Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro nepopsatelná nápodoba Vřískotu (zápletka, zvraty, často i jednotlivé scény), jejíž do nebe volající stupidita vybízí k otázkám, jestli se nejedná o komplikovanou filosofickou otázku ohledně českého školství a rodičovství, které dokázaly ruku v ruce vyprodukovat Tomáše a Honzu Kučerovi. Dva očividné fanoušky, kteří sice nemají ani talent, ani dostatek intelektu, ale zato nepostrádají koule k distribuci amatérských videí nejhrubšího zrna do trafik a kinosálů. RESPEKT, KLUCI. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Takže první český slasher... Začnu tím, co mě potěšilo... Docela vysoký bodycount, i když, mohlo to být trochu větší gore a více než slušná hudba... Horší už je to s "herci"... Řekl bych, že pro drtivou většinu z nich je Čepel smrti první setkání s kamerou, což je vidět hlavně ve chvílích, kdy se ve filmu objeví opravdoví herci, např. Miloslav Mejzlík... Ale to by ani tak nevadilo, behěm sledování filmu jsem si na neherecké výkony docela zvykl... To, že film víceméně vykrádá Vřískot a Tajemství loňského léta, mi taky nijak zvlášť nevadilo... Co mě štvalo celou dobu, byla levnost filmu, která byla viditelná v každém záběru, nepoužití jakýchkoliv filtrů a předabování herců, to se opravdu nepovedlo... A taky, že se ve filmu neobjevila ani jedna bradavka, to u slasheru považuju za dost zásadní nedostatek... Nezbývá než doufat, že Čepel smrti je jedna z prvních vlaštovek české hororové scény a že se v nejbližší době urodí mnohem více českých hororů... Kvalitnějších hororů... ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Hoši z gymnázia si natočí svůj slasher a...............ejhle, ono to vyjde na DVD. No to fakt čumim. K filmu řeknu jen to, že optikou amatérského filmu (kterým film bezpochyby je) je to průměrný, v některých momentech podprůměrný snímek. Z profesionálního hlediska odpad jako Brno. Docela mě taky udivilo množství slavných herců. Hlavně Morávková a Brabec byli cool, ale nejlepší byl Štěpán Turek. Do příštího filmu bych prosil Ernesta Lieskovce. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že bez Džambulky tenhle Kučerův filmeček málem zapadl a po letech už by ho náhodný divák neodlišil od všech těch marných žánrových pokusů ve stylu Všichni do jednoho Karla Žaluda, Total Detox Romana Vojkůvky nebo Zahradníka Marcela Bystroně. Ale Kučera měl dost odvahy na to, aby natočil ještě jeden kousek. Takže na něj už nikdy nezapomeneme. ()

starbrejkr odpad!

všechny recenze uživatele

Kamarád se mě nedávno ptal: "Proč furt musíme točit filmy o minulosti, o komunismu. Proč netočíme třeba horory?" Čepel smrti je jasnou odpovědí, proč je netočíme:-D Kdyby do toho tvůrci rovnou šli jako do parodie (k čemuž trailer nahrával), dal bych aspoň dvě hvězdy, protože jsem se chvílemi slušně bavil. Bohužel, je to myšleno vážně. Vizuálně stejné a příběhově kvalitnější "filmy" točil jeden můj spolužák již v sedmé třídě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno