Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ak som napísal, že Rocky v podaní Stalloneho je skvelý, v piatom pokračovaní to miestami neplatí!!! Sly je dosť často príšerný, zbytočne prehrávajúci a otravný!Dej sa síce vracia tam kde celá séria začala, na filme sa podielali tí istí ľudia, čo na jednotke...Vtip je v tom, že nič už nefunguje ako pred tým.Sly ako scenárista odviedol asi najhoršiu prácu, hoci posledná polhodinka bola viac než dobrá..Vzhľadom na tento fakt a kvôli tomu, že séria Rocky mi prirástla k srdcu pod *** nejdem:) Mimochodom, ta fotosession na úplný záver bol výborný nápad! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Rocky V: Rodinná dramata. Musím říct, že na mě tahle série dělá dobrý dojem (koukám na ni pořádně až teď, ve 30 letech) U boxérského dramatu se Stallonem bych nečekal, že bude mít (zatím) vždy solidní scénáře. A to je píše Stallone osobně a jeho Rocky působí často dost autistickým dojmem. Nevím, prostě to u mě funguje. U pětky to ale zatím bylo nejhorší. Rockyho romance a vztah se synem byly vždycky dost "cringe", jak se dnes říká, no a v tomhle dílu už jsou některý scény něco mimořádně trapného. Ale jinak kupodivu ty postavy nějakým zázrakem fungují, včetně strejdy Paulieho, který mi přišel vždycky dost otravný, ale až v tomhle díle jsem toho neschopnýho blbečka nějak vzal na milost a jeho hlášky mě často i bavily. Hlavně mě ale bavila ta dějová linka s Tommym Gunem. Jasně, všechny postavy se chovají více či méně idiotsky, jenže u těhlech goril z ghetta mi to nějak dávalo smysl. A skvělá byla i netypická závěrečná bitka. Rocky V je je místy šíleně trapný, ale stejně to považuju stále za solidní zábavu. (6/10) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. That's What I Said - MC Hammer [4:24] ,2. All You Gotta Do Is Sing - Joey B Ellis [3:57] ,3. No Competition - MC Tab [4:39] ,4. Go For It! (Heart and Fire) - Joey B Ellis/Tynette Hare [4:14] ,5. Take You Back (Home Sweet Home) - The 7A3 [4:10] ,6. The Measure of a Man - Elton John [4:03] ,7. Can't Stop the Fire - Bill Conti [3:19] ,8. I Wanna Rock - Rob Base [3:02] ,9. Thought U Were The One For Me - Joey B Ellis [4:20] ,10. Keep It Up - Snap [4:03] ,11. Feel My Power - MC Hammer [5:08], ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ahoj, Rocky. Abych byla upřímná, nikdy jsi mi k srdci nepřirostl. Promiň, Rocky, ale jsi prostě moc blbej; já vím, když se jeden nechá pořád mlátit do hlavy... Dej ty pěsti dolů, jsem jen upřímná a říkám ti, co stejně každý vidí a slyší. Přestaň se tvářit jako spráskaný pes a blábolit něco o srdci, vůli a tyhle kraviny, vždyť je to příšerné klišé, dokolečka dokola ve všech filmech se sportovní tématikou. Prostě jsi takový tupoun, až mi to leze na nervy, asi bys měl akorát boxovat a vůbec neotvírat klapačku. Tvé osudy jsou jak přes kopírák - s mírnými odchylkami - nahoru a dolů, extáze, deprese, zvednutí se, umlácení nepřítele, extáze... Pravda, ten pátý příběh se trochu liší, tváří se jako rodinné drama, okrajově lízne i sociální téma, do ringu už lezeš pouze jako trenér a realizuješ se přes svého žáka. A tvým největším nepřítelem je ten bohatý černoch, asi promotér či co, tak zlý a chamtivý, až působí jako trapná parodie. Ale nakonec je to stejně o tom, jak jsi skvělý boxer, každého zmlátíš do krychličky a všichni obyčejní lidi ti aplaudují a mají tě rádi. Já tedy ne, víc mě zajímal osud tvého synka než tvůj, ovšem ani tam se žádné překvapení nekonalo. Nesnáším tyhle pateticky kýčovité konce, kdybys v závěru skončil jako invalidní troska, tvůj syn úspěšně pokračoval v započaté dráze malého kriminálníka a manželka se na Tebe vyprdla, pak bych uznale pokývala hlavou a přihodila jednu hvězdičku do slušného nadprůměru. Takhle vidím, že se dál ždímá dávno suchý hadr, využívá se popularita tvého jména, nic se nemění. Pro mě jsi jen snesitelný průměr, Rocky... a vážně: radši nemluv, pak se z tebe stává velmi těžko snesitelný průměr. 55% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jediný díl ze série, kterému byl udělen rating PG-13. Nepočítáme-li režisérský sestřih Rockyho IV (1985). (Karlos80)
  • Natáčelo se od 15. ledna do 21. května 1990 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)

Reklama

Reklama