Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (658)

Cement73 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám veľmi speciálny vzťah. Veľmi mi pomohol v určitej životnej situácii a bude pre už vždy ten najlepší romantický film všetkých čias. Hugh Grant hrá svoju životnú rolu a hrá ju výborne. ()

Charon11 

všechny recenze uživatele

Romantická pohádka, ale v britském duchu. Je to koukatelné jen to nemá to potřebné tempo.na lásku nebeskou to nemá ani náhodou. ()

ADZI 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem dostal, co jsem čekal. Tradiční britské fórky, trošku netypickou zápletku, velmi dobré výkony v hlavních rolích. Určitě se na ten film rád podívám někdy znova. ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Přišel Štědrý večer, stromeček svítil a Prima vytáhla romantiku ve které se Hugh Grant celou dobu tváří jako by právě zjistil, že má na své výplatní pásce o jednu nulu míň než Julie Roberts. Nebrat.... ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na filmy, k nimž napsal scénář Richard Curtis, ani mě nenapadne, že bych neměl ztrácet čas romantickou komedií. Geniální dialogy a limonádový příběh s báječně kýčovitým finále. Co na tom lze nezbožňovat? Nic, proto pět hvězd. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Dal bych 4 hvězdy,ale Hugh Grant je tak otřesný herec,že každému snímku ve kterém hrál,svým neherectvím snižuje výslednou známku. 65% - dávám filmu, 0% - dávám Grantovi :-( ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Stále frflem na typicky šablónovité komédie z anglofónnej produkcie, a keď sa konečne objaví nejaká INÁ, i tak nie som spokojná ... Ale pomôžem si? Skrátka mi to celé pripadalo akési zdĺhavé, nereálne, nudné, suché ... Prosto pre ňa celý tento film znamená ... presne tak - Notting. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Slušná romantika a zaujímavý príbeh s hercami, ktorým takéto úlohy trochu už prischli, o to prirodzenejší ten príbeh je. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Plytká pohádka s dobrým koncem, avšak s herci, kteří ji z tohoto bahna podprůměru spolehlivě vytáhnou. Nejedná se o nic překvapivého či originálního, avšak dívat se na to dá v poklidu, znovu bych si to ale nepustil. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Vánoční romantika jak řemen! Nejlépe se podává právě na Štědrý den. Po fenomenálním úspěchu britské "komedie století" Čtyři svatby a jeden pohřeb, zde máme další téměř stejně tak dobrý film. Julia Roberts a hlavně Hugh Grant se do svých rolí opravdu výborně hodí. Well played :-) Po Pretty Woman (alias novodobé Popelce) tu máme druhý díl. Romantiku celého filmu skvěle podtrhuje titulní píseň v podání Ronana Keatinga - When You Say Nothing at All a scéna ze znepřístupněného parku s popsanou "mileneckou" lavičkou. Verdikt: 4* a 80 %. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, ve kterém i tak neuvěřitelný příběh působí nesmírně lidsky a skutečně. Místy sice nudí a naráží na klasická žánrová klišé, ale všechny nedostatky úspěšně drží na přijatelné hladině. Nemůžu říct, že by Notting Hill patřil k mým oblíbeným romantickým komediím, ale Julii Roberts ve své nejpřirozenější roli se odolává vskutku těžce. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Jeden z opravdu milých "anglických" filmů, který se dá vidět kdykoli znovu. Všichni hrají výborně, nejen hlavní představitelé (Hugh Grant, který snad to knihkupectví s cestopisy skutečně má ;-), ale i jeho zaměstnanec, celá rodina a především spolubydlící - nezapomenutelný "masturbující Velšan". PS Julia Roberts hraje prakticky sebe, zde není co dodat. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

To, co tam předvádí Xenophilius Láskorád, je na zabití. Ale současně to nejlepší na jinak slabym filmu. Skutečnost, že tam Julia Roberts pro mě nebyla nesnesitelná, je nicméně důvod, proč to považuju za poctivou tříhvězdu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts na vrcholu v této romantické komedii, kde polovinu hodnocení dávám za ten song Roanana Keatinga ... When you say nothing at all... a to moc romantické filmy ani romantické písničky teda nemusím. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Velkej bambula, ten William. Co si budu pamatovat, je Spikee, predvadejici se pred fotografy, zaverecnou tiskovou konferenci s usmivajici se Annou a to, ze Curtis si s oblibu strili z Meat Loafa a jeho tloustky-totez pak zopakoval v Lasce nebeske. Přidáno 5.12.2012: O pár let starší, zvedám na čtyři, protože tahle komedie je fakt milá. A scén si budu pamatovat mnohem víc. "Ain't no sunshine when she's gone", když ubíhá čas nebo. "Takže tahle karotka..byla zavražděna." ()

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama