Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po The Longest Yard je tu ďalší film z produkcie Mtv. Americký futbal vo väznici so Sandlerom vystriedal basketbal na strednej škole so Samuel L. Jacksonom. A je to tu – Jackson je o dosť kvalitnejší herec ako Sandler, film má prepracovanejší scenár obohatený o život hráčov aj samotného trénera, tréningy sú drsné, možno tý čierny nie sú namakaní len tak pre nič za nič, cool zábery sú reálnejšie – zápasy majú svoje grády, tempo stúpa spolu so záverečnými sekundamy zápasu, bohužiaľ celkové tempo filmu nie. Ešte by som mu vytkol možno trošku jeho dĺžku, preto za 4*. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příběhů o tom jak tvrďácký leč spravedlivý kouč zkrotí a vycepuje tým problematických borečků už tu bylo nepočítaně. I těch "podle skutečné události". Tenhle ale jde přece jenom trochu jinudy a nevybíravě ryje do sociální problematiky současných USA a přesvědčivě ukazuje krátkozrakost spousty těch, kdo "to myslí dobře". Má údajně přes dvě hodiny, ale mně to tak rozhodně nepřišlo, ať už zásluhou S. L. Jacksona nebo jeho mladistvých svěřenců (BTW je nějaký film, ve kterém Channing Tatum není za hvězdu v tom co dělá?:)). Co mi ale rozhodně přišlo, to byla myšlenka, že skladatel hudby naprosto bezostyšně a obsáhle vykrádá Remember The Titans. Naštěstí se ukázalo, že to není krádež, ale prosté kopírování sebe sama, protože jak soundtrack zmíněného rasově-demokraticky buditelského sportovního filmu, tak tohoto, daroval světu Trevor Rabin. Celkově vzato dobře natočeno, dobře odprezentováno, ale že by se z toho měla stát nějaká klasika... ode mě 70% a nic víc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vynikající podívaná, které vládne Samuel L. Jackson a jeho morální pravdy o americkém školství a tamním životě. Celkově pro mě byla jeho postava extrémně sympatická a s jeho názory nešlo než souhlasit a chápat je (chvílemi jako by četl mé myšlenky...děsivé:)). O to víc mě zarazila nenávist rodičů jeho hráčů. Jinak film může být někým odsouzen jako "vypočítavé" lidské drama, ale takových odsouzení by se každý týden našla stovka a tak je lepší si tuhle skvěle natočenou a zahranou podívanou užít. Coach Carter má nepopiratelnou kvalitu, tempo, nějaký ten lidský příběh a "trochu" toho basketbalu, o kterém není extra mnoho dobrých filmů... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Herní plán byl přizpůsoben hercům podle jejich silnějších a slabších stránek. Proto například Robert Ri'chard (Damien) hraje rychlého útočníka a Channing Tatum (Lyle) operuje hlavně v obraně. (ArsenalEagle)
  • Při zápase proti San Franciscu v čase 1 hodina 57 minut rozehrává hráč Richmondu ze zámezí a nahrává spoluhráči na vlastní polovinu, což je porušení pravidel, ale ve filmu se hraje dál. (Záry)
  • Jde o první sportovní film, ve kterém byla využita technologie digitálního 3D mapování. Filmovému štábu to pomohlo například s rozmístěním kamer a choreografům s přizpůsobením herního plánu. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama