Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

pend 

všechny recenze uživatele

Velký bílý na mělčině u Baham, ach jo. A navíc jde po rodině Brodyů jak slepice po flusu.. Co je na tom nejpodivnější, modely žraloka jsou díl od dílu horší. P.S. Konečně jsem pochopil konec, který jsem ve filmu nepobral. Na youtube je k dispozici uncut, který to objasňuje. Co neřeší je, jak mohla Ellen vzpomínat na události, které nikdy neviděla (zabití žraloka v 1, smrt jejího syna ve 4). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi stonásobne lepšie jak trojka, ale i tak; hlavná postava je (podľa vlastných slov) otravná babička, Mario van Peebles hrá komického černocha, žralok je statický a pomalý + ten námet, a záver to zráža snaď do céčka. Nudný a hlúpy film, ktorý patrí do nočného tv kina konca 90.tych rokov, tam je jeho miesto. Dve hviezdy tomu samozrejme dať nejdú, ale treba oceniť, že  sa aspoň pokúšali tváriť seriózne. Zvyšok tej jednej hviezdy dávam exteriérom bahamského raja. ()

Reklama

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Po tragickém třetím díle jsem si řekl, že přesto skusím shlédnout čtyřku. Myslel jsem si samozřejmě že to bude hovadina, ale na druhou stranu jsem si říkal, že to bude i možná o něco lepší, když jsem viděl v titulcích Lorraine Garyovou (která se mi v prvních dvou dílech líbila jako ženská i jako herečka) a Michaela Cainea, kterého mám rád. Opak je pravdou. Je to přinejmenším stejná chujovina jako trojka. Příběh po několikátý omletý, žralok dokonce vydává zvuky (?), Lorraine Garyová buď hodně chlastala, nebo měla spoustu starostí, jinak si její vizáž nedokáži vysvětlit (věk nepočítám), Michael Caine dělá co může, ale nijak filmu nepomůže, protože se pachtí v hustém bahně, které se jmenuje vylízaný scénář a příšerné triky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taký zlý film. Keby nemal súvis s predchádzajúcimi filmami a ani s názvom, bol by tu hodnotenie prinajmenšom dvojnasobné. Na druhú stranu, v porovnaní s dvoma prvými filmami pôsobí tento dobrodružný snímok s pár nájazdami žraloka bez atmosféry. Bolo velmi vidieť, že žralok je umelý, pretože jeho manevrovatelnost bola velmi obmedzená. ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael De Guzman .. Kua to jsem zas jednou viděl sračku. Skončilo další z mnoha fotbalových utkání probíhajícího MS06, díky kterému nemám prakticky na filmy žádný čas a ve slabé chvilce přepnu zrovna na tohle. Vrchol pokleslé zábavy a pokus o vyždímání něčeho z dávno vyschlé látky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém se nevyskytují záběry skutečných živých žraloků. (Žralok)
  • Při scénce na policejní stanici v Amity si můžeme všimnout na zdi portrétu Martina Brodyho (hlavního hrdiny prvních dvou dílů série, kterého si zahrál Roy Scheider). (darek kartac)

Reklama

Reklama