Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

adams89 

všechny recenze uživatele

Na vynikající snímek s Kevinem Costnerem z roku 1991 se vždy rád s chutí podívám. To samé se ale nedá říct o tomto nepovedeném seriálovém zpracování. Do kolen mě tu nejvíce dostalo herecké obsazení, kde až na Guye Gisbornea snad žádná z postav vzhledem neodpovídala svým určeným parametrům - Robin vypadá jako hošík, Malý John místo aby byl velký, tak je skutečně malý a také Mariana krásy příliš nepobrala... Až moc natahovaný nudný příběh a lacině natočené akční sekvence výsledné hodnocení ještě více snižují. Nezbývá nám tak nic jiného, než si počkat na chystaný Nottingham od Ridleyho Scotta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Dnešná asi dosť ťažká doba a televízna produkcia, to my nejde do hromady to čo v 80. ale i v 90.rokov dokázali výborne zvládnuť a náležito aj v peknom balení divákovi predať, dnes to už je len ako keby zo slabým prevarením odvarom poňaté, akoby si mysleli naši drahý tvorcovia že stačí len natočiť mnohokrát premieľaný príbeh a tým to končí, po všetkých stránkach je toto len odpackaná rozprávka. Je to kvázy povrchné od nevýrazného castingu až po slaboduchú nevýraznú réžiu. "Veru zlatý Robin Hood s konca 80.rokov veru zlatý!" ()

Reklama

topvss 

všechny recenze uživatele

Nějak mi žádný z vašich argumentů, že je tento seriál tak špatný, nepřijde vůbec důležitý. Podle mě má tento seriál šmrnc, po celou dobu jsem byl upoután k obrazovce a napjat, jak to bude pokračovat. Je možné, že z historického hlediska, o kterém tu tak intenzivně píšete, tam mohou být nepřesnosti. To ovšem není důvod, kvůli kterému bych nemohl seriál sledovat s napětím a obdivem. moc se mi tento seriál líbí. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Úlet, co si budeme povídat. Kamera utržená ze řetězu a zřejmě zamilovaná do prudkého zoomu na tváře (jak to můžeme vidět třeba v Kanclu nebo To je soda) a Robin Hood poskakující jako kamzík, ať už z lešení co má představovat takový velmi vzdušný obytný barák (se zelenými závěsy, které se vlní taky jen pro efekt) nebo po křeslech při audienci se šerifem... hm, tak to bude děsná sranda, ale asi ne tak jak si to tvůrci představovali. ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

No co víc dodat. Angláni mě zklamali, a to je mám tak ráda. Odpad tomu nedám, protože když už nic jiného, jako parodie to funguje, tak jsem se nezasmála už dlouho. Jen nevím, zda to tvůrci s tímhle záměrem natáčeli. Škoda toho Armitage, jediný kdo tam za něco stál. Jdu si spravit chuť a pustit si s ním Strike back.... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama