Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

To, že je film podľa skutočnej události a obohatený o sociálny rozmer je čiasročna náplasť na klišoidne rozprávaný príbeh, kde sa nešetrí tradičnými slzopudmi a spomalenými zábermi (hlavne škoda toho konca, ale hispánskemu gangstrovi Shakespeara proste neuverím). Kultúra sociálne deformovaných štvrtí USA tak ako je mi cudzia, tak je pre mňa zaujímavá a tento výlet bol celkom fajn (a to basket vážne nemusím). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A jsou tady zase: rozhádaní autsajdři, kteří mají mizerné výsledky při honbě za kulatým nesmyslem a potřebují být spaseni veleschopným a všehoschopným trenérem. Aneb jak z nedisciplinovaných, vulgárních, tupých ksindlů vychovat perfektně týmově fungující, slušně vychované a po vzdělání bažící Rychlé šípy. Kolikrát ještě bude natočen film podle tohohle otlemeného mustru? A kolikrát mě to ještě bude bavit? Jak je fuckra možné, že házím do koše čtyři body, když mě film absolutně ničím nepřekvapil? Pravda, není to čistý koš, hodnocení chvíli váhavě skákalo na obroučce, než propadlo síťkou, ale stejně bych Kouči Carterovi podle veškeré logiky měla znuzeně šoupnout dvojku a psát tady cosi o neoriginalitě, předvídatelnosti, o už 100x viděném. No, jsou zkrátka věci mezi nebem a zemí; slabost pro čím dál stejné filmy ze sportovního prostředí je holt jedna z těch nevysvětlitelných záhad, jako třeba z které čuráčí planety k nám přiletěli političtí představitelé a jak je poslat zpátky (živé nebo radši mrtvé)... 71% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden zo športových filmov, ktoré majú veľký potenciál a najmä ho využijú, poviete si, čo už sa dá len na filme zo športovej tematiky vidieť nového?! A dá, a veľa! Najmä, keď hrá Samuel, môj obľúbenec. Skvelá atmosféra a najmä prekvapivá hudba (pochopíte prečo), príbeh obohraný, no pointa záveru a filmu skvelá! 80%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě sejmulo tak jak se sluší a patří. Coach Carter je vrcholem sportovních filmů, je to poctivá práce kamery, je to úchvatná hudba Travora Rabina, ale je to především excelentní herecký výkon Samuela L. Jacksona. Mnozí zde filmu vyčítají kýčovitost filmu potažmo scénáře a já jim to vyvracet nebudu. Jenže všechny ty řeči o morálce, vzdělání, systému apod. jsem prostě Cartrovi věřil a to je umění. Coach Carter je přesně film pro mě i jako bývalého basketbalistu i jako fanouška dobrých filmů. Jenže malá odlišnost tu je - tohle totiž není jen dobrý film, tohle je setsakramentsky povedená filmová pecka !!! :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som si zamiloval hneď na prvýkrát. Je z doby, keď už som futbal aktívne nehrával, ale spravil mi spomienky na roky minulé. Vedel som sa vžiť do príbehov o deťoch z problematickej oblasti USA a snahe človeka všetko zmeniť. Už samotné rodiny tých detí mu kládli polená pod nohy, kládla mu ich spoločnosť, bojovali proti nemu rôznymi spôsobmi, ale on vedel, čo je správne a aj napriek nevôli okolia za tým išiel, aby zmenil zlé na dobré a nakoniec po boji to dokázal. veľmi sa mi páčili vložky do deja, ako turnaj s bazénovou oslavou na konci, či situácie okolo drog. Musím sa priznať, že Samuel L. Jackson nie je môj obľúbenec, ale toto bol vynikajúce z jeho strany. Veľmi ma zaujal jeden z mojich obľúbených hercov Channing Tatum, ktorý tam je ako jeden z mála belochov vôbec. Všetkému dodáva náboj to, že ide o skutočný príbeh. Športová dráma, aká sa len tak nevidí. Žil som s ňou od začiatku po koniec, hovorí najmä to, že v živote ide o dôležitejšie veci, než je šport. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Channing Tatum nikdy nehrál basketbal, takže měl speciální trenéry, aby dokázal s ostatními udržet tempo. (viperblade)
  • Herní plán byl přizpůsoben hercům podle jejich silnějších a slabších stránek. Proto například Robert Ri'chard (Damien) hraje rychlého útočníka a Channing Tatum (Lyle) operuje hlavně v obraně. (ArsenalEagle)
  • Jde o první sportovní film, ve kterém byla využita technologie digitálního 3D mapování. Filmovému štábu to pomohlo například s rozmístěním kamer a choreografům s přizpůsobením herního plánu. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno