Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (355)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výměna prostředí za anonymní New York prospěla ale nebyla plně využita. Tato frančíza už je víceméně na úrovni Rychle a zběsile a fanouškům určitě sedne a pobaví minimálně stejně jako předchozí díl. Jako horor bohužel nefunkční, vyvrcholení skoro až sebe parodické ale herecky na úrovni a technicky stále slušné a násilím už skoro na úrovni slasherů. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tato pseudo hororová série je dávno mrtvá a s každým dalším dílem v podstatě pouze paroduje sama sebe a absolutně se to nesnaží skrývat. Soudnost tvůrcům nelze upřít. Dobře vědí, že tvoří absolutní "hororové" dno a přizpůsobují tomu styl vyprávění. Celé to dávno sklouzlo do žánru komedie. Tak se jednotlivé postavy předhánějí v tom, která bude působit více retardovaným dojmem. Vraždy jsou úplně o ničem a v podstatě jen kopírují dřívější díly. Samotný závěr je pak to vůbec nejhlubší dno žumpy a je přímo k nasrání fakt, že žádná z naprosto otravných a debilních postav nezemřela a budou nás zřejmě srát i v následujících dílech. Celkově je tato epizoda asi o něco lepší než pičoidní předchozí díl, ale právě za ten závěr, který zajistil, že se dalšímu dílu obloukem vyhnu, půjdu s hodnocením níže. [10 %] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vreskot osvedčená maska určite nesklame, hoci je to fakt už preluhované a nápadmi presluhuje. Hrdinovia tu majú samozrejme nadpozemské schopnosti prežitia, keď opálené kamarátky dostanú nôž do brucha, nič to neznamená, to ako špáratkom pomedzi tesáky. Za tucet rán do hrude je zas maximálne kyslíková maska. Proste klasika Vreskot, nič sa nezmenilo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém šestky vidím v úžasně nesympatických a otravných postavách - jak ústřední duo handrkujících se sester, tak nesnesitelně namachrovaná nerdka a na Courtney Cox mě bolelo koukat. Zbytek postav je jen nevýrazný a kapitola sama pro sebe jsou až parodicky přehrávající policajti. K tomu vychtěný koncept s pravidly franchise, nijak úžasné dialogy, nevyužité přesazení do New Yorku, ze kterého se vytěží jen průměrná scéna v metru... Přesto jsem byl ve výsledku docela spokojený, protože dvě důležité věci tam fungovaly - hádání (a giallovsky přepálené odhalení) vrahů a krvavost vražd. Jakože fakt bych chtěl vidět, jak se tvářily fanynky Wednesday, když tady Jenna Ortega začala řvát "Motherfucker!!!" a bodat lidi do hlavy. Taky se mi líbil motiv konspirační teorie, která hrdinku v očích části veřejnosti proměnil ve viníka - to téma by utáhlo film sám o sobě, ani by se v něm nemuselo vraždit. To samé motiv "temnoty dřímající v dceři sériového vraha", který tady k ničemu zajímavému nevede. Jo a ještě klobouk dolů před kratičkou scénou, v níž se vyspojlerují všechny díly. A scéna s žebříkem (zdravíme Nerve a před ním Rozsudek noci) mě místo napětí rozesmála. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že já blbec v těchto filmech vždycky čekám jakoukoli základní logiku. To je už naivní jak ve 24 letech věřit na ježíška nebo že vakcíny způsobují autismus. Z hlediska slasher žánru jde jistě o dobrý kousek - vraždy, krev a bodycount, to vše, ač nikterak zásadní, inovativní či devastující, tak vcelku ujde a neurazí. Stejně tak občasně budovaná atmosféra (metro…),pokus o zvraty nebo zas a znova hra ve stylu “hádej, kdo je vrah” dokáže diváka zabavit a i prostředí New Yorku je slušná obměna. Ale proboha celý zbytek je prostě jeden velký bordel a shitfest. Doslova se až divím, že jakýkoliv soudný člověk vypustí tohle do světa a nikdo se nepodivuje nad celkovou debilitou. Postavy? Zas a znova totální idioti. Logika? Tu nechal režisér před příchodem na plac doma v obýváku. Zkrátka nic mimo slasher žánr tady vůbec nefunguje, všichni dělají jednu pí*ovinu za druhou, pobíhají jak zmatené kuřata a s otevřenou náručí nabíhají Ghostfaceovi na nůž a jestli mi někdo bude zas kontrovat argumentem “zas debile řešíš a neužíváš si slasher” tak sorry, ale i tohle má svoje limity a aby tam všechny postavy pobíhaly s 20 (ano, doslova 20) bodnými ranami, u toho se na sebe usmívaly jak na procházce při měsíčku a vylévaly si srdíčko rozkošnými dialogy, to už je prostě absolutní bizár, který se v téhle franšíze bohužel traduje a zhoršuje se z generace na generaci, až jsem vlastně zvědavý, kde tohle eventuelně skončí. Z čistě zábavného slasher hlediska ucházející 4*, ale všechno to kolem drasticky kazí zážitek a když se divák při mordách směje nad komickou aurou celé situace, je něco špatně. Čistě z toho, že jde naštěstí o dobrou popcornovku do kina, dávám milosrdnou 3*, ale objektivně si na film už zítra nevzpomenu a je to prostě dementní podprůměr. A teď šup nabíhejte do kina a sypte tady ty vaše neobjektivní pětihvězdy, ať mají ovečky nad čím jásat:D ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama