Reklama

Reklama

Beze stopy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2009), 112 h 50 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, Annie Corley, Brian Tee, Dylan Baker (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Každou minutu na světě záhadně zmizí stovky lidí. Speciální jednotka FBI v New Yorku vedená agentem Jackem Malonem (Anthony LaPaglia) je vytvořena speciálně pro tyto případy. Jeho tým sbírá střípky důkazů a postupně se snaží nejen objasnit příčiny, jež vedly ke zmizení lidí, ale hlavně je nalézt a to dříve, než uplyne magická hranice 48 hodin, po nichž pravděpodobnost úspěšného objevení živého člověka extrémně rychle klesá až na nulu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Martiiiiinka 

všechny recenze uživatele

Beze stopy je fajn seriál. Tak, že vesměs ničím výrazným neupoutá, ale taky nijak výrazně nezklame. Krom zápletek jednotlivých případů se seriálem táhne dějová linka, která dělá z postav lidi a to je taky fajn. To fajn je tady taková diagnóza, lepší ani horší to nebude. Což ale vlastně nevadí, zejména v případě vysílacího času, v němž seriál Nova nasadila. Beze stopy není zabitý čas, není to hloupá záležitost a není to nuda. A mimo to působí vcelku uvěřitelně. Pokud máte výhrady vůči CSI franchise pro těžkou uvěřitelnost a zbytečnou komplikovanost nebo Castlovi a Rizzoli & Isles pro komediálně laděnou show, tady budete mít pocit, že takhle nějak by to třeba mohlo vypadat. Tři plus. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Necpěte je všude! aneb flashbacky sluší jen LOSTům, a za tím si stojím. Krimi seriál Beze stopy je sice dalším abnormálně líbivým dílkem Jerryho Bruckheimera, který si poctivé tři hvězdičky zcela jistě zaslouží, jenže dál už nedosáhne. Vše funguje na jednoduchém schématu: FBI se postupně posouvá k několika svědkům či známým zmizelé persóny, a ta jim vždy vypráví jejich příběh, který zažili v souvislosti s mizelým. V praxi to znamená pět minut vyšetřování, pět minut flashbacků atd., až do konce každého (?) jednotlivého dílu. A soudě podle mírně nadprůměrného hodnocení nejsem sám, komu čtyřicetiminutová stopáž nacpaná stále tím samým, nejde k chuti. Je to dost stereotypní, a výsledný dojem nezachrání ani charismatický leader vyšetřujícího týmu (Grissomovi stejně nesahá ani po kotníky). Jsem rád, že jsem (jeden díl) zajímavé kriminálky viděl, nicméně svůj čas raději obětuji desítkám dalším kvalitním seriálům... ()

Reklama

tetka betka 

všechny recenze uživatele

Videla som všetky diely, každý jeden sa mi páčil. Na tomto seriáli ma zaujalo to, že tam nie je až tak moc sci-fi, ako v ostatných Bruckheimerových kriminálkach (okrem Cold Case, tomu tiež nie je čo vytknúť) a že nie vždy to skončí happy-endom. Nie že by som bola taká bezcitná, ale pridávalo to na realite. Herecké obsadenie taktiež super. Škoda, že sa toho nenatočilo viac. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Opäť seriál, na ktorý keď som natrafil pri prepínaní kanálov dokázal upútať moju pozornosť. Prestrihy medzi postavami a ich obrazením v minulosti a pri riešení prípadu a záverečné úspešné či viac menej úspešné uzavretie prípadov dokázali v časoch, keď som ešte nepatril až k takým seriálovým nadšencom ako teraz zaujať natoľko, aby som jednotlivé epizódy dopozeral. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Seriál bez velkých slov, bez efektů- Prostě reálný. To je to, co se mi na Without a trace líbí. Má toho hodně společného s CSI: Las Vegas. Stejný producent, opět tým vyšetřovatelů (ve skutečnosti se totiž moc na dva parťáky, ať si kriminálky z 80tých let ukazují, co chtějí, nehraje) a výše zmíněná realističnost. Nikdy nekončí To be continued... Ze začátku jsem ho taky vnímal jen jako menšího bratříčka slavnější série. Ale s postupem času získává na kvalitě a já mu přicházím na chuť. Další věc, kterou vítám- a kterou zas možná někteří nedokáží rozdýchat- je téměř úplné odosobnění vyšetřovatelů. Těžko můžeme říct, že sledujeme tým kamarádů. Těžko bychom o jednotlivých vyšetřovatelích mohli napsat víc než jeden řádek. Vlastně je neznáme. A i když čas od času na sebe něco málo odhalí, nevnucují nám své životní příběhy na úkor svého vyšetřování. A to jako bývalý divák Akt X vnímám jako výrazné pozitivum:) ()

Galerie (543)

Zajímavosti (8)

  • Některé epizody jsou založeny na opravdových zmizeních vyšetřovaných FBI. (ČSFD)
  • Budova, kterou je možné vidět v závěru epizody "Okamžik smrti", je využívána také jako policejní ředitelství v seriálu Odložené případy (od r. 2003). (Fevas)

Reklama

Reklama