčko. Tohle si ale seriál o Aktech X-nevyřešitelných případů rozhodně nezasloužil. Když už seriál nevěděl kudy kam, měli ho scénáristé včas utnout, pokud možno s otevřeným koncem. Žel, když někdo neví, kdy včas přestat, tak to podle toho taky pak vypadá. Za mě dobrý, s tím, že ho hodnotím jakožto komplet. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Co dodat ... kult mého pubertálního mládí. První čtyři série jsou prostě neodolatelné. Hláškující Mulder v ujetých kravatách, skeptická Sculyová v oblečení, které je o dvě čísla větší než ona. Hustý baloňáky, mrtě typů Fordů (v ničem jiným fakt agenti FBI nejspíš nejezdí), ujetý mutanti, upíři, vlkodlaci, duchové, mimozemšťani, vládní konspirace. Teď si uvědomuju, že tahle směsa hraje na komedii až parodii. Jo těžký devadesátky, na jednu stranu depresivní, na druhou stranu zábavný a hlavně tak často zdrojem inspirace pro novodobější televizní produkci. Jenže tohle duo u mě asi zůstane nepřekonáno, ani po všech 9 sériích. 100% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvních pár řad je přímo skvělých, ale jak se Mulder začne strašně zajímat o ufony a o ničem jiným už žádný další díl neni, tak to začíná být nudný a nezajímavý a už se na to ani nedá koukat, kdyby zůstali u paranormálních jevů a občas do toho vložili ty ufony tak to mohl být jeden z nejlepších seriálů ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála seriálu, který jsem tehdy opravdu pravidelně sledoval. Bohůžel neušel tomu, že si tvůrci dali tu práci využít potencial celkem zajímavě rozjetého tématu a v posledních třech sériích je to bohůžel znát, že vařej z již jednou převařené vody. Mulder a Scully - nezapomenutelná dvojka, kteří se k sobě jasně hodili i když to na první pohled nebylo znát a výborně se doplňovali. Nakonec to vyznívá, že za vším stojí americká vláda...a možná že na tom přeci jenom něco bude. Ač tak či tak Akta X je seriál, který se objevil, svojí kritikou na vládu pohoršil ale hlavně zaujal svojí myšlenkou. (86%) ()

Galerie (2 724)

Zajímavosti (344)

  • Když Scullyová (Gillian Anderson) poprvé vstoupí do Mulderovy (David Duchovny) kanceláře a dívá se na zeď, můžeme si všimnout, že plakát „I Want to Believe“ lze vidět celý. V dalším záběru, kdy Scullyová prochází kolem plakátu, je již částečně skrytý za papíry, které jsou před ním naskládané. (Kubaaa97)
  • William B. Davis (Muž s cigaretou) je nekuřák. Cigarety, které kouří ve svých scénách, v sobě nemají tabák, ale byliny. (novoten)

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama