Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To najväčšie nebezpečenstvo vás všetkým čaká priamo na palube. Mala to byť ohurujúca výletná plavba, ale tá sa po teroristickom útou zmenila na to najhorúcejšie peklo. Aj keď vrcholia novoročné oslavy, tep srdca zúčastnených dosahuje extrémne hodnoty. Loď sa potápa a skupinka ľudí vedená kňazom a príslušníkom domobrany sa pokúša evakuovať ľudí na záchranný čln. Času rozhodne nie je veľa... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Slaboučký televizní odvar starší verze solidního katastrofického filmu - nepřidává nic moc nového, naopak hodně ubírá. Režie slabá, scénář psaný asi tak pět minut před natáčením někde na WC, herecké obsazení není nejhorší (takové správně béčkové), akorát herci nemají co hrát, jen pobíhají z místa na místo a občas pronesou nějakou nejapnost. Posledním hřebíčkem do rakve jsou silně podprůměrné vizuální efekty, co by byly ubohé i o 10 let dříve. Slabota, ale pookud u toho budete něco dělat - žehlit, hrát karty nebo tak něco, dá se to přežít. 39% ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónov║ Televíznosť z toho priem bije do oči, nebol to moc dobrý nápad točiť niečo takéto čo samo o sebe vyznelo katastrofálne. /10%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zatiaľ z toho nerobme vedu.“ Hollywood, to nie je len Angelina Jolieová. To sú aj tucty pracantov, ktorí idú z filmu do filmu, nikdy nedostanú viac ako 5 miliónov za film a Oscara pravdupovediac tiež asi nie. Bruce Campbell, Lance Henriksen, Danny Trejo... a veľa „maskotov“ hrá aj v novej verzii klasickej katastrofickej knižky Paula Gallicoa (prvýkrát bola sfilmovaná s Geneom Hackmanom v hlavnej úlohe v roku 1972, v roku 1979 pribudlo pokračovanie s Michaelom Caineom, v roku 2006 kino-verzia s Kurtom Russellom a nakoniec táto televízna mini-séria). Na televíznu verziu som sa tešil. Predsa len, mini-série mám rád (je v nich čas na veci, ktoré sa do bežnej celovečernej minutáže nezmestia). Navyše, kto by si nechal odplávať spoločnosť Petra Wellera (ROBOCOP), Rutgera Hauera (JASTRABIA ŽENA, BLADE RUNNER, STOPÁR, SLEPÁ ZÚRIVOSŤ), Stevea Guttenberga (séria POLICAJNÁ AKADÉMIA), Bryana Browna (jediný ľudský samec, ktorému dala Dian Fosseyová šancu – GORILY V HMLE), C. Thomasa Howella (STOPÁR) a Adama Baldwina (jediný Baldwin, ktorý nepatrí k Baldwinovcov – SERENITY)? Snímka ma neprekvapila. V dobrom, ale ani v zlom. Poctivé 180-minútové vodné dobrodružstvo s fajn trikmi, výpravou, hercami a scenárom (skúsene namixovaných z tradičných žánrových ingrediencií). ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle znehodnotit katastrofickou klasiku vsech klasik? to snad ani nejde ja to jako milovnik puvodniho poseidona proste akceptovat nemuzu nejsem vybiravej ale jenom malo co mne v posledni dobe vic iritovalo nez toto veledilo ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť trápny a úplne zbytočný pokus ,ktorý vedľa originálu pôsobí až smiešne. Je mi ľúto dobrých hercov ,ale na druhej strane ich výkony sú priamo úmerné kvalite snímku , takže nijako nevyčnievajú. Vrcholom je bomba na lodi a jej odpálenie v závere, akoby katastrofický film neponúkal dosť napätia a silných momentov aj bez nej. 40%. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Príšerne uťahaný televízny film. Keď sa po celej hodine oboznamovania nás s hlavnými postavami a ich vzťahmi konečne stane niečo zaujímavé (veľmi efektné prevrátenie lode), trvá to asi 15 minút a potom nastupuje až do konca filmu nekonečná nuda. Pasažieri sa rozdelia na dve skupiny, pričom je hneď jasné, ktorá dopadne lepšie a tiež je jasné, že aj z nej bude postupne ubúdať. K tomu ešte kopec mimoriadne trápnych scén. Niektorí hrdinovia sa obetujú, všetci si hovoria ako veľmi sa majú radi a tie ich akože vtipné dialógy boli absurdné. Ja si neviem predstaviť, že ľudia, bojujúci o život na lodi, ktorá sa môže každú chvíľu potopiť sa na seba usmievajú a v pohode sa rozprávajú o blbostiach, akoby sa nič nedialo. Vrcholom všetkého je záver, kde asi 20 minút trvá, kým sa 11 ľudí dostane z jedného konca 10- metrového mosta na druhý. Samozrejme tam ešte túto skupinku zbavia všetkých "zlých". Oveľa lepší je Poseidon z roku 2006, ktorý je o 90 minút kratší a dynamickejší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +zachování původního scénáře, převedeno do moderního hávu (teroristé, výbušniny, kamera...), povedený výběr herců, dálka která umožní ukázat postavy víc do hloubky -i na TV film nejsou triky nic moc, tvůrci si moc nepohráli s nástrahami a jejich zdoláváním/// Tak tuhle novou verzi Poseidona jsem si celkem užil. Díky skoro tříhodinové stopáži měli tvůrci více prostoru na to se věnovat hercům (postavám) a celému vyprávění. Měli možnost ukázat i více z toho co se dělo kolem. Přesto zůstali zachovány ty klíčové scény, které neodmslitelně k Poseidonu patří. Jen si pak říkáte, že to stejné vidíte potřetí. Nadruhou stranu poslední třetinu bych tvůrcům vytknul. TO nejdůležitější, tedy samotná záchrana pár odvážných jedinců je hodně ošizená. Ten kláustrofóbický pocit z původního filmu je pryč. Divák ví, že se blíží záchrana , ví jak to dopadne, nic ho nepřekvapí. Zde tvůrci měli zabrat, vyšperkovat to, vytvořit několik zajímavých nástrah a pořádně nám je naservírovat. Místo toho si párkrát řeknete "WTF, to je všechno" a jde se dál. I tak těch skoro tří hodin nelituji. Scénář Poseidona zbožňuju a je mi jedno v jaké je to verzi, vždy rád a znovu si toto dobrodružství zopakuji./// Celkem 73%/// ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Je to šedý, a navzdory prolitým kýblům filmařské krve i zcela bezkrevný film, slabý průměr, kterému mé hodnocení sráží do hlubin oceánu i fakt, že se jedná o remake původní filmové pecky z roku 1972, která je dodnes dobrá a napínavá. Tento remake se řadí do předlouhého zástupu zcela zbytečně natočených filmů a pokud se produkci vrátily alespoň náklady na něj, považuji to za ještě větší tragédii, než ono převrácení zaoceánského parníku. Původnímu Poseidonu ten novodobý nesahá ani po čáru ponoru, ať už při plavbě nebo po převrácení... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Herecky v pohodě, příběh známe a tak nic moc nového jsem nedostal protože žádne extra drama o přežití se nekoná. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Až se odsud dostaneme, udělám z toho obrovskou televizní show a vyhrajeme s ní nejmíň Emmy.." Tak to bezpochyby.. Chudák Weller to zase koupil !! Ach jo !! Nevím, jestli je větší utrpení sledovat tu sbírku mumií - Třeba můj miláček Hauer zpustl tak, že jsem málem překous fajfku.. - nebo tuhle příšernou a lacinou televizku.. Ale stejně by mě daleko víc zajímalo, proč filmový terorismus už dávno nestojí mimo zákon..;) To by asi už režisér John Putch na diváka tak zbytečně nepomrkával.. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ale,tak jo. Bylo to strašně komický a trapný a televiznost z toho jenom kypěla, ale zase - já tyhle béčka (mno spíš céčka) mám docela rád a někdy se u té trapnosti a solidně zasměju :-) ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Jau to byl bolestivý zážitek! Místy mi to silně připomínalo romantické filmy Rosamundy Pilcherové, vizuální kvalita externích záběrů lodi mi zase nevím proč připomněla nejstarší díly Star Treku (berte trochu s nadsázkou;)). Uširvoucí dialogy byly debilnější a trapnější než ty z reklam na prací prášky. Tohle patří do černého hábitu procentuálního spektra. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Moje první verze katastrofických filmů o Poseidonu, který mě poměrně bavil. Myslím si ale, že je dost dobře, že se tyhle televizní pokusy dneska už nereprízují. ()

Reklama

Reklama