Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

SeBig 

všechny recenze uživatele

No já nevím, mě to zase tolik neoslnilo jako ostatní Arnieho filmy. Tohle jako nemělo špatný nápad budoucnost, hra ve které jde o život plná lovců a zabijáků, ale to zpracování se mi fakt nelibilo ano vím je to z roku 87, ale i přes to mi to přišlo takové nedopracované. Chvýlema mi to přišlo nepřehledné.. ale zase Arnie hláškoval což se mi libilo ,,klidně mě poblej na tý košily to stejně nebude poznat" nebo jeho slavné ,,já se vrátím". Jinak na film s Arniem docela slabota bohužel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nic extra, ale určitě se jedná o jeden z mnoha Schwarzeneggerových legendárních rolí a filmový fanoušek by měl mít o filmu povědomí, ačkoli film tak úplně dobře nedopadl. Každopádně minimálně Arnold vás utvrdí v tom, že jste těch 100 minut nepromarnili, ale věnovali je něčemu, co stojí za to vidět...70% ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

RUNNING MAN byl vždy v mojí Arnoldovské topce, ale až kino projekce dala vyniknout všem jeho proporcím. Nebál bych se říct, že díky svoji podvratností a opíráním se do mediální manipulace patří nepřímo k jedněm z nejpřesahovějších filmu ve Schwarzenggerově filmografii. Při představě, že by to režíroval Verhoeven se mi ježí chlupy. ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Škvár, který mě naštěstí neodradil od toho abych si koupil Kingovu knihu. Ještě štěstí, že byla jedna z prvních, která u nás od něj vyšla. V pozdějších dobách bych si ji už asi nekoupil - tak špatný dojem ve mě ten film zanechal. Ale tehdy jsem díky dobrému dojmu z těch pár vyšlých kingovek ještě zariskoval. A nelituji dodnes. Že mám hodnotit film? Aha. Takže: Škvár. Těch pár povedených drobků, co tam zůstalo hlavně díky kvalitní předloze, nezachrání můj zoufalý pocit z této akční splácaniny. Zdá se, že Running Man na kvalitní filmovou verzi stále čeká. I když se obávám, že už je asi pozdě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Running mana som mal zpred zhruba 20tich rokov zafixovaného ako lacné béčko. Preto bolo pre mňa príjemným prekvapením, že film vyzerá od začiatku dosť výpravne a zodpovedá tomu aj rozpočet. Samozrejme, že ten 80kový look a predstava budúcnosti je pre dnešného diváka nanajvýš zábavná (technika sa vyvíja, dizajn a móda ostávajú rovnaké). Okrem doslovnej kritiky médií a konzumnej spoločnosti som by som poukázal aj na paralelu so špičkovými športovcami, ktorí sa v tej dobe vďaka obrovským ziskom klubov stávali iba obchodným artiklom a cieľom stávkových kancelárií. Bežiaceho muža nie je dobré hodnotiť podľa matných spomienok na detstvo, treba sa naňho pozrieť novými očami. Pobaviť sa na vizuáli a uznať niekoľko jeho kladov. Ak by to natočil Verhoeveen, mohla to byť ešte zvrátenejšia zábava, našťastie sa mu raz Arnieho podarilo odchytiť. Podobne vizuálne ladené filmy: Útek z NY, Total recall, zo súčasnosti Impostor, no a námetom podobné Hunger games Arnie valcuje na celej čiare. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně na začátku filmu na ulici běží upoutávka na show "Běžící muž", v níž jsou oužity také záběry ze soubojů Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger) z tohoto filmu, které se však ale logicky ještě nemohly udát. (Corpsegrinder)
  • V závěrečné scéně se objeví nesestříhaná originální verze z vrtulníku. S vojáky ale neletěl kameraman a taktéž tam jsou použity i záběry z pohledu Bena (Arnold Schwarzenegger), kdy jej jeden z vojáků omráčí pažbou. (NunchakuMan)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama