Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (383)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Klasická mainstreamová hororová jednohubka. Respektive všechno co si představíte pod pojmem Hollywoodský horor. Russell Crowe je k sežrání i když mu táhne na šedesátku. Nebo možná právě proto. Jeho Vymítač jezdící na Vespě skrze Itálii do Španělska je prostě skvělý. Jinak film velmi příjemně odsýpá a jede skrze jasně vytyčenou cestu. Díky velkému rozpočtu jsou fajn i efekty. Nic nezakryje fakt, že se jedná o horor pro masy. Takže na nějaký děs nebo lekačky zapomeňte. Od toho tu jsou jiné filmy. Třeba Mluv se Mnou ze stejného roku. I přestože film nikoho nevyděsí, tak svým příběhem a atmosférou baví až do konce. Navíc to táhne sympatický Crowe. Příjemná oddechovka. (65 %) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rýchlo som pochopil, že film s realitou nebude mať nič spoločné, teda nie realitou ako takou, ale že ten príbeh Amortha bude značne skreslený a prerobený pre potreby filmu. Hovoria o tom vlastne všetci, ktorí s ním robili. To mi ale nevadilo a dve tretiny som sa bavil veľmi dobre, vo výsledku som ale čakal niečo viac. Na konci mohol prísť nejaký obrat, zvrat, posadnutie démonom u nejakej nečakanej postavy, proste niečo, čo by prekvapilo. A mohlo to veru byť aj strašidelnejšie. Dvojku si ale určite rád pozriem, ohlásená bola už necelé dva týždne po premiére. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

V úvodu film baví postavou netradičního rebelského kněze, zajímavě ztělesněného skvělým Russellem Crowem. A o to více pak nebaví bezhlavým žánrovým skopitačením v poslední třetině, která je více směšná než děsivá či jakkoliv působivá. Nejlepší scéna filmu, kterou vrcholí ještě koukatelná, teprve rozvíjející se dějová linka, je někde v polovině. Kino mainstream s hvězdným hereckým tahounem, v rámci žánru stokrát zbytečnější než chuťovky, které se ani nedostanou do místních kin (X, Pearl). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V tejto úlohe by som ho nečakal, no Russell Crowe v úlohe vymítača Gabriela Amortha bol perfektný a ani príbeh nebol najhorší. Prostredie filmu, či atmosféra to všetko pekne budovalo hororovú atmosféru, no nemôžem si pomôcť, ale v závere mi to prišlo akési bez šťavy. Chýbalo tomu väčšie napätie, kde by sme sa ja báli trošku o tie postavy. Takže zázrak sa nakoniec sa nekoná, ale dobrý horor na jedno pozretie hej. 65% - 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podobné nadpřirozené náměty mám rád, takže s chutí přidám i tu čtvrtou hvězdu. Byť bez Russella by to bylo polovičaté a skoro bych měl dojem, že koukám na nějaké béčko. Julius Avery to ale technicky parádně zvládnul. Jsem rád, že do vymítačského hororu přispěl i někdo jiný, než James Wan. Je totiž znát, že se to také může dělat jinak a zatímco je, James Wan už svými vymítačskými produkcemi značně vyčpělý a zrecyklovaný, tady to na mě docela obstojně fungovalo. Ano, není to úplně strašidelné, ale zase je tu hlavní role Russella, která je založená na skutečné události a vymítá se tu ďábel, kterému tu navíc tvůrci dají docela solidní legendu. Za mě tedy spokojenost. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Podľa Russella Crowea počas jedného z premietaní na Novom Zélande si uvádzač vystrelil z divákov tým, že počas jednej z najdesivejších scén udrel metlou o stenu, čo divákov značne vydesilo. (Arsenal83)
  • Russell Crowe (Gabriel Amorth) se v rozhovoru k filmu vyjádřil, že žánr horor sice není něco, co by osobně vyhledával, protože v noci rád zhluboka spí, ale na roli ho zaujala osobní historie člověka, z níž je čerpán materiál jím ztvárněné postavy. (Tarmenel)
  • V okamžiku, kdy dojde k posednutí sestry a ta se vrhá na všechny čtyři protagonisty a chodí po místnosti jako „pavouk“, je záběr na malého kluka, který leží na lůžku a v jeho obličeji není ani stopa po znetvoření/posednutí (ve srovnání se záběry před a po). (Mashe)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno