Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (226)

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Nezáživné a predvídateľné. Dosť veľká nuda napriek vloženej energii a peniazom. Trvá to neúnosné dve hodiny, ktoré sa nám tvorcovia síce snažia spríjemňovať svižným striedaním lokácií (z Marsu do NASA a odtiaľ do normálneho pozemského mesta, kde to začína nebezpečne zaváňať Starmanom), ale čo z toho, keď dospelí aj detskí herci sú dosť o ničom (vrátane Garyho Oldmana, ktorého houmlesácko-hipisácky vlasato-bradatý imidž sa mi nepáči). Najlepšia je nakoniec asi snaživá, síce občas afektovaná, ale milá a pekná Britt Robertson (Pod kupolou, Mr. Church, Psia duša). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to to zatajit, ale přímo ututlat." Křehký Marťan na Zemi mě moc nezaujal a vzhledem k tomu, že jsem mu byl v mládí dost podobný, tak vím, že žádné sympatické drsňačky směrem k nám mimoňům neupírají své pohlavní orgány. No dobře, je to film, tak se tomu pokusím věřit, ale když vrtulník pronásleduje letadlo, letadlo havaruje a než vrtulník přistane, tak mají hasiči skončené ohledání místa, tak se tomu věří jen těžko. Taky ty online přenosy na lince Mars - Země nabraly závratnou rychlost, ale abych jen nehaněl, tak nyní začnu chrlit pozitiva ... tak nic. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit velmi dobrý nápad na zfilmování. Značná část filmu je takové sci-fi dramíčko, u kterého mi po čase začala chybět trochu nějaká akce. Jenže pak se film ztočí úplně jiným směrem, než předpokládáte. A to k romantice. A to byl velmi dobrý krok, protože od toho momentu je ten film TOPový. Asa Butterfield a Britt Robertson jsou skvělá dvojice a naprosto jsem je žral. Bylo to hrozně krásné a dojemné, moc hezky se na to dívalo. Objektivně bych za celý film měl dát 4*, ale ta romantičnost byla tak skvělá, že dávám 5*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsem jednoduchý člověk. Je tam vesmír, je tam romance, je tam sentiment, má to pěknou hudbu (Andrew Lockington se dá odhadnout od prvních tónů), má to úžasné záběry jak z reálné Země, tak z CGI verze Marsu a co víc, má to sladkou Britt Robertson a skvělého Garyho Oldmana. A nakonec mi ani vůbec nevadí, že je to vlastně výtažek ze všech možných, novějších i starších, sci-fi, trochu naivní a plné logických děr a vlastně i šablona od začátku do konce a člověk prostě tak nějak tuší, jak to přibližně dopadne. Nenáročný, neinovativní, ale velmi milý film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já dobře věděl, proć se tomu takovou dobu vyhýbám... Ale i tak jsem doufal aspoň v příjemnou oddechovku, ale nenaplnilo se bohužel ani to a výsledek je kýčovitá teenagerská romanťárna, která svému žánru vše natolik podřizuje, až je to celé stupidní. A to nejen v rámci nedodržování fyzických zákonů, ale také ve vývinu děje, kde fakt nechápu, proč se ten kluk na Zemi chová jako debil a nikdy třeba neviděl koně, když ho posádka na Marsu, která ze Země pochopitelně je, celých těch asi 16 let všemu učí. Ano, je vlastně mimozemšťan, narodil se shodou okolností na Marsu, ale není to jak ve Starmanovi, že se neznámá entita musí učit o novém světě aby v něm přežila, tenhle prostě musel znát hodně, byť jen teoreticky. Už z principu, krucinál. Ale tak hlavně že je tam velikááánská láska dvou podivínů, kteří by při druhého udělali cokoli, ale občas se zničehonic krutě pohádají, aby to nevypadalo, že se tam nic neděje. Sorry, ale je to až moc hloupé i na svůj žánr, abych se tím dokázal jednoduše bavit. Hvězdičku dávám jen za skvělou kameru a tu druhou slabou za odkaz na Na sever severozápadní linkou, který mě aspoň hodně pobavil, když už nic jiného. Slabé 2* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Highland High school in Albuquerque byla použita pro natáčení několika scén během běžné výuky. Toto způsobilo problémy mezi vedením školy a státní filmovou komisí. (tessincolor)
  • Spaceport America v Novém Mexiku hostil svůj první film na natáčení. V průběhu natáčení bylo na kosmodromu více než 400 členů štábu, herců a komparsu. (tessincolor)
  • Dítě, které se ve filmu objeví ihned po porodu, je alespoň 2 měsíce staré, jelikož takto novorozenec nevypadá. (pjotri)

Reklama

Reklama