Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte zbytočnejšie než Texaský masakr motorovou pilou 3D. TMMP 3D sa snažil všetko uhrať cez prsia herečiek. TMMP (2022) je urážkou originálu (a skvelého remaku z roku 2003) po všetkých stránkach. Hlavné postavy začnete neznášať po prvých 5 minútach. Ženskú krásu tu tentoraz naozaj nehľadajte. Postavy, okrem toho že sú povahovo pič* a č*ráci (asi nikdy som v horore nevidel viac nesympatickú bandu postáv), tak ešte cpú do hororu zasrané morálne hodnoty a jazdia na elektro aute. Príbeh sa snaží skopírovať úspech filmu Halloween (2018). Teda návrat postavy z originálu, Sally Hardesty, ktorá 50 rokov čakala na pomstu. Lenže tu nabrali tvorcovia ďalšie dva mínusy. Pôvodná herečka už zomrela, teda návrat pôvodnej postavy s úplne novým ksichtom, nie je návrat. A jej pomsta spočíva v tom, že sa snaží zrúdu menom Leatherface zabiť dialógom. A to najdôležitejšie je fakt, že sa úplne vytratila tá atmosféra podivného vidlákova. Jediné čo môžem pochváliť, tak sú vydarené momenty rozsekávania, rozrezávania a nabodávania. Bohužiaľ, tu zasa každá druhá obeť popiera fyzikálne zákony, a potom čo jej prejde motorovka trupom, tak sa za pár minút zodvihne, a pozbiera posledné sily na útek či boj. Ostuda a napľutie do očí fanúšikom. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Benzínový řetězovky se bojím neuvěřitelně, ale Koženáčovi bych s radostí pomohl s redukcí takových neuvěřitelných hovad, byť bych musel mít pilku lupínkovou, protože s elektrickou by mě limitoval prodlužovák. Spoiler!!!                                    Dal bych snad i 5 pizd, ale za to, že poslední nebinární pyča odjela v máslostroji Elona, tak nasrat! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[47%] Nový Texaský masakr motorovou pilou se dle mého názoru moc nepovedl. Jako kdyby tvůrci neměli absolutně žádné tušení, o čem toto téma má být. Už jen ten námět, kdy tu parta mladých lidí současné doby jede do zapadlého městečka na výzvědy a vše dávají na instagram apod. působí divně. Spád to má, takže to nudit nemůže, to zase jo. Oficiálně to má nějakých 83 minut? Když odečtu závěrečné titulky, tak to má jen cca 74 min čistého času snímku. Pochválit můžu maximálně obstojnou technickou stránku, takže vraždy do cca 50 minuty působí docela dobře, ale ne moc brutálně. Leatherface tu do té doby nepoužívá motorovku; zabíjí nožem, sekerou či co apod. takže aspoň to působí docela krvavě, ale ta dynamika brutality tu prostě není. No a tím za mě končí těch málo kladů filmu. Třeba když Leatherface začíná vraždit, tak vůbec nemám pocit, že bych se ho bál a navíc zabíjí za bílého dne v domě, který nepůsobí hrůzostrašně ani temně. No a když už vytáhne motorovku, tak je to ve scéně v autobuse, kde pokosí asi já nevím 10 lidí? To už působí jak moderní hororové komedie až snad parodie. Litry stříkající krve, uříznuté končetiny a já zůstal ledově klidný a chtělo se mi smát, jak to trapně vypadalo. Závěr už vůbec nepůsobí napínavě a poslední scéna, kdy Leatherface ukáže uříznutou hlavu sestry jedné postavy mě totálně uzemnila (myslím tím, že jsem si řekl WTF?). Hudba? Té jsem si nevšiml. Takže po hororové stránce to nepůsobí moc přijatelně. Pár slušných zabití se tu najde a třeba scéna, kdy se policejní auto vybourá, tak tam jsem cítil záchvěv naděje, ale tím to hasne. Celé to působí moc na sílu, především když v 50 minutě vytáhne pilu a začne masakrovat bus, po té už si tou pilou už moc nezařádí. Chvílemi mi Leatherface připadá jak Meyers z Halloweenu. Herecké obsazení mě moc nebavilo, včetně postavy Sally, která zde působí divně. Nechci srovnávat, ale takový původní masakr z r. 1974 mě také moc nechytl, ale ty z r. 2003 a 2006 jsou u mě top horory, kde se brutalitou nešetřilo. Masakr ve 3D z r 2013 mě už moc nechytl, ale neurazil. No a Leatherface z r 2017 působil jako jiný film. No a když to vezmu kolem a kolem, tak tato novinka je pro mě zatím to nejslabší co jsem viděl z téhle motorové ságy. Úplná sračka to není, ale nic, co bych mohl doporučit ostatním. Takže asi tak, snad už tuhle značku nechají spát. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přítelkyní říkal, že je zajímavé, jak se některé hororové série točí už prakticky několik desetiletí, pořád recyklují a stále nacházejí své diváky. A já mezi ně patřím, i když se mi nějaké zpracování nebo nějaký díl nelíbí, tak jsem stejně zvědavý na to nejnovější zpracování. Tentokrát úplně nadšený nejsem. Sice oceňuji rukopis současného světa, nicméně příběh je absolutně slaboduchý. A mužský divák byl vždy zvyklý na výraznou ženskou postavu s notnou dávkou půvabu, což tady zatraceně schází. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se těšil, ale tohle fakt ne, buď restart a nebo konec. Člověk musí neskutečně pospojovat všechny díly, a pak dostanu takový krvavý nepovedený příběh. Řezba mi přišla až nesmyslná, příběh hodně ale hodně slabý, a konec to malém pokazil totálně. Po autonehodě to šlo pomalu a pěkně do kytek. Škoda takový film má jméno na svém příběhu a tady tímhle se celkem hodně kazí jeho pověst. Pokud budoucnost chystá další, tak buď radši ne nebo hodně ale hodně napravit. Škoda krvavé skutečnosti. Slabá trojka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)
  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama