Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

sud 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se už nese zcela na béčkové vlně a to ve všem. Ve scénáři, hercích, provedení. Rocky, muž, který měl slávu a vybojoval ty největší zápasy v ringu, bojuje finální zápas se sráčem (no, né ta docela, ale oproti němu jo) na ulici. Tak někdy končí legendy. Tři hvězdičky díky nostalgii, protože i když tento díl někdy pomlouvám, dívám se na něj a bavím se. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Rocky V: Rodinná dramata. Musím říct, že na mě tahle série dělá dobrý dojem (koukám na ni pořádně až teď, ve 30 letech) U boxérského dramatu se Stallonem bych nečekal, že bude mít (zatím) vždy solidní scénáře. A to je píše Stallone osobně a jeho Rocky působí často dost autistickým dojmem. Nevím, prostě to u mě funguje. U pětky to ale zatím bylo nejhorší. Rockyho romance a vztah se synem byly vždycky dost "cringe", jak se dnes říká, no a v tomhle dílu už jsou některý scény něco mimořádně trapného. Ale jinak kupodivu ty postavy nějakým zázrakem fungují, včetně strejdy Paulieho, který mi přišel vždycky dost otravný, ale až v tomhle díle jsem toho neschopnýho blbečka nějak vzal na milost a jeho hlášky mě často i bavily. Hlavně mě ale bavila ta dějová linka s Tommym Gunem. Jasně, všechny postavy se chovají více či méně idiotsky, jenže u těhlech goril z ghetta mi to nějak dávalo smysl. A skvělá byla i netypická závěrečná bitka. Rocky V je je místy šíleně trapný, ale stejně to považuju stále za solidní zábavu. (6/10) ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale i přes nepříznivý reakce se mi tenhle díl osobně líbil... Prostě je takovej komornější, něco ve stylu prvního dílu, ale zároveň by se dalo říct, že Rocky duševně dospěl, už to není ten kluk z ulice, a tím je mýmu srdci tak nějak bližší... a zápas v ulici? Ať si každej říká, co chce, ale i tak to má šťávu. Po všech dílech v ringu mi to i přijde jako taková příjemná změna... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Docela mně udivuje , že je to mezi ( už není ) 200 nejhoršíma filmama na CSFD.Rocky V se vrací zpět na díl první kdy je Rocky opět na dně ( jenže tentokrát se z toho už nemůže vyhrabat ) a poslední zápas na ulici ten je dost zajímavej a taky není nejhorší.Když sem tuto pentalogii tento týden dokoukal , tak mi je nějak tak smutno , že už není žadný další Rocky ( ale bude ). Potom byly hezky udělaný titulky s dobrou písničkou Measure of a man.Rozhodně film který si nezaslouží být mezi ( už není ) 200 nejhorších. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dovolím si parafrázovat samotného Rockyho: Není nic moc, ale je vtipnej. Proklatě vtipnej. Průser je v tom, že nezamýšleně. Za to a mnohé jiné fórky k pokukání vhazuji do ringu 2,5*, aby bylo vidět, že dokáži náležitě ocenit rafinovaný humor. :)) P.S. Za pozitivum se dá považovat i to, nakolik imbecilní Tommy Gunn vystihuje dutost celého snímku. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)
  • George Washington Duke (Richard Gant) je založen na skutečném boxerském manažerovi Donu Kingovi, kterého boxer Mike Tyson zažaloval za to, že ho během více než deseti let šidil o miliony dolarů. Žaloba byla později mimosoudně vyrovnána a Tyson dostal 14 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Natáčelo se od 15. ledna do 21. května 1990 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)

Reklama

Reklama