Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Oba herce v hlavní roli můžu i v míře vrchovaté. Humor a sebeironizující žánrovou stylizaci jakbysmet. To vše a možná ještě víc jsem našel právě v Kiss Kiss Bang Bang, která doslova ční nad dalšími buddy-movies z posledních let. Vtipy nejsou nijak vulgární nebo laciné, nýbrž spíše umírněné a inteligentní. Shane Black si pohrává spíše s konverzačním humorem a jde mu to navýsost skvěle. Jeho smysl pro humor jsem nejvíce ocenil při vnitřních monolozích Roberta Downeyho Jr., o to víc při závěrečné scéně v nemocnici. Ale přesto všechno mě něco brání jít na to nejvyšší hodnocení. Chce to čas, abych posoudil jak hluboký to byl vlastně zážitek. Napoprvé rozhodně svižné, vtipné a neotřelé. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

mne sa ráta, keď má film nadhľad, odstup, šarm a vtip. tento film to všetko má. a navyše má môjho obľúbeného roberta (a v záverečných titulkoch ide aj pieseň z jeho albumu The Futurist - inak veľmi vydarenej muziky!) + Val Kilmer, ktorého hviezda veľkého formátu a povesť hezouna prudko zažiarili a rýchlo zhasli len aby mohol konečne začať hrať a profilovať sa ako herec v zaujímavých projektoch - čo sa týka hereckého obsadenia, k dokonalosti mi chýbalo už len to, aby tam krásna Shannyn Sossamon mala väčšiu úlohu, túto havajskú kosť ja fakt žeriem . . . navyše má tento film jednu z (pre mňa) najdôležitejších esencií - neberie ani sám seba vážne a dokáže diváka prekvapiť a hlavne dokáže krásne odpatetizovať zabehané hollywoodske žánrové klyšé s ľahkosťou a nenútenosťou (-Nájdi si v slovníku výraz "idiot"! Vieš, čo tam bude? - Moja fotka? -Nie, bude tam presná definícia výrazu idiot, čo ty naozaj si!) a kopec milých a naozaj scenáristicky skvostných scénok ako Protocop, ruka trčiaca z rakvy alebo indiánsky Joe Pesci . . . vynikajúca zábava! ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Před pár lety (2007) mě to, soudě podle hodnocení, asi moc nenadchlo. Pravda i dneska jsem byl z úvodu trochu rozpačitej, ale pak se ukecanej Downey vmžku změnil v klasicky zábavně ukecanýho Downeyho, Kilmer nebyl ten opruz jak v Traveleru a Michelle byla nejen sexy, ale i sekundovala v zábavě i dalším. Tohle trio si sedlo skvěle. Pak tu máme krimi zápletku, která se tak zamotává, že jsem se místy ztrácel, ale baví mě; přidám špetku romantiky, místy nějakou akci, vše protkané nenásilným humorem, dokonce i ta zpočítku lehce otravná huda jak z 80. začala být příjemná a máme na světě příjemnej filmovej zážitek. # příběh 7 | hudba 6 | humor 5 | akce 4 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Shane Black. Človek ktorému stačilo na získanie kultového štatútu napísať Smrtonosnú zbraň (scenáre ku všetkým dielom) a Posledného skauta. Z jeho pera pochádza väčšina z nejomletějších hlášok parťáckých filmov. V deväťdesiatych rokoch ešte rozčeril vodu Posledným akčným hrdinom a Dlhým bozkom na dobrú noc a potom si začal užívať zaslúženého dôchodku. Hranie golfu ale omrzí, takže sa Shane vracia a tentoraz po prvýkrát aj ako režisér. Pre svoje "komorné" buddy movie si vybral vyhasnuté hviezdičky (Robert Downey Jr a Val Kilmer majú to najlepšie už dávno za sebou) a rozhodol sa byť kruto originálny. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jo... a já jsem si naivně myslel, že byl Robert Downey v Tropic Thunder vtipnej... ale co předváděl tady ? Už dlouho se mi nestalo, abych u nějakého filmu vyprsk smíchy a znesvětil tak svůj překrásný širokoúhlý monitor :) Val Kilmer nikdy nepatřil mezi mé oblíbence, ale pro roli přihřátého detektiva se opravdu hodí. Tenhle film mi parádně sednul a z poslední doby to byl jednoznačně nejlepší zážitek....95% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Kiss Kiss Bang Bang je poslední film, který Susan Levin produkovala pod svým rodným jménem. Pod dalšími projekty už je vždy uváděna jako Susan Downey. (Endiiska)
  • Vyzvánění Perryho telefonu je píseň „I will survive.“ (HellFire)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama