Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Před několika lety se v budově bývalého sirotčince stala tragická nehoda. Při hře s kamarády vypadla z okna malá dívka. Ačkoliv... jen pár osob ví, jak nevinná ta hra skutečně byla. O šest let později se maturanti chystají na svůj velký školní ples. A právě v den výročí nehody se někteří z tehdejších účastníků stávají oběťmi výhrůžných telefonátů, které svědčí o tom, že nic není zapomenuto. Nic není odpuštěno. Začíná hra o život. Ty, kteří nesli vinu, čeká trest nejvyšší. Kdo to přijal roli mstitele? Kdo si hraje na vraha? (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Hra na vraha kulišácky pojmenovaná v rámci festivalu Otrlého diváka jako Maturiťák je popravdě jen další v řadě nechtěně komediálních hororů. O to víc, když se tu jako ředitel gymnázia velebí Leslie Nielsen, jehož vtipný ciferník si nejde s ničím jiným spojit než s Bláznivou střelou. Už jeho samotné vzezření vyvolává úšklebky a úsměvy od ucha k uchu. Takže si dovedete představit, co ve vás vyvolá, když už se v úvodních titulkách jen zjeví jeho jméno. Naneštěstí se o komedii nejedná, ale o béčkový slasher! K tomu Halloweenská ženská drtička Jamie Lee Curtis, ale její přítomnost nic nezachraňuje. Samotné mordovačky teenagerů jsou de facto až při konci, takže se dobrou hodinu opravdu nic závratného neděje. Pokud se ale rochníte v žánrových klišé a občas v dementním vyznění scén, tak by vás to mohlo bavit. Kdybych nebyl v sále za přítomnosti chichotajících Otrlců, tak se při projekci doma asi pekelně nudím. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní osmdesátkový slasher, který už notně vyčichnul. Malá Robin je dětmi zahnána do kouta a pod přívalem jejich zloby umírá. Co mělo zůstat tajemstvím čtyř malých vrahů, někdo viděl a po šesti letech se rozhodnul splatit dluh. Většinu filmu se řeší studentské vztahy a chystaný maturitní večírek s vyhlášením královny a krále plesu. Vrah má sekeru, a to by bylo fajn, kdyby práce s ní nebyla lajdácká.....až na poslední mord. Většina scén s vrahem a útěky před ním se odehrává ve tmě, a to tak, až se mi s jednou postavou, tlouštíkem Slimejšem, co si rozsednul brýle, chtělo zvolat - nic nevidím! Ano, temné scény tříbí divákovu fantazii, pokud jsou správně použity. Zde se divák ztrácí a je nucen hádat. Curtisová výborná....a to je asi tak vše. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Strašidelný - nebo nedejbože napínavý - není ani omylem, a ačkoli nemá ani 1,5 hodiny, táhne se to fakt neskutečně. Děj je zcela stupidní a nic tam nedává smysl, všechny postavy se chovají jak idioti, a pokud na tom filmu bylo někdy něco dobrého, bezpečně to odvál čas. Nesnesitelně mě to nudilo a nevidím důvod, proč to ještě dnes chtít vidět. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý úvod s detskou hrou, ktorá sa skončí tak, ako sa nemá. A potom hodina a pol vaty a posledná minúta ako tak nadväzujúca na úvod. Po všetkých stránkach strašný slasher, nudný, nezmyselný, mizerne napísaný a zrežírovaný. Vrcholom je asi najhorší hororový súboj v dejinách: Vrah vs. kráľ a kráľovná plesu za disco hudby na parkete. Jedna hviezdička za stále očarujúcu Jamie Lee... ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Celkově trochu zklamání. Začátek mě namlsal. Z těch harantů mi totiž běhal mráz po zádech, pak však dlouho, dlouho nic a když už sem si myslel, že v tom hororu snad nikoho nezabijou, tak se to konečně rozjelo. Jenže to už se film chýlil ke konci a oběti i vrah působili, že to chtěj mít rychle za sebou :o( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Dejová línia s Leonardom Murchom - psychopatom neprávom obvineným zo zabitia dievčaťa, ktorý práve ušiel z ústavu, bola do filmu vsunutá až dodatočne. (beso74)
  • Natáčanie filmu prebiehalo 24 dní (od 7.8. do 13.9 1979) v Toronte (Kanada). Don Mills Collegiate Institute slúžil na natáčanie scén zo školy a Langstaff Jail Farm (v Richmond Hill) poslúžila ako budova schátranej školy z úvodu filmu. (beso74)
  • Hláška "Nejde o to, s kým ideš. Ide o to, kto ťa vezme domov," sa objaví vo všetkých štyroch dieloch hororovej série Prom Night. Brock Simpson sa takisto objaví vo všetkých štyroch dieloch. Vždy však hrá inú postavu. (fishki)

Reklama

Reklama