Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

FromHell 

všechny recenze uživatele

The Devil's Rejects meets Texas Chainsaw. Bustillo a Maury si naložili nemalé sústo,keď si zobrali na triko práve Koženú tvár.Ja ako zarytý fanúšik TCM hodnotím každopádne pozitívne.Je síce veľká škoda,že nedostala podstatne väčší priestor farma Sawyerových a že Leatherface ako taký ukáže svoj potenciál až na konci filmu.No tá potrebná špina pre tento formát tam je,rovnako ako povestné kvalitné gore ktoré u tejto filmárskej dvojice nikdy nesmie chýbať.Má to jasný rukopis a je to niečo iné ako sme u Texaského masakru zvyknutí,no aj tak sa jedná o naozaj slušnú jazdu ktorá má grády... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesrovnatelně lepší než předchozí 3D počin. Tedy milovníky špinavých farem tenhle snímek zřejmě zklame. Na druhou stranu obehrané téma, kdy skupinka mladistvých zabloudí k vidlákům a je postupně vykydlena, už prostě unavuje. Vzpoura v léčebně, útěk, vybílení restaurace, útěk, honička, nekrofilie...krmení prasátek...boj o život. Sympatická Lili Taylorová má vše pod kontrolou, pohledná, ale blbá Vanessa Grasseová dělá jednu botu za druhou. Motorovka a šťastný konec si zaslouží samostatnou hvězdu. Co jiného si přát, když se kladné postavy nevyskytují? Svižně natočeno, krásný les, temné smyčce, železa. Ne že by člověk většinu neočekával, ale to mi tentokrát nevadilo. I rozkošná nadsázka v restauraci, kdy po výstřelu do hlavy vytryskne téměř dvoumetrová rudá fontána, byla fajn. Z hlediska originality je téma Texaského masakru natolik vyprázdněné, že snad kromě psychologické artové studie jednoho šílence už nic překvapit nemůže. Rozhodně zábavnější, než leckterá současná buranská záležitost. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Původní texaský masakr mě moc nebavil, ale filmy z r.2003 a 2006 – to mi sedlo dokonale (lepší 4* pro oba). Ani nedávný Texaský masakr 3D mě moc nebavil, ale byl jsem zvědav na tento rádoby prequel a zároveň remake. Tato záležitost není rozhodně na 100% prequel. Podkopává to nohy ostatním filmům. Ale fajn, budu to hodnotit jako samostatný film o motorovce. Jak už tu někteří píší, je pravda, že s Texaským masakrem toho moc společné nemá. Nejde o to, že si Leatherface s motorovkou zařádí až ve finále, to mi nepřekáží, je to přeci začátek zrodu této vraždící legendy. Problém je v napsání děje a scénáři. Celé mi to přijde dost překombinované. Rozhodně jsem hned ze začátku uhodl, kdo bude oním vraždícím cvokem. Projevilo se to až ke konci a to dost nevýrazně. Neříkám, že je to vyloženě nelogické, ale moc mi toto pojetí nesedlo. No, kritizuji to dost, ale co musím pochválit, tak to je brutalita. Je tu spoustu zajímavých vyvraždovaček, pikantních scén. Takže tohle je velké plus. Rozhodoval jsem se mezi 2/3*, ale nakonec jsem ty slabší 3* udělil. Nenudilo to, krvavých scén bylo dost – vydařili se, ale to je asi tak všechno. Postavy byly celkem průměrné, stejně jak hudba. Podruhé už bych si to nepouštěl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy nechtěli vědět o mládí Kožené tváře, ale Bustillo s Maurym se na to zeptali za vás. Opravdu si moc nedokážu vysvětlit, proč talentované režijní duo, do nějž bylo po jejich prvotině vkládáno nemálo očekávání, vidělo jako dobrý nápad ujmout se zrovna této skomírající série. A proč do ní přispěli zrovna tímto způsobem. Jejich Leatherface není dostatečně utržený ze řetězu, aby nějak vybočil z řady obdobných, ale lepších snímků. Nicméně si film na rozdíl od posledního TCM z roku 2013 drží alespoň řemeslný standard, jakous takous atmosféru a není potopen do bažiny všeobjímající demence, takže na průměr to stačí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Patříte-li tak jako já do skupiny diváků, kteří považují Texas Chainsaw Massacre ze čtyřiasedmdesátého za směšnou, nudnou a mizerně natočenou amatérskou debilitu, možná vezmete zavděk tímhle hodně volně pojatým prequelem. A povedeným. Scénárista si trochu šňupl pro povzbuzení fantazie, bulharská divočina uspokojivě nahradila americký jih zalidněný divokými a zdegenerovanými burany a řežba může začít. Úvodní scéna s narozeninami malého Leatherfejse je kouzelná, jen pochybuju, že by takový prcek tak zlehka nesl onu kravskou motorovku (pokud by ovšem nebyla z plastu). Intermezzo z pakárny šíleného doktora posedlého elektrošokovou "terapií" je příjemným zpestřením děje, následné roadmovie taktéž, ale konec už jede ve starých známých kolejích - šílení hillbillyové honí svoje oběti, oběti křičí, pak jsou dopadeny a je s nimi amen. Více méně šílené jsou i ony oběti (které se navíc honí i mezi sebou), poliši i zaměstnanci blázince. Co na tom, že Hewittovi se jmenují Sawyerovi, vždyť jak pravil klasik : "Co je po jménu - i pod jiným jménem budou Leatherfejsovi řezničit stejně". Lili Taylor coby matka vyšinutého rodu je okouzlující. Velmi příjemný, laskavě hřejivý filmeček, jsem mocinky spokojený a radostně tleskám pacičkami. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama