Reklama

Reklama

Příběhy ze záhrobí

(seriál)
  • USA Tales from the Crypt (více)
Horor / Fantasy / Komedie / Thriller / Povídkový
USA, (1989–1996), 40 h 57 min (Minutáž: 20–39 min)

Tvůrci:

Steven Dodd

Režie:

Walter Hill, Robert Zemeckis, Richard Donner, Howard Deutch (více)

Hrají:

John Kassir, William Sadler, Marshall Bell, Larry Drake, Joe Pantoliano, Billy Zane, Richard Thomas, Lela Rochon, Tim Roth, Amanda Plummer, Timothy Dalton (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Strážce krypty uvádí příběhy, ve kterých není nouze o černý humor a překvapivé pointy... Seriál se natáčel v letech 1989 - 1996 a vzniklo na 93 epizod. Drtivou většinu z nich produkovala pětice Richard Donner, Joel Silver, David Giler, Walter Hill a Robert Zemeckis. (5150)

Recenze (103)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Je to perfektní seriál, u kterého jsem se jako mála bála, ale i bavila. Místy je to vtipné, ale taky naopak napínavé a hlavně po celou dobu jsem se snad nikdy nenudila. Ale to posuzuji z pohledu, když jsem se na to dívala jako malá. Nyní by se mi to možná líbilo méně, ale rozhodně si to zaslouží pět hvězdiček. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Po třinácti zhlédnutých epizodách: Dig That Cat...He´s Real Gone *****, And All Through The House *****, Only Sin Deep ***, Lover Come Hack To Me ***, Korman´s Kalamity ****, Four-Sided Triangle *****, Television Terror *****, Three´s a Crowd ****, The Ventriloquists Dummy ****, Dead Right ****, Carrion Death *****, The Thing From The Grave *****, Werewolf Concerto **** ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spousta výtečných epizod, kvanta průměrných a také pár vyloženě špatných. Sympatický projekt, na kterém začínala, či se něm vypracovala, řada talentovaných a slavných jmen. Ať již scénáristů, režisérů či herců. Hlavním kladem však je především nezapomenutelný uvaděč s velmi specifickým smyslem pro humor. Příjemný večerníček pro dospělé na páteční večery. Split Second (5/5) Jedna z nejlepších epizod. Lepší o ní nic nevědět a jen se Strážcem Krypty nechat bavit... Podává se totiž dřevorubecká "sushi roll". The New Arrival (5/5) Aťka Janoušková! Pravda zabíjí (4/5) Vypointovaná humorná povídka o jedná věštbě, která se ne a ne vyplnit. Vypilované řízné dialogy jsou hlavním kladem této epizody. Televizní Terror (4/5) Povídka o tom, že dělat přímé přenosy ze strašidelných domů se ne vždy vyplácí. Devět životů (4/5) Úplně první epizoda a hned řádná porce černého humoru. Skvělé zpracování a díky celkovému tempu a nápadům vlastně ani nijak nevadí, že pointa je průhledná již od prvních záběrů. Čtyřstranný trojúhelník (3/5) Popravdě tato epizoda celá stojí a padá s Patricií Arquette. Naštěstí ona to svým charismatem utáhne i navzdory horšímu scénáři a takřka nulové gradaci. Břichomluvec (3/5) Málo humoru, nezajímavě zpracované dobré téma a předvídatelná pointa. Solidní průměr, ale nic víc. People Who Live in Brass Hearses (3/5) Co o tom říci? Dobře zahrané. Kormanův problém (3/5) Splácanina o chlapíkovi, jemuž skrze prášky na impotenci, začnou ožívat postavy z béčkových horrorových komiksů, které ilustruje. Zní to nudně? Tak přesně takový je i výsledek. Nezáživný šedivý průměr. Came the Dawn (2/5) Atmosféru to nemá, humor také ne a ani ta Brooke Shields se nevysvlékne. Smutný důkaz, že i necelá půlhodina může sloužit jako zaručená uspávačka. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

hodnotiť horrory, kde mali tvorcovia voľné ruky a kde nechýbal humor, je vcelku jednoduché .... a le po poriadku : DEVAŤ ŽIVOTOV ... jasné, hutné, vtipné, krátke a so záverečným kontrolným súčtom...4* , HOJ TY ŠTEDRÝ VEČER : Veľmi pekný a jasný úvod ("Merry Christmas, you son of the bitch ...!!!"). Ľakačkový diel, kde Zemeckis vpašoval jemný humor. Na môj vkus sa tam všetko ako napotvoru kazí a toho vreskotu bolo pre moje uši až priveľa. Ale môžem ja za to, že tá pani mala hysterický záchvat ?? ... 3* KRÁSA NA PREDAJ: Miestami som sa cítill, hlavne na začiatku, ako pri natáčaní Flashdance. Klasika 80-tych rokov. Tento príbeh sa vlastne celý čas odvíja nehorrorovo. Ako to s krásou dopadne, je vlastne každému jasné už po 3 minútach. Čo však nie je jasné, že po kráse späť sa namusí až takveľmi túžiť ... 3* DOKONALÉ MEDOVÉ TÝŽDNE: Neskutočne pomalý a nudný úvod. Režisér (aspoň sa mi to rak zdá) nedstavoval čas súložou v starom dome, čo nebolo až tak dôležité pre celý dej príbehu. Záver bol obrazovo vynikajúci, avšak pointa až taká dokonalá nebola ... 3* ... ŠTVORSTRANNÝ TROJUHOLNÍK: Jedna z najslabších poviedok, kde sa nič nedeje takmer celý čas, okrem záveru. Problém je v tom, že ani stred nedáva možnosti na niečo iné, ako sa vlastne na konci stane ... Patricia Arquette správne vyzývavá v tielku, či v blúzke, no najslabším článkom bol pán Yates. Ťažko uveriť sedliakovi zo stredizápadu, ktorý nosí na očiach okuliare s drahým rámom.. hm hm ... Do tejto postavy by sa hodil Billy Bob Thronton a bolo by to aj o niečom inom. A noazaj - s vidlami, to nie je bezpečný sex .. 2*... TELEVÍZNY TEROR: Krásne vyšperkovaná poviedka, na ktorú by sadlo: "Kdo s čím zachází, s tím také schází"... 5*....(poďakovanie patrí najmä Mr.Apache-mu) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě přiměl poprvé vzdorovat rodičům ohledně pravidla, že se bude chodit spát po večerníčku. Pro mě totiž večerníček začínal výskokem víka od rakve a proslovem kostlivce kolem půlnoci na nově. A vůbec mi nevadilo, že jsem celou čtvrtou třídu prozívala. Kostlivounek byl pro mě v dětství (a asi i dodnes je) stejnou ikonou jako třeba Freddie, Chucky nebo Datel Woody :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (23)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „The Christmas Song“ od Nat King Cole. (Duoscop)
  • Když manželka vezme klíče od svého mrtvého manžela a vydá se zpět do domu, na kapuci ani na ramenou kabátu nemá žádný sníh. Když však vejde do domu, je celá zasněžená. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

20.05.2021

Arnold Schwarzenegger dlouhodobě patřil k hercům, kteří se účinkování v seriálové tvorbě téměř zcela vyhýbali. Časy se však zřejmě mění a nyní bývalý republikánský guvernér Kalifornie chystá svůj… (více)

Reklama

Reklama