Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (407)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vymyslet takovéhohle poťouchlého hlavního hrdinu, který bude ostatní bavit a ne iritovat, musel být celkem oříšek. Monk je s tou svou posedlostí čistotou a dokonalostí naprosto skvělý. A to jak při řešení případu vždycky chodí dokola a tak nějak podivně gestikuluje rukama a všichni ostatní čekají, co z něj vypadne taky nemá chybu. Vlastně je to takový vtipnější bratr Hercuila Poirota, ten taky vždycky všechno vyřeší za inspektora Jeppa. :) ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Nie zlý nápad, no prevedenie na plátno pokrivkáva za mojimi predstavami. Obsedantný myzofobik v hlavnej úlohe vám príde zábavný asi tak na 187 sekúnd, kým nespozorujete, že periodicita predvídateľných scén a pohybov akceleruje čoraz vyššou frakvenciou. Niekedy p. Monk zabrúsi aj do vôd, v ktorých sa necíti doma, čoho prejavom sú rôzne trapasy a dejové kolízie, ale to k nemu neodmysliteľne patrí. Seriál pozerateľný, ale nie do takej miery, že sa budete tešiť na ďalšiu časť, prípadne stopáž dlhšiu ako 10 minút. Dal som 2 hviezdy teda jednu za snahu p. Monka niečo zarobiť na živobytie, dovolenku a tak. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nenosí zbraň, nepoužívá pěsti, nesnáší nesouměrnost.. Některé lidské odchylky bývají kompenzovány výjimečnou předností a u Monka je to v seriálu postaveném na chytrém scénáři a vtipu jeho bystrá vyšetřovatelská mysl. Skvostný Tony Shalhoub je prostě tak trochu jiný detektiv. Jo mít ho tak doma, aby mi pravidelně rovnal dvdéčka.. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný seriál s vynikajícím Tony Shalhoubem jako soukromým detektivem Adrianem Monkem. I když se zdá, že některé jeho choroby jsou až příliš, pořád se skvěle bavíte. Zde je snad očividné srovnání s poručíkem Columbem, ale tento se mi zkrátka líbí více.Velmi pěkný seriál v dnešní záplavě seriálů z USA. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim, řekl bych, že tohle není zas tak moc známý seriál, aspoň tady v Česku (že by tím názvem?), a přitom to je úplná škoda, páč v tomhle vidím nový kult. Něco jako nový Colombo, ale nechci ty dva seriály srovnávat, protože jsou úplně jiné. Ono to zprvu vypadalo docela divně, detektiv je divný, zápletky a jejich řešení jsou netradiční, ale když člověk pochopil pointu tohoto seriálu, začal ho mít okamžitě rád. Vlastně jde o jednu z mála věcí, kterou teď (rok 2008) v televizi vysílají, a stojí skutečně za pozornost. Kam se hrabou všechny ty kýčovité Ordinace, Ulice a Křehké vztahy. Monk sice možná oproti nim působí méně věrohodně, ale za to je originální, je při něm sranda, a má nějaký smysl. Vlastně zde by se ještě slušilo říct, že Monk je takový druh kriminálky, že by se tam za celou dobu nemuselo nic stát (vražda, krádež, ...), a vám by to bylo vlastně jedno. Tohle by se mělo dávat večer v televizi. Možná bych na ni začal i koukat. ()

Galerie (566)

Zajímavosti (81)

  • V 8. epizóde 6. série vraví Monk (Tony Shalhoub), že tetovanie trestanca je ako voodoo, načo mu Natalie (Traylor Howard) hovorí, že je to hlúposť a nič také neexistuje. 7. epizóda 8. série je celá venovaná voodoo a tu už Natalie tvrdí, že takýmto veciam verí už dávno. (sirminka)
  • Tato epizoda v jedné části zcela pomíjí zákonitost fyzikální akce-reakce, v jiné části ji přitom nesmyslně používá tam, kde být nemůže. Například po výstřelu z kulovnice je střelou zasažený Lindin kolega odhozen několik metrů daleko, ale s Lindou (Sharon Lawrence) to v okamžiku výstřelu ani nepohne. Nebo ve scéně při prudkém rozjezdu motorky je Monk (Tony Shalhoub) prudce vymrštěn dozadu na trávník, což by však vlivem akcelerace nikdy nemohlo nastat (takovéto odhození zpět by mohlo nastat jedině v případě prudkého zabrzdění během velmi rychlé jízdy pozpátku). (Lasskoun)
  • První seriál, který USA Network točili v Americe. Všechny předchozí seriály byly zfilmovány v Kanadě. (HappySmile)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama