Reklama

Reklama

Život a vztahy nejsou tak jednoduché, jak se zdá podle oblíbených knižních rádců, které mají odpověď a dobrou radu úplně na každou situaci. Přesvědčí se o tom sedm mladých lidí, kteří mají společné nejen to, že bydlí v Baltimore, ale hlavně že hledají lásku a potýkají se přitom s řadou nečekaných potíží. Beth už sedm let chodí s Neilem, marně mu však naznačuje, že by se mohli vzít. Její kolegyně Gigi chodí na rande s muži, kteří o ni zjevně nemají zájem, což si ovšem odmítá připustit. Problémy má i Janine, která je sice provdaná za sympatického Bena, jenže on se právě seznámil s pohlednou zpěvačkou Annou. I když jí dá jasně najevo, že je ženatý, Anna se do něj zamiluje. A aby to nebylo tak jednoduché, do Anny je pro změnu stále zamilován její bývalý přítel Conor, jeden z mužů, s nimiž randila Gigi, a jeden z těch, na jejichž zavolání stále čeká. Marně čeká na lásku také Annina kamarádka Mary, která se snaží najít vztah pomocí internetu. Gigi se seznámí s cynickým barmanem Alexem, který jí otevřeně objasňuje, jak to chodí v mužském světě, časem se však sám chytí do pasti a do Gigi se zamiluje. Jenže vrhnout se do vztahu pro něj není jednoduché, stejně jako není pro Janine snadné přijmout pravdu o manželově nevěře a lžích, na které postupně přichází. Zdá se, že muži a ženy si nikdy nemohou porozumět, přesto se však do sebe mohou zamilovat. A tak stále hledají způsob, jak vytvořit fungující vztah. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (699)

nash. 

všechny recenze uživatele

Slušně obsazená vztahová koláž, místy slabší, jindy velmi silná, takže v průměru taková… průměrná. Byť lehce drnkající o příčku lehkého nadprůměru. Vítězem hvězdného obsazení je bezpochyby Ginnifer Goodwin jako okouzlující naivka Gigi zatímco Drew Barrymore byla spíš do počtu a v příběhu se moc neohřála. Mělo to skvělé entrée, příjemně to mísilo úsměvnou romantiku s hořkým dramatem, nikde to nebylo přeslazené natolik, aby to kazilo chuť, a vždy, když jsem začal mít pocit, že to slábne a začíná nudit, zachránila to nějaká podařená scéna, nebo nečekaný (byť očekávaný) zvrat, který zahustil drama nebo odlehčil romantickou nadsázkou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitý rozjezd vystřídá hodně solidní mix „uvěřitelných“ vztahových trablů a dojemný dojezd. Prostě z látky režisér Ken Kwapis (Kněz je poděs) překvapivě vykřesal solidní film, i když je škoda, že se nepřiklonil k jednomu. Skáče totiž mezi romantickou komedií a vážným dramatem. Navíc dostal pod taktovku skutečnou hereckou smetánku a předkládá dvouhodinové konverzační cosi o vztazích. A vůbec ne špatně. Jak říkám, úvod je těžkopádný, lemovaný vztahovým tápáním roztěkané Gigi, která všem cpe své telefonní číslo a pak zklamaně zírá na telefon, který.. jasně, chápete dobře. Film prostě chce rozluštit, co znamená tohle a co zas tamto, jak rozklíčovat chování mužů, žen, svobodných, zadaných atp. A svým osobitým způsobem říká něco, co mi (a doufám, že i řadě jiným divákům) nebylo úplně cizí a neznámé. I když nejsou tvůrci víc odvážní ve svých názorech a režisér se do toho nikdy POŘÁDNĚ neponoří, svůj účel film plní. Musím uznat, že větší polovinu snímku jsem se solidně bavil a dojímal. A to holt ke štěstí mnohdy stačí. Zmiňované obsazení je lahůdkové (velmi příjemní Ben Affleck, Scarlet Johansson, Jennifer Aniston, Bradley Cooper + milí, ale zbyteční Kris Kristofferson nebo Drew Barrymore + jednoznačně nejlepší Justin Long a Jennifer Connelly, která má navíc asi jediná někam se vyvíjející postavu). Sečteno, podtrženo. Tvůrci úplně neprodali to, co bych si představoval, ale pod tou vší povrchností se dají leckteré pravdy vyčenichat!! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pěkná (romantická komedie), ale moc kecá. Je fajn, že teorii mezilidských vztahů mají hrdinové nastudovanou dokonale, trochu jim ale uniká praxe. Jejich poznatky se dobře poslouchají, protože nejsou hloupé ani nepravdivé, ale když budu chtít poslouchat, pustím si rádio. Čím bych se ale připravil o pohled na tváře (a těla) známých a povětšinou i dobrých herců (a hereček). Délkou a množstvím postav připomíná film Lásku nebeskou, bohužel ničím dalším. U každé nové scény, protože jde v zásadě o sérii lehce provázaných dialogů na podobné téma, jsem si musel ujasnit, co k sobě dané postavy cítí a které další postavy znají. Možná na tom nakonec moc nezáleželo, ale chtěl jsem mít jasno, v čem mi zamilovanými živými bytostmi přehlcený scénář nepomáhal. Na rozdíl od jiných romantických komedií mne zde neschopnost „položit“ se do příběhu mrzela – hrdinové byli sympatičtí a minuty s nimi strávené příjemné. Až tak moc tě nežere svým vyzněním navíc není tak moderní romantickou komedií, jak zkouší předstírat (moderní technologie, ženy volající mužům): párují se výhradně heterosexuálové, být sám znamená být nešťastný a nevěra je v závěru potrestána. Takže 70% Zajímavé komentáře: imf, Madison, Mat21 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo do noty naprosto skvěle, romantické filmy nevyhledávám tak často, ale když jsou dobré, tak mě dostanou. Ne, že bych brečel, ale do takové podivné nálady. Tenhle film mi přijde na oko strašně povrchní a jednoduchý, ale myslím si, že se v něm dát najít více, pokud se snažíte. A nebo je to tak, že mě tohle stačilo. Naprosto mi to stačilo, dostal jsem to, co jsem se čekal s hromadou svých oblíbených herců. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve svém životě jsem vychytrale zaznamenal, že muži rádi vrážejí klíny do hlav důvěřivých žen a ženy často bezchybně dešifrují signály, které nikdo nevysílá. Životními moudry a s nadhledem odpozorovanými situacemi disponuje tento snímek v míře vrchovaté, ale nějak mi hlava nepobrala množství chlapů dávajících kontakty na svou maličkost ženám, které už nechtějí nikdy vidět. Buď jsem staromódně zabržděný nebo jsem ve své podstatě špatný lovec, ale to je jedno, protože až tak moc mě to moje nepochopení nežere. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Stejnojmenná kniha, z níž film vychází, není klasická beletrie, nýbrž jedna z mnoha příruček na téma "jak zlepšit svůj život". (duklak2)

Reklama

Reklama