Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

lamps 

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme, je to skoro stejná šílená slátanina jako v případě jedničky, jen s tím rozdílem, že tentokrát je už veškerý efekt doprovázen pocitem deja vu a příběh, v prvním dílu pouze ironicky nadnesený, je nyní nehoráznou parodií sebe sama. Ale právě proto, že se to nebere vůbec vážně, že se nahlas polemizuje o klesající kvalitě a zbytečnosti druhých dílů a že se znatelně přiostřilo co se počtu úmrtí a bodných ran týče, si mě nakonec druhý Vřískot dokázal nějak získat a udržet po celých 110 minut moji pozornost. Staří známí jsou ve svých slavných rolích opět výborní a stárnoucí Craven stále dokáže vygradovat napínavé scény velmi působivým způsobem. Na to, že celý příběh je opravdu jen karikaturou jedničky a výsměchem řadě hororových béček, stále se u toho dá velmi dobře pobavit.. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až na dvě scény (úvodní v kině a s vrahem v autě), filmový teoretický průvodce o hororech a pokračováních a krátkou roli Heather Graham, je to docela pěknej shit. Možná by to bylo lepší, kdyby to nebyla dvojka, ale ve srovnání s obstojnou jedinčkou, kterou to docela shazuje, to vůbec neobstojí. Dokonce i ty vraždy mi na filmu spíše vadily, než bavily. Přemýšlím, zda, to, co mě zaujalo stojí za jednu nebo za dvě *. Ale dokoukal jsem to dokonce (pokud se pamatuju, tak dokonce dvakrát), tak dám 2*. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Scream - Master P ,2. Suburban Life - Kottonmouth Kings ,3. Rivers - Sugar Ray ,4. She's Always In My Hair - D'Angelo ,5. Help Myself - Dave Matthews Band ,6. She Said - Collective Soul ,7. Right Place Wrong Time - Jon Spencer Blues Explosion ,8. Dear Lover - Foo Fighters ,9. Eyes Of Sand - Tonic ,10. The Swing - Everclear ,11. I Think I Love You - Less Than Jake ,12. Your Lucky Day In Hell - The Eels ,13. Red Right Hand - Nick Cave & The Bad Seeds ,14. One More Chance - Kelly ,15. The Race - Ear2000 , ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhá porce vřískání od klasika Wese Cravena. Ne tak dobré, jako originál, ovšem stále dobře poživatelné (i když trochu překombinované) hororové pokračování, ve kterém se objeví tehdy ještě relativně mladá maminka jistého Sheldona Coopera. Za mě ve filmu ční dvě scény. První je hned ta úvodní v kině, druhá pak s omráčeným vrahem v nabouraném autě. Zbytek je lehce nevyrovnaný, ovšem stále zábavný lepší průměr. P.S. Třetí díl už je zbytečný. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým fanúšikom tejto série. V druhej polovici deväťdesiatych rokov prišla staronová móda tzv. krvavých hororov. Séria Vreskot medzi ne patrí. Tvorcovia to iste tak nezamýšľali, ale už druhý diel som pomaly musel považovať za paródiu. Dopredu možno ľahko odhadnúť, čo sa stane. Druhý diel je ako skoro väčšina pokračovaní slabší, než jeho predchodca, ale ak ste zvedavý na pokračovanie jednotky, tak pri pozeraní tohto filmu zase od nudy neumriete. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Během natáčení bylo použito 114 litrů umělé krve. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama