Reklama

Reklama

Bitva o Británii

  • Česko Bitva o Anglii (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Bitva o Anglii režiséra Guye Hamiltona rekonstruuje proslulou kapitolu z dějin druhé světové války, v níž Velká Británie dokázala odolat německým leteckým útokům. Snímek se soustředí na různé britské vojenské osobnosti, řada z nich je inspirována skutečnými lidmi. V červenci roku 1940 německé vzdušné síly bombardují Anglii v rámci příprav na invazi. Když začne Německo, zřejmě nedopatřením, útočit na civilní oblasti v Londýně, Britové začnou v odvetě nečekaně iniciovat nálet na Berlín. Rozlícený Adolf Hitler nařídí Luftwaffe, aby své útoky spíše než na vojenské cíle zaměřila na Londýn a další velká města. Jeho špatný úsudek však umožní Britům obnovit zničené letecké základny. Statečný boj vyčerpaných anglických pilotů Královského letectva a odolnost britské veřejnosti nakonec dohnaly Německo k tomu, aby se vzdalo svých pokusů o invazi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebudu si tady nalhávat nesmysly, jakože dnes může takový film plnohodnotně vizuálně obstát, přičemž jsem se opravdu nahlas smál při scénách bombardování alá série záběrů na jeden statický objekt široko daleko (auta, letadla, stodoly,..), který načež exploduje. No na druhou stranu se na daný roky hodně lítá, což je kolikrát i slušně napínavé, vyloženě poteší jakási historická přesnost se slušným odkazem na Poláky a Čechoslováky. V průběhu jsem přemýšlel nad třema, ale nakonec jsem s přihlédnutím ke stáří spokojený. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré bojové scény vedle kvalitního herecké představení většiny zúčastněných určitě potěší. Bohužel na celém filmu je nejen cítit jeho stáří (40 let dělá svoje), ale i smutný televizní dabing, v kterém mluví všichni česky a nějaké rozdělení tu není (ať žije třeba klasické němci titulky ostatní dabing... ale nevím popravdě, jak je to řešeno v originále). Celkově se Bitva o Británii nemá za co stydět a na svých o něco více než dvou hodinách předvádí kvalitní zábavu o druhé světové válce. ()

Reklama

jirijost 

všechny recenze uživatele

Nádherné letecké záběry které opravdu stojí za shlédnutí. Příběh ale už trošku pokulhává a dost mě mrzelo že jsem v podstatě za celé dvě hodiny nezaznamenal ani jednu výraznější postavu, nepamatuji si žádné jméno z filmu to asi o něčem svědčí. Kvůli tomu jeden bod musím ubrat, ty záběry nádherných letadel a soubojů dají sami o sobě pěkné 4. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci vojnový film na ktorom vidno že si tvorcovia dali záležať. Letecké súboje sú spravené veľmi vierohodne a bez trikov (no v roku 1969 asi žiadne poriadne byť nemohli). Mladý Michael Caine ma nesklamal, no pretože sa príbeh zameriava na širokú škálu postáv (Maršál Göring...) nieje hlavná postava. Zase raz som sa ocitol v mojom nebi. 88% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro nás letecké fandy je tenhle film stejnou ikonou jako je pro milovníky akčních věcí Rambo, nebo pro milovníky Sci-fi Vetřelec. A pro ty z nás, kteří mají v úctě navíc naše kluky, kteří také v modrých battledessech nejen v Bitvě o Británii, ale i u nočních perutí, naší slavné třistajedenáctky či jinde tepali Němce až do úplného konce je tenhle film nutnost. Vždy mne mrzelo, že se v něm dostalo prostoru Polákům a né Čechoslovákům. Naštěstí jsme tam na konci také zmíněni. A proti bratrům Polákům nic, bili se jak lvi! Film sám má pomalejší rozjezd, ale jak dojde na letecké souboje (mimochodem snímané z bývalých střeleckých věží a prosklené přídě speciálně upraveného Mitchellu B25) není filmu co vytknout. Mne mrzí, že ze Skopčáckých bombrů uvidí divák je He111, ale chápu, že Dorniery asi nešly sehnat. Scény na zemi jsou na tom o poznání hůře, zejména Spity zasažené na zemi po celkem efektních výbuších se skládají jak papundeklové krabice... Až moc na nich bylo vidět, že jsou jen ,,jako'' :-). Je velká klika, že Luftwaffe nevěděla, že RAF jede na krev a dlouho by takový nápor nevydržela... Naštěstí můžeme těm nemnohým být za mnoho vděčni. V Anglii je po válce uctívali jako hrdiny, u nás komunističtí sráči tyto odvážné muže zavírali do kriminálů a nutili je rubat uran. Nikdy nesmíme zapomenout!!! Za mne je to za 5 salv z Hurricanu do prosklené kabiny Heinkelu.... * * * * * ()

Galerie (123)

Zajímavosti (25)

  • Obrovské množství letadel, které bylo kvůli natáčení filmu sehnáno, dalo na 35. největší leteckou sílu na světě. (Javert)
  • Ve scéně, kdy je Colin Harvey (Christopher Plummer) sestřelen, sedí ve Spitfiru, ale při záběrech mimo kokpit padá Hurricane, který navíc hoří a v dalším střihu nehoří. (Jirka_Globus)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama