Reklama

Reklama

Příběhy ze záhrobí

(seriál)
  • USA Tales from the Crypt (více)
Horor / Fantasy / Komedie / Thriller / Povídkový
USA, (1989–1996), 40 h 57 min (Minutáž: 20–39 min)

Tvůrci:

Steven Dodd

Režie:

Walter Hill, Robert Zemeckis, Richard Donner, Howard Deutch (více)

Hrají:

John Kassir, William Sadler, Marshall Bell, Larry Drake, Joe Pantoliano, Billy Zane, Richard Thomas, Lela Rochon, Tim Roth, Amanda Plummer, Timothy Dalton (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Strážce krypty uvádí příběhy, ve kterých není nouze o černý humor a překvapivé pointy... Seriál se natáčel v letech 1989 - 1996 a vzniklo na 93 epizod. Drtivou většinu z nich produkovala pětice Richard Donner, Joel Silver, David Giler, Walter Hill a Robert Zemeckis. (5150)

Recenze (103)

Han22 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál. Popravdě se mi to líbí ještě více než kdysi, protože tak skvělou kombinaci vymazlených příběhů se skvělými pointami, brutálně černého humoru a gore efektů jsem dlouho neviděl. A ti herci... čučel jsem. V kterém seriálu uvidíte Demi Moore, Michaela J. Foxe, Kyla McLachlana, Whoopi Goldberg, Brada Pitta a další a další... EDIT: Tak seriál dokoukán, ke konci jde kvalita dolů, ale hvězdičky neuberu. I když sedmá řada má dobrých dílů jak šafránu, pořád je to asi jediný hororový seriál který se s ničím nesere. Hodnocení všech 93 epizod se sem bohužel nevejde :-( ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál plný černého humoru a místy hororu nebo aspoň napětí. Jelikož většina zápletek v tomto žánru je stále jedno a totéž , tak je většina příběhů lehce předvídatelná jak skončí. S01 (Je zde možnost SPOILERU) - E01 S čím kdo zachází, tím také schází. 3 a 1/2 * E02 - Jsem rád, že my máme Ježíška. A proto zabij Santu dokud můžeš. 4* E03 - Pěkné ale stejně jak se říká : "Dvakrát měř, jednou řež." nebo "Víc hlav víc ví." 4* E04 - Nečum do zrcadla, ať nepoznáš kdy ti prsa povadla. V tomto případě spíše tvář. 3* E05 - Neberte si dívky pro jejich velké věno, nebo tučné konto. Pokud teda neznáte historii její rodiny. 3 a 1/2* E06 - Všeho moc škodí. A s tím se daly dělat jenom dvě věci a to buď udělat grilovačku (po jejich barbecue) a nebo to co udělali v tom díle. Což pěkně popisuje tato 3* píseň. První série zatím jen 3*. ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Je to perfektní seriál, u kterého jsem se jako mála bála, ale i bavila. Místy je to vtipné, ale taky naopak napínavé a hlavně po celou dobu jsem se snad nikdy nenudila. Ale to posuzuji z pohledu, když jsem se na to dívala jako malá. Nyní by se mi to možná líbilo méně, ale rozhodně si to zaslouží pět hvězdiček. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento pořad patří již ke klasice žánru. Vlastně na něj lze odkazovat pořád. Všechno zde funguje, jak má. A bodejď by ne, když prošel rukama tolika slavných režisérů a předvedlo se tam spoustu skvělých herců. O skvělé hudbě a nesmrtelné znělce nemluvě. Tak trochu hororové příběhy pro děti, ale komedie pro dospělé. ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Tradiční ukázka vysokého standardu televizní tvorby z produkce HBO a jeden z nejlepších televizních projektů vůbec. Vystřídala se zde spousta známých herců i režisérů (bohužel však i Arnold Schwarzenegger, jehož povídka patří mezi nejhorší z celého seriálu). Většina dílů si bere hlavní znaky béčkových hororových příběhů, ale zpracovává je s nadhledem, podobně, jako to dělá Quentin Tarantino ve svých filmech. Obsahují pak také zpravidla nějaký nečekaný zvrat před koncem, a často takový, jaký by člověk opravdu nečekal. Častými znaky jsou chamtiví hlavní hrdinové, schopní udělat cokoliv pro své vlastní obohacení, trest smrti pomocí elektrického křesla a prostředí cirkusu. Až na několik málo výjimek je pak naprostá většina epizod skutečnými perlami. Rozhodně stojí za sehnání. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (23)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „The Christmas Song“ od Nat King Cole. (Duoscop)
  • Poslední série se točila v Anglii, namísto USA. (Chatterer)
  • Seriál měl původně plánované jen tři sezóny, ale ukázal se tak populárním, že skončil až po sedmé řadě. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

20.05.2021

Arnold Schwarzenegger dlouhodobě patřil k hercům, kteří se účinkování v seriálové tvorbě téměř zcela vyhýbali. Časy se však zřejmě mění a nyní bývalý republikánský guvernér Kalifornie chystá svůj… (více)

Reklama

Reklama