Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 185)

Hild 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ SERIÁL, CO KDY BYL NATOČEN. Seriál, na který se můžu dívat znovu a znovu. Tomu se říká dokonalost. Nevynechala jsem absolutně žádný díl. Nemohla bych říct, který díl je nejlepší, protože jsou nejlepší všechny, nemohla bych říct, které scénky jsou nejlepší, protože jsou nejlepší všechny a nemohla bych říct, která postava je nejlepší, protože nejlepší jsou všechny. Nejlepší seriálový humor vůbec, velkou zásluhu na tom mají neskutečně přirození herci, kteří nepřehrávají na rozdíl od většiny dalších televizních sitcomů, ne, žádný sitcom Přátelům nesahá ani po kotníky, žádný si totiž nedokázal udržet stejnou úroveň po celých deset let. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Přátelé jsou jistě příjemný a pohodový sitcom, zrají však jako víno - novějším řadám bych nějakou tu hvězdičku přidal (desátá serie je už takřka dokonalá), na samé počátky tohoto seriálu už se dneska ale skoro nedá dívat - charaktery neutříděné, na dobrou pointu se musí často dlouho čekat... (podobné je to ale třeba i se Simpsonovými, to je však ale trochu jiná liga) ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vlezlá, křečovitě rozjuchaná a politicky korektní sračka o naprosto nesympatických lidech, se kterými bych nenašel společnou řeč ani omylem. Postavám nevěřím ani dobrý den, a na jejich hru na přátelství odmítám přistoupit. Jednu hvězdičku dávám za stopové množství humoru, který se do toho podařilo scénáristům dostat. Určitě jim to muselo dát řádnou fušku. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto je seriál, čo nestráca grády ani po opakovaných pozretiach a z Americkej produkcie je pre mňa vrcholom zo všetkého čo tam vzniklo. Partia hercov Jennifer Anniston - Courtney Cox - Lisa Kudrow - Matt LeBlanc - Matthew Perry - David Schwimmer nastavil latku zábavnosti a vžitia do postáv poriadne vysoko a za každým bolo na čo pozerať, jediné slabšie chvíľky boli keď sa dej vracal do minulosti ale ináč tam nie je čo kritizovať. V seriály si zahrala aj celá plejáda hercov v mini úlohách od Bruca Willisa, Toma Sellecka, ... až po Juliu Roberts. ___V roku 2017 som si znovu pozrel celú sériu v priebehu 2 mesiacov a môžem povedať, že to bol opäť úžasný zábavný zážitok. Excelentná séria.__ /100%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Přátelé byli a zůstávají vlajkovou lodí všech sitcomů a už od počátku je doprovázel výjimečný komerční úspěch prakticky všude, kde byl seriál uveden. Podílela se na něm scénáristická špička, šlo o týmovou práci deseti až dvanácti scénáristů a seriál měl i silnou reklamní podporu. Jeho úspěch jednak stál na modelu šesti vyhraněných protikladných charakterů a na druhé straně stavěl na humoru vyplývajícím z postojů a myšlení teenagerů, který si hrdinové uchovávají i v dospělosti. Typická je neměnnost chování slavné šestky i v pozdějších sériích. Stále se zamilovávají, rozcházejí, hádají a usmiřují, jako by jim bylo šestnáct let, i když protagonistům už táhne na třicítku. Dítě nebo manželství je pouhou kulisou. Pohodovost, která ze seriálu čiší, spolu s řadou slovních hříček a hereckým výkonem hlavních hrdinů pochopitelně vedly k úspěchu. Po první sérii bych dal 95 %, ale časem se mi seriál poněkud přejedl opakováním stále stejných schémat. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 021)

  • Postavu tlustého naháče, který žil naproti oknu Moničina (Courteney Cox) bytu a jehož byt se v jedné části snažil získat Ross (David Schwimmer), hrál Jon Haugen. V seriálu se objeví jen dvakrát, když usnul a přátelé si mysleli, že možná zemřel, a když ukázal na kameru svůj zadek. Jon Haugen poté prozradil, že nikdy nebyl doopravdy nahý. Identita naháče byla dlouhou dobu záměrně pečlivě utajovaná studiem Warner Bros. Studio chtělo, aby lidé hádali, kdo je tím tajemným tlusťochem. (Posheidon)
  • Pľac, na ktorom sa natáčal seriál, je ten istý pľac, kde sa natáčal seriál Plný dom (1987). Seriál sa začal nakrúcať krátko po tom, čo v roku 1995 skončil seriál Plný dom. (Pat.Ko)
  • Šesť farebných bodiek v logu "F.R.I.E.N.D.S" má rovnaké farby ako šesť dáždnikov, ktoré majú postavy v úvodnej znelke. (Lweon)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama