Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tato oceňovaná komedie staví na faktu, že se snaží v podstatě parodovat styl Hollywoodu. Režijní debutant Shane Black toho už mě tou dobou za sebou hodně a možná i kvůli znechucení k ostatním hollywoodským scénářům či scénáristům si opět připravil svůj vlastní, ovšem značně odlišný od těch ostatních, co napsal pro někoho jiného. Film je vtipný, svižný a velice zábavný a to možná i z toho důvodu, že je originální a svérázný (ve smyslu; je mi jedno koho jak moc urazím). Je tu poznat, že Shane si ho napsal pro sebe, takže perfektně vystihnul to, co chtěl; což je u scénářů v globálu asi největší problém (pokud nepočítáme samotnou nekvalitu onoho scénáře). Zpětně musím Shaneovi poděkovat za důvěru v Roberta Downeyho Jr, který byl v té době, mírně řečeno, nevytěžovaným hercem. Nebýt této pomoci, nikdy by se Robert nepropracoval k Iron Manovi. Nutno říct, že předvedl skvělý výkon, což se dá říct i o Valu Kilmerovi, jehož jsem ve starších filmech moc nemusel (->nejhorší batman ever)...80% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se štábu, všem hercům a hlavně režisérovi, protože snad poprvé není vina na jejich straně, ale na mé. Můj mozek asi nestačil zaznamenat všechny logické spoje a ke konci se mi začal vařit jako květák potopený v hrnci. A nebo to bylo tím, že mé IQ holt nezvládlo takový logický nápor a rozhodlo se to všechno sabotovat. Zkrátka jsem ten film absolutně nepobral. Ovšem co se týče originality mám všecky orgány zvedlé do nebe a co se týče Roberta Downeyho jr. mám z jejho herectví naprostý respekt. Viva la gangsterka.... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Veskrze sympatický film s neméně sympatickým obsazením, vynikajícím scénářem, vtipnými hláškami, povznášejícím nadhledem a jedním převelikým "ale". Přes všechnu tu koncentrovanou pohodu jsem se u Kiss Kiss Bang Bang příliš nebavil. Buddy movies mě totiž nikdy příliš neuspokojí (nějak mi ten subžánr spíš leze na nervy) ... takže ačkoli KKBB patří určitě spíše k těm lepším zástupcům, více než mírný palec nahoru ode mne nedostane. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi komedie s ještě lepším hereckým obsazením. Robert Downey Jr. ze začátku nevýrazný "blbeček", ale po chvilce se zvedl a byl perfektní jako tvrďák kouzelník. Na filmy s ním se vždy vyplatí dívat, poněvadž jsou velmi kvalitní. Samozřejmě nesmím zapomenout na Val Kilmera, který ho dobře doprovázel s krásnou pomocnicí Michelle Monaghan. Moc pěkně natočená krimi komedie s dobrým dějem i příběhem... 8/10 = 80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco uletená groteska. Svojou inteligentnou imbecilitou a skvelým slovným humorom vzdáva hold slávnym gangsterkám aj kriminálnym komédiám, a zároveň ich v rovnakej chvíli aj bezočivo paroduje. Postavy sú schválne trochu prehnane, ale veľmi priliehavo charakterizované svojím pôvodom a postavením. A Robert Downey Jr. a Val Kilmer sú proste duo na pohľadanie! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Ve studiu Warner Bros původně uvažovali o větším rozpočtu filmu, který zahrnoval honorář pro Harrisona Forda. Ten si to ale později rozmyslel a roli detektiva po něm zdědil Val Kilmer. (imro)
  • Keď sa stretol Harry s Harmony v bare mal na tvári škrabanec z bitky, ale nasledujúce ráno ho už na tvári nemal. (saska.smal)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama