Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmové vyprávění o dramatickém osudu Jákobova nejmilovanějšího syna Josefa, kterého jeho bratři sžíraní závistí prodali do otroctví. Otcova láska a žárlivost bratrů zasadily do Josefova života kameny nelehkého údělu, nad nímž se ale i ve chvílích těžkých zkoušek vznášelo poselství naděje. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Ladislav Běhůnek - Paul Mercurio (Josef), Jiří Brož - Martin Landau (Jacob), Jaroslav Kuneš - Ben Kingsley (Potiphar), Lenka Filipová-Kudelová - Lesley Ann Warren, Alice Krige, Dominique Sanda (Potipharova žena, Rachel, Leah [ve 2. části]) , Ladislav Cigánek - Stefano Dionisi, Jamie Glover, Andrew Clover (faraon, Benjamin, Shechem), Zdeněk Dvořák - Warren Clarke (Ednan), Aleš Jarý - Michael Angelis (Reuben), Zdeněk Junák - Vincenzo Nicoli (Simeon), Luboš Ondráček - Colin Bruce (Levi, titulky), Zdeněk Bureš - Michael Attwell (Juda), Jana Musilová - Valeria Cavalli (Asenath), Aranka Lapešová - Dominique Sanda (Leah [v 1. části]), Jiří Tomek - Renato Scarpa, Nadim Sawalha (kuchař, Ishmaelita), Přemysl Přichystal - Anton Alexander, Arthur Brauss (Hirah, Hamor), Dita Kaplanová - Monica Bellucci, Kelly Miller (faraonova žena, Tamar), Petr Jančařík, Martin Sláma, Jan Kolařík, Karel Riegel, Pavel Vacek a další Překlad: Renata Prucklová Dialogy: Evženie Nováková Odborná spolupráce: Vratislav Štěpánek Produkce: Hana Husníková ml. Zvuk: Karel Peřinka Režie českého znění: Rostislav Landsman Vyrobila: firma Eurokim pro Českou televizi 1995 ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ikdyž v dnešní "moderní" době budou některé pasáže z filmu některým divákům připadat moc ortodoxní a demagogické, je třeba si uvědomit, že víra, pokora a láska toho dokáží víc než abstrakty opačné. Závěr filmu, kdy se Josef znovu setká se svými bratry a posléze i otcem, mě vždy dovede k slzám. Standardně vysoký výkon Bena Kingsleyho a vynikající výkon Paula Mercuria. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z těch lepších epizod, které navíc rozdělení do dvou filmů vůbec neuškodilo. Působivá adaptace, ve které jako již tradičně stojí za zmínku fajn atmosféra a vymazlená hudba, nezklamala - u adaptací Bible nejspíš platí to, že pokud je zajímavý příběh, bude zajímavý i film - zatím to tak bylo u všech dílů. I Josef je navíc obsazen velkými hereckými jmény, v tomto případě nicméně všemu vládne fenomenální Ben Kingsley. Všechno opět velmi zajímavé od začátku do konce a další vydařená adaptace Starého zákona. 75%. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vynikající Ben Kingsley a vcelku věrně vykresleny Starý zákon, kde život nebyl procházka růžovým sadem a politika smíchaná s náboženstvím byla hodně masakrální. Počínající křesťanství i když hlásalo lásku, za svým cílem používalo tvrdé prostředky .Ale které ne, že? Každopádně film je slušná podívaná ve které se při troše snahy dokáže orientovat i totální neznaboh. Doporučuji. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Co si vzpomínám tak naprosto impozantní a zcela konkurenceschopné, řekl bych až bezkonkurenční zpracování biblického příběhu. Dokázal mě opravdu vzít za srdce. Dokonalost, čistota a jasnost zpracování přináší do snímku radost z čistého tvoření a opravdovost. Důležitá zde byla výprava, tu zvládli také přesvědčivě. Nemám důvod nedát 5, protože filmy v této kategorii jsou zašedlé a nudné jako v kostele. Bohužel. ()

Galerie (135)

Reklama

Reklama