Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele kratajirka k tomuto seriálu (55)

Přátelé (1994) 

Na tohle se dá koukat znovu a znovu.:D ()

Zrušená svatba (1994) (S01E01) 

Ross: Už máš flek? Rachel: Ty blázne, copak něco umím? ()

Složité vztahy (1994) (S01E02) 

Phoebe: Na mým účtu se objevilo 500 dolarů navíc. Chandler: Fuj, dneska se dějou hrozný svinstva. ()

Konečně ten pravý (1994) (S01E03) 

Monica: Ahoj, kde je Joey? Chandler: Joey mi sežral žvejkačku, tak jsem ho zabil. Myslíš, že jsem neměl? ()

Náplast na smutek (1994) (S01E04) 

Joey: Ahoj, lidi. Monica: Joey, co bys dělal jako omnipotentní? Joey: Patrně bych se zabil. Monica: Tohle nechápu. Joey: Kdyby mě sval lásky zradil, neměl bych důvod žít. Ross: Neví, co je omnipotentní. Joey: Ty už jo? Rossi, to mě mrzí. ()

Praní prádla (1994) (S01E05) 

Rachel: Jsem naštvaná kvůli tátovi. Chce mi koupit Mercedes kabriolet. Ross: No né. To je ale odpornej chlap. ()

Životní šance (1994) (S01E06) 

(Rachel poprvé uklidila a Monice se to moc nezamlouvá. Ostatní "Přátelé" to komentují.) Phoebe: (k Rachel) Jak jsi mohla pohnout podnožkou, to nechápu. Chandler: Jo, a co teprve, kdybys přerovnala časopisy. Už bychom ti šli na pohřeb. ()

Bez proudu (1994) (S01E07) 

Phoebe: Byla jsem poslední, kdo se dozvěděl, že Chandlera klofnul páv v zoologický zahradě. Jako poslední jsi mi řekla, že ses zabouchla do Joeyho. Joey: Cože? Phoebe: Ha. Zřejmě jsem byla jen předposlední. ()

Loučení s babičkou (1994) (S01E08) 

Joey: Á, vida, vida. Tady je Monica nahá. Ross: Ne, to jsem zas já. Nepleť si hlavu se zadkem. ()

Paní Bingová (1995) (S01E11) 

(Rachel zkouší napsat román.) Rachel: Takže, tohle je první kapitola a chci váš naprosto upřímnej názor. Jasný? Jo, a na straně dvě nesahá po jejích bujných trsech. Monica: A co je brodavka? Joey: Obvykle bývá na bujných trsech. Rachel: No tak jo, jasně. Nejsem moc dobrá písařka. Ross: Počkejte, až narazíte na jeho velký tepající tenis. Teda nechtěl bych být u toho, až ho začne hrát. ()

Holka nebo kluk? (1995) (S01E12) 

Chandler: Rossi, fakt jsi četl všechny ty knížky o dětech? Ross: Jo, strč mě do libovolný dělohy bez kompasu a vždycky najdu cestu ven. ()

Dvojčata (1995) (S01E16) 

Ross: Tak nevím, jestli mě jen zkouší nebo se tak předvádí, prostě opičák se vymknul kontrole. Třeba on mi pořád maže hovory na záznamníku. No možná, že je to náhoda. Rachel: Ne, to dělám já. Ross: A jednou mi tři dny za sebou sebral noviny, než jsem je přečetl a počůral mi křížovku. Rachel: To já nedělám. ()

Správná rozhodnutí (1995) (S01E17) 

(Mluví o Marcelovi, který vdechl písmenka.) Phoebe: Je v pořádku? Ross: Jo, doktor vytáhl káčko. Ještě našel M a O. Chandler: Myslíme, že chtěl napsat "mok". ()

Hráči pokeru (1995) (S01E18) 

Joey: Prostě neznáme žádnou ženskou, která umí hrát poker. Monica: Prosím tě, to je tak chabá výmluva, prostě je to typická mužská odpověď. Ross: Pardon, umí to některá z vás? Holky: Ne! Rachel: Můžete nás to naučit? Kluci: Ne! ()

Zubařům nevěřte (1995) (S01E20) 

Ross: Druh topení. Phoebe: Radiátor. Ross: Na pět písmen. Phoebe: Iátor. :D ()

Rossova nová přítelkyně (1995) (S02E01) 

Ross: (dívá se v TV na sumo) Ironií je, že všichni ti buřti propadli z tělocviku. ()

Hlavně nebýt sám (1995) (S02E03) 

(Při čtení deníku pana Hackelse.) Joey: Hele, píše tu o mně. 17. dubna - nadměrný hluk. Mladý talián si přivedl slečnu. Chandlere, ty jsi tu taky. Chandler: 18. dubna - nadměrný hluk. Taliánův přihřátý spolubydlící přišel domů. ()

Domácí video (1996) (S02E14) 

(Chandler dostane od Joeyho zlatý náramek a teď je v kavárně a pozoruje ho krásná slečna...) Chandler: Říkáte si, kde se tady asi bere ten elegán, že jo? Gail: Jsem Gail. Chandler: Chandler. Gail: Ehm, já už zase musím běžet, velmi mě těšilo. Chandler: Co? Cože? No to je ohromný! On mi mohl dát video nebo sadu golfovejch holí, ale místo toho mi dal odpuzovač ženskejch! Tuhle ohavnost z bazaru pro teplouše! Phoebe: Neskuhrej! Chandler: Jo, tobě se to řekne, ty se tady nemusíš promenovat s touhle buzerantskou cetkou!! Phoebe: Chandlere... Chandler: Jsem chudák, že tohle musím nosit, jsem chudák!! (Joey přijde do kavárny a pozoruje Chandlera...) ()

První rande (1996) (S02E15) 

Phoebe: Dvě krávy padly za oběť, abyste vy dva mohli zírat na televizi s nohama nahoře. Chandler: To byly umělý krávy. Nepřežily by v tvrdým životě. ()

Věrný Rek (1996) (S02E20) 

(Monika nabízí kuře.) Monika: Mám jedno stehno, dvoje prsa a jedno křídlo. Chandler: A kde si kupuješ šaty? ()

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama