Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Visáč 

všechny recenze uživatele

90s cyberpunkový bizar. 90s, lebo 180 giga-bytová pamäť tu predstavuje niečo, nad čím sa treba vzrušovať a tiež kvôli dobovej fascinácii internetom. A takisto, pretože je tu Ice-T: patrón béčkovej produkcie, ktorého sme vtedy vnímali skôr cez jeho striktne jednorozmernú hereckú persónu než ako rappera. Cyberpunkový, lebo scenár napísal "godfather" žánru William Gibson a film sa pokúša o mix paranoidnej atmosféry Totall Recall s urban decay lookom Strange Days. Bizar, lebo Keanu predvádza jeden zo svojich najhorších výkonov, Lundgren tu má akýsi podivný ježišovský imidž a vo finále sa hlavný hrdina prepojí so super-inteligentným delfínom, pričom celú seansu sprevádzajú flashbacky z detstva. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

obcas tak zly cyber-punkovy thriller az je to neumyselne vtipne v kombinacii s hrozne drevenym keanu reevesom, ale na druhej strane to ma vsak dolpha lundgrena ako psychopatickeho knaza v jeho najlepsej filmovej ulohe (skoda ze je ho tam tak malo). napriek tomu ze za scenarom je sam william gibson "spasitel cyber-punku" je film stale dost strasny bordel ktory par dobrych napadov nezachrani... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze reziser zkazil dobrej namet, ale me to tak spatny neprislo a dobre sem se u toho bavil. Trchu mi vadilo, ze reziser tam haze postavy jak se mu to hodi a dialogy nic moc neosvetli a kamera je hodne spatna, ale jinak v pohode. Akce sice neni nijak uzasna, ale da se a pribeh hezky odsejpa. Herci sou taky v klidu az na Lundgrena, kterej slusne prehrava. Proste prumernej film s dobrym nametem. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl opravdu trapas. Proč se snažit tvořit prostředí, na která nejsou prostředky ani technologie? Stačilo počkat pouhé tři čtyři roky a byl tu Matrix - digitální přelom v kinematografii. I když ani trpělivost by tento film zřejmě nezachránila - opravdu neskutečně tupý scénář a toporný Keanu Reeves, jemuž role nedávala vůbec žádnou volnost. Proč tento film vůbec vznikal? Toť otázka. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu na obale DVD sa tento film javil ako predchodza Matrixu,ale toto je len trápny odvar a odpad..!Slovo"kultový"by som v tomto prípade určite nepoužil..!Hlavná myšlienka a nápad je viac než dobrý.Scenár nieje taktiež na zahodenie,ale to prevedenie na filmové plátna je viac než hrozné..!Na tento rok vyšlo omnoho lepších snímkov!Robert Longo si vykopal vlastný hrob(veľké sústo)!Je to škoda,pretože ak by sa tohto snímku chytil niekto iný(....),možno až potom,by šlo o kult!2* za Keanu Reevesa,ktorého určite potešil scénar,ale nakoniec sklamal režisér..!Johny Mnemonic ťahá scifi-akčné snímky na dno! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)
  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama