Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

castor 

všechny recenze uživatele

Je rok 2017, ekonomika dávno padla, ropa i přírodní zdroje jsou vyčerpané. Policejní stát, cenzura, opoziční postoj se netoleruje. Odpor je minimální. Pravda není zrovna populární. Lidé ujíždějí na sadistické zábavné hře Běžící muž. Polda z vrtulníkové hlídky neuposlechne rozkaz střílet do civilistů, nakonec je coby řezník označen přesto on. Putuje do futuristického gulagu, pláchne, přesto se ve zmiňované aréně ocitá. Tvůrci se tehdy pokoušeli o hrozivý pohled na média příštích dekád, trošku satiry se jim sice podařilo protlačit, ale jinak je to limonáda, která vedle té rádoby syrové brutality obsahuje místy docela šílený střih, jindy hodně nezvládnuté akční scény a zoufalé herecké výkony. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Film podle Kingovy celkem dobré knížky. Brutální, krvavá televizní show, kde vyhraje ten, kdo přežije.... ..... ...... Hodnocení je na tenhle typ filmu celkem vysoké - je to dané jednak v rámci žánru, v rámci doby (1987) a hlavně jistou mírou proroctví, protože je jen otázkou času, kdy se podobné reality show skutečně někdo chopí. Tímto zároveň zdravím Vl. Dobrovodského, na jeho masakrování bych se v TV určitě juknul. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nic extra, ale určitě se jedná o jeden z mnoha Schwarzeneggerových legendárních rolí a filmový fanoušek by měl mít o filmu povědomí, ačkoli film tak úplně dobře nedopadl. Každopádně minimálně Arnold vás utvrdí v tom, že jste těch 100 minut nepromarnili, ale věnovali je něčemu, co stojí za to vidět...70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pekařský výrobek a primitivní hry ve jménu sledovanosti, Vláďa Železný by se nad těmi koláči rozplýval.. Dystopické ultrabéčko o zábavě lůzy, do kterého Glaser údajně nedostal tu hloubku, s kterou si hrál Bachman na kinga. Nevadí! Máme tady famózní ústřední hudební motiv, co připomene Colombierova L' Alpagueura, tak akorát povrchně nakousnuté téma mediální manipulace s davem, sympaticky se to neostýchá brutality, nechybějí Arnieho trademarky (doutníček, slib návratu, něco těžkého přes rameno, herecký projev fošny) a na úrodnou půdu padne i pár steroidových frků. A byť to bylo divadýlko na druhou, jako bezprecedentní bonus guvernér Minnesoty ošklivě zmastí guvernéra Kalifornie! Please Stand By.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Céčková akční slátanina, která se mi nelíbila ani v pubertálním věku, kdy jsem tenhle typ filmů dost žrala. Vůbec nevím, co na tomhle filmu pochválit - všechno je prostě ubohé: od hereckých "výkonů", přes kostýmy, triky, výpravu, až k trapnému scénáři, který nemá absolutně nic společného s vynikající knižní předlohou Stephena Kinga (a jsem přesvědčená, že prodejnosti knihy musel film strašlivě uškodit). Jednu hvězdičku dávám ze sentimentu, že se mi kdysi dávno v útlém mládí líbily filmy se Schwarzeneggerem. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama