Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

klerik 

všechny recenze uživatele

Film nemá takmer nič spoločné s filmom z roku 2003. Aj vzhľadom na dobu vzniku má Italian Job neskutočný šmrnc, občas pripomínajúci Conneryho bondovky. Ale scenár je dosť pozvoľný. Veľké množstvo postáv, veľa kecania a divák sa dosť načaká, kým prídu tie naozaj zaujímavé scény... Úteky na minicooproch sú fajn, ale občas aj trochu detinské... Kým pri BULLITOVOM PRÍPADE som ešte prižmúril oko, tu idem na tri... ()

gocatgo 

všechny recenze uživatele

Vcelku mi uniká, proč je potřeba natáčet remaky skvělých filmů. Italian Job má perfektní atmosféru, bandu londýnských podvodníčků toho nejstylovějšího ražení, geniální honičku a epesní závěr. Stejně tak jako je Mini Cooper od BMW jen odvarem legendy od Morrisu, tak je nová verze Italian Job odvarem klasiky ze šedesátého devátého... ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Na Italian Job je třeba koukat s velkým nadhledem nebo vypnout jakékoliv logické myšlení. Ve scénáři je totiž tolik "chyb", které jdou tak neuvěřitelně vidět, že jdou až za rámec tolerance (alepoň mé) a koncepce anglického humoru. Přesto - nápad to má výborný, Caine je taky úžasný a slavná/dobrá/nedobrá hodnička (i když je taky postavená na hlavu) mě bavila. Ono sledovat Mini Coopery v takových ujetých lokalitách ... Každopádné Italian Job není špatný, jen to chtělo možná ještě trochu dotáhnout. Hang on, lads; I've got a great idea. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Lehké, zábavné, ale trochu více dramatičnosti by tomu neuškodilo. Závěrečná honička je taková ulítle hill-spencerovská, jenže staví jen na Mini, a chybí jak protagonisté, tak protivník. Producenti sice vzali doslova literární význam slova "cliffhanger", ale na dvojku už nedošlo, a tak mafie v druhé půlce filmu trestuhodně statuje (druhý díl měl být o tom, jak zlato získá mafie, a hrdinové ho budou muset ukrást zpátky). ()

Mekgrůdr 

všechny recenze uživatele

Možná nebylo úplně špatně, že jsem napřed viděl nově ztvárněnou verzi s Markem Wahlbergem, Charliez Theronovou a spol. No novou verzi....spíš hodně volně inspirované zpracování. Přesto základní kameny byly stejné a já se mohl už jenom bavit. A bavil? No jak se to vezme...Michael Caine byl dost dobrý a akce na šedesátá léta taky slušná. Takže vlastně bavil. Ale vlastně díky MacGyverovi jsem hodnocení ještě zvýšil...pokud jste viděli jeden z prvních dílů první série, Zloděj z Budapeště, je tam scéna se třemi Mini Coopery, kanálem, honičkou....náhoda? :) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • V záverečnej piesni filmu "Getta Bloomin' Move On" si zaspieval i Michael Caine (Charlie Croker). (sackrebleu)
  • Hláška: "You're only supposed to blow the bloody doors off!" ("Měl jsi jenom vyhodit ty zatracený dveře!") byla britským publikem zvolena nejoblíbenější filmovou větou. (venus)

Reklama

Reklama