Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je poměrně zajímavé, nakolik se Scary Movie stalo sérií, ve které už nelze očekávat parodii ostatních filmů, ale spíše přenesení vlastních žánrových postupů, zavedených ve třetím díle, do jakéhosi parodizačního rámce. Pátý díl má stejné problémy jako ty předchozí, od začátku působí značně vyčpěle, neobsahuje žádné dobré nápady, spíše se snaží vytěžit ze značky, kterou série stále má, a nepůsobí komplexně. A v neposlední řadě to bohužel není ani vtipné. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal ještě horší, než na to nakonec bylo. Z prvními třemi díly se toto nedá srovnávat, ono vlastně kdybych nevěděl, že se jedná o Scary Movie, tak bych si myslel, že sleduji nějakou jinou parodii. Nejvíce mě pobavila parodie na Evil Dead, opičák Caesar a gangsta Snoop Dogg. Jinak jsou vtipy průměrné a nebo vyloženě trapné. Anna Faris mi chyběla, ale Ashley taky v pohodě :) 4/10. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Na předešlých dílech této série jsem vždycky obdivoval jednu věc - tyhle filmy nikdy neměly inteligentní humor, avšak nějakým zázrakem se jim (skoro) vždy podařilo vybalancovat ty trapné vtipy s těmi dobrými. Ty trapné vtipy tam byly, v každém díle, ale nebyly tak časté, takže po skončení každého dílu jsem si spíše pamatoval ty lepší, u kterých jsem se fakt zasmál. Nicméně Scary Movie 5 to vybalancoval na samotnou hranici snesitelnosti - 50/50. U poloviny scén jsem se smál, u poloviny mi bylo trapně, že na něčem takovém jsem v kině. A patrně jsem nebyl sám, když v různých částech filmu odešlo asi 8 lidí, kteří měli slabší nervy, než já. Ashley se snažila a byla vcelku fajn, ale měli spíše počkat na Annu Faris a dát si více záležet na scénáři. Takhle mi nezbývá než napsat, že tohle je bezkonkurenčně nejhorší díl této série. 50 %. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Konečně díl, u kterého jsem se po dlouhé době fakt bavila (asi poprvé od dvojky). Z tria 10 nights of paranormal..., Haunted House a Scary Movie 5 vychází právě SM jako vítěz. Několik fórků fakt pobavilo. Pokud jste viděli Mama, Černou labuť, Insidious, Chatu v horách, Evil dead, Paranormal activity, Počátek a Zrození planety opic, jednoznačně doporučuju. Solidní parodie. Některé úseky mě dokonce bavili víc, než parodovaný materoš (především Mama mi oproti Scary MoVie připadala neuvěřitelně nudná). 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V pátém dílu se o gagy není třeba bát, a jde jen o to, jestli se jim dá zasmát. Kadence vtipů je totiž mimořádně vysoká. Na skladě jsou především ultra trapné. Paroduje se mimo jiné Mama, Paranormal activity, Zrození Planety opic, Černá labut anebo Lesní duch, přičemž dva poslední jmenovaní přišly s nejvtipnějším parodováním. V úvodní scéně si ze sebe tropí legraci průšviháři Lindsay Lohan s Charlie Sheenem, dojem kazí snad jen jim nepodobní akrobaté, kteří většinu scény postelových "hrátek" odvedli za ně, ale je dost poznat, že to nejsou oni. Zbytek filmu semele kde co, a to takovým drivem, až není možné vše pobrat. Absentující režijní preciznost, a místy dost omletý styl zkušených scénáristů specializujících se na parodie Davida Zuckera & Pat Profta, jsou největší slabinou filmu se střídmou stopáží. Herci se sympaticky snažili a do zvolené, a místy krásně originálně přepálené grotesknosti, naprosto zapadli. Osobně se u komedií nahlas nesměji a zde to platí rovněž. Navrch měla trapnost, a spolu s ní nedostatečné technické zázemí. Oproti tomu herci byli více než fajn, a spolu s nimi tvůrci stihli naservírovat bezpočet gagů proměnlivé kvality. Nutno uznat, že bylo z čeho vybírat, a pokud se divák ani jednou nezasmál, tak pak tenhle díl byl opravdu "scary". Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy se Kendra (Erica Ash) snaží odvrátit pozornost Jody (Ashley Tisdale) ukázáním na podlahu a slovy "Oh. Food," si můžeme povšimnout, že tato slova neodpovídají mimice jejího obličeje. (civrss)

Reklama

Reklama