Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jackson v hlavní roli, soundtrack, náboj, příběh, děj -budu upřímný, moc záporů mě nenapadá, snad jen žánr, ale o tom se rozepíšu dál/// Tomuto filmu jsem se dlouhou dobu vyhýbal. Důvod je prostý. Sportovní filmy patří až na samotný konec mého potravinového řetězce a tudíž je vůbec nežeru. Ono se totiž hodí, aby jste alespoň trošku danému sportu rozuměli a aby vás zároveň bavil i příběh a osudy postav. V tomto filmu se právě toho podstatného dočkáte a to měrou vrchovatou. Probíhající zápasy mají jiskru a jsou zajímavé, samotné postavy potom mají co říct. Jsou přehledné, každý má svůj příběh a do toho hlavního je spojuje coach Carter v podaní skvělého Samuela L. Jacksona. S výsledkem jsem nesmírně spokojen a o to víc, že jsem takový filmový zážitek nečekal. Uvěřitelné a upřímné sportovní drama./// Celkem 82%/// ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

To, že je film podľa skutočnej události a obohatený o sociálny rozmer je čiasročna náplasť na klišoidne rozprávaný príbeh, kde sa nešetrí tradičnými slzopudmi a spomalenými zábermi (hlavne škoda toho konca, ale hispánskemu gangstrovi Shakespeara proste neuverím). Kultúra sociálne deformovaných štvrtí USA tak ako je mi cudzia, tak je pre mňa zaujímavá a tento výlet bol celkom fajn (a to basket vážne nemusím). ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ono je těžké mít revoluční scénář, když ve finále kluci buď vyhrají nebo prohrají a jiná varianta není. A to mezi tím je více než solidní. Cepování hráčů, trocha životní filozofie, naťuknutá rasová segragace středních škol USA, problémy se systémem školství jako takovým apod. Je tam toho docela dost a Samuel L. Jackson je tak akorát tvrdý, nekompromisní a zároveň emocionální trenér, který to suprově drží pokupě. Na sportovní film skvělé, jinak lepší průměr. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani prsty na oboch rukách by mi nepostačovali na vymenovanie všetkých filmov, ktoré som na túto tému videl. Základná schéma je vždy rovnaká: medzi neskrotných grázlov prichádza On a mávnutím čarovného prútika z nich spraví úplne iných ľudí. Metódy transformácie sa menia, schéma ostáva. Pokojne si viem v hlavnej úlohe predstaviť osvedčeného Sidney Poitiera. Športové filmy spravidla nemusím a tomuto do mierneho nadpriemeru chýbalo vystrihnutie všetkých moralistických a mentorujúcich blábolov, na ktoré som najmä u amerických filmov alergický. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na richmondskou střední školu nastupuje nový basketbalový trenér Ken Carter. Za mizerný plat má tohle bývalé hráčské eso vést tým plný mladíků, jimž zákon ulice velí chovat se stylem užvaněných idiotů. A právě to je důvod, proč Carter práci přijal. Není pro něj důležité vyhrát titul, protože on jim chce dát šanci vystudovat a žít normální život. Nic netušící hráči začínají pod jeho vedením makat tak, až jim jejich nezbytné řetězy začínají zběsile poletovat kolem krku. Nikdo však v tu chvíli netuší, co dokáže Carter udělat, když vítězné družstvo nedodržuje studijní podmínky podepsané smlouvy. Carter zamyká tělocvičnu, hráči si rozpohybovávají mozkové buňky v knihovně, rodiče i vedení školy zběsile protestuje, ale Carter radši sní k obědu klíče od tělocvičny s bramborovou kaší, než by pustil hráče k dalšímu zápasu dřív, než si uvědomí, že člověk bez doktorátu v basketu nic nedokáže. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy má trenér (Samuel L. Jackson) telefonát, zda jdou hráči do finále, si můžete všimnout, že v kanceláři na zdi visí portrét Martina Luthera Kinga Jr., který je především znám jako vůdce hnutí afroameričanů za lidská práva. (Aknah)
  • Při zápase proti San Franciscu v čase 1 hodina 57 minut rozehrává hráč Richmondu ze zámezí a nahrává spoluhráči na vlastní polovinu, což je porušení pravidel, ale ve filmu se hraje dál. (Záry)

Reklama

Reklama