Reklama

Reklama

Hadžime no Ippo: The Fighting

(seriál)
  • Japonsko はじめの一歩 THE FIGHTING! (více)
Akční / Animovaný / Drama / Komedie / Sportovní
Japonsko, (2000–2002), 29 h 8 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

George Morikawa (komiks)

Hudba:

Cuneo Imahori

Hrají:

Kóhei Kijasu, Tomokazu Seki, Wataru Takagi, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Masaja Onosaka, Unšó Išizuka, Masahiro Kobajaši, Daisuke Sakaguči, Juka Komacu (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(76)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto anime je chlapec jménem Ippo Makunouchi. Pochází z chudé rodiny, po škole spěchá domů, aby matce pomáhal s prací na lodi při vození turistů a zákazníků na rybolov. Výsledkem toho je, že nemá žádné kamarády a práce na moři mu "propůjčuje" velice originální odér, což způsobuje posměch a šikanu starších žáků. Jednoho dne ho při takovém napadení spolužáky zachrání profesionální boxer Takamura Mamoru, odvede ho do tělocvičny a ošetří mu zranění. Ippo, kterého Takamura nadchnul tím, jak ho zachránil před staršími žáky, se rozhodne stát se profesionálním boxerem. Ippův "první krok" na cestě za poznáním opravdové síly a odhodlání začíná. (ČSFD)

(více)

Diskuze

Hatic

Hatic (hodnocení, recenze)

Vynechme styl zpracování, vynechme zemi vzniku a vynechme i rok vytvoření. Co nám v případě tohoto seriálu zbyde? Neuvěřitelně silný příběh ze sportovního prostředí, který zcela unikátně dokáže skloubit nejen napětí, vážnost, coolovost a neuvěřitelně vtipné chlapské gagy, ale i smutek, soucit a hrdost. V celém ději se nevyskytla jediná postava, která by lezla na nervy. Dokonce ani jediná zavrženíhodná postava (snad až na jednoho trenéra, který nechal svého svěřence v ringu s Tygrem z Naniwy snad až sobecky dlouho). U každého trochu důležitějšího soupeře je vysvětlena jeho motivace pro boj. A mnohé z těch motivací jsou i lepší jak ty, které mají hlavní postavy. A tak zlomení jejich vůle pěstí Ippa je skoro na ořvání, ovšem sami poražení boxeři to tak necítí a potlesk uznání z tribun protivníkových fanoušků je pro ně sice malou, ale přesto odměnou. A zaslouženou. Jaké to je, být silný? Nevím. Jaké to je, snažit se najít odpověď? Nadherné jako Hajime no Ippo.

Reklama

Reklama