Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden život je britský životopisný film o britském humanitárním pracovníkovi Nicholasi Wintonovi. Film sleduje Wintona, který se ohlíží za svou minulostí, kdy pomáhal skupinám židovských dětí v Němci okupovaném Československu, aby se mohly ukrýt a uprchnout v letech 1938-39, těsně před začátkem druhé světové války. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

borec999 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh z 2. svetovej vojny a navyše z našich, československých končín. Hopkins je výborný ako vždy (jeho dejová linka je vďaka nemu výrazne lepšia než retrospektívna z obdobia mladosti jeho postavy), emócie fungujú, výčitky a spytovanie svedomia pripomenú trápenia Oskara Schindlera. A aj keď One life nie je taká bomba ako spomínaný Schindlerov zoznam alebo Pianista, určite aj Nicholas Winton si zaslúžil, aby bol jeho hrdinský čin sfilmovaný. 75% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Jen zcela výmečně mě dokáže film rozbrečet. Ten hrozně silný příběh, který je zde vypravován, k tomu herecké galapředstavení sira Anthony Hopkinse, je silný doušek emočního vypětí, kterému jsem i já podlehl. Při představě kolik dětí z ČSR přežilo po válce a kolik jich Winton zachránil až bere dech. Kdo má rád životopisné snímky velmi vřele doporučuji. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho nevšedního života, který je fantasticky natočen a hlavně má fenomentálního Anthony Hopkinse v roli Nicholase Wintona. Ze začátku to působí jen jako další válečný (protiválečný) film, ale dějová linka po padesáti letech je natolik fantastická, že musím hvězdu přidat, protože tak dojemné finále se podaří málokdy. Sir Nicholas Winton zachránil 669 dětí z okupovaného Československa a přesto ho často přepadaly výčitky, že mohl zachránit více... Inu, pravý hrdina a skvěle zahraný a natočený dojemný film jako pocta...95% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rutinně zpracovaný životopisný snímek, který ale díky svému palčivému tématu funguje o řád výše, než se od něj v prvopočátku čekalo. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek One Life, jehož největší předností je vyjma výše zmíněného nosného tématu i fakt, že to celé vypadá vážně velmi skromně. Myslím si, že hollywoodská patina by tomuto snímku spíše uškodila, pročež právě ty televizní kořeny celému projektu dodávají ten správný náboj. Za zmínku zde rovněž stojí i zkušeně vedený scénář, v němž je i přes poněkud delší stopáž akceptovatelné množství hluchých míst. Nesmím zde ale samozřejmě opomenout i zemité herecké výkony, z nichž s přehledem vyčnívá již tradičně excelentní Anthony Hopkins či třeba Johnny Flynn, jenž postavu Nicholase Wintona (člověka v našich končinách důvěrně známého) podal s překvapivým důrazem a naléhavostí. Jsem vážně velmi rád, že takovéto snímky vznikají, jelikož jsem toho názoru, že je velmi důležité, aby příběhy o těchto skromných hrdinech z lidu žily dále. A jsem vážně velmi vděčný, že si právě tento na první pohled nepříliš divácký snímek vysloužil k prasknutí naplněný sál v místním multiplexu. A já už Vám na samotný závěr mohu návštěvu kina rovněž jen a jen doporučit – opravdu to stojí za to. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Sir Nicholas Winton patří k osobnostem, které není nutné představovat. Bylo o něm natočeno dost dokumentů, na jeho činnost se odkazuje v mnoha filmech. Celovečerní životopisný snímek mu ale asi ještě věnován nebyl. A hrdinu s velkým H zde ztvárnila herecká legenda. Víc vědět nepotřebujete. Je to prostě krásný malý velký film. Skoro 5*. „A vy jste zachránil těchhle osm dětí z fotky, to je pěkné.“ „No, bylo jich trochu víc.“ ()

Galerie (206)

Zajímavosti (13)

  • Bola to Wintonova dcéra, ktorá požiadala, aby Hopkins hral jej otca. Hopkins si prečítal scenár a úlohu prijal. (Arsenal83)

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Reklama

Reklama