Reklama

Reklama

Fairy Tail

(seriál)
  • Japonsko Fairy Tail (více)
TV spot
Japonsko, (2009–2019), 131 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hiro Mašima (komiks)

Hrají:

Tecuja Kakihara, MAKO, Aja Hirano, Daisuke Namikawa, Mamiko Noto, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Ken'iči Suzumura (více)
(další profese)

Epizody(328)

Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství. (Hanyou)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

HDeer 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál ma zaujal akousi zvesťou o vyobrazení magického sveta. Rýchlo som však pochopil, že na to aby som v ňom mohol bádať, potrebujem oveľa viac trpezlivosti, než naozaj mám. Seriál v mnohých smeroch postráda originalitu, kúzla vôbec nepôsobia impozantne a celé prevedenie je zľahka zabalené do infantilného obalu, ktorý v porovnaní s iným anime tentokrát dráždi. Najväčším problémom sa mi zdá fakt, že hlavné postavy ani vlastne nemajú cieľ, pre ktorý by dané dobrodružstvo podstúpili a iba tupo predstierajú svoj vyšší účel pod záštitou ich slávnej guildy. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Fairy Tail je viac dielne anime shounen typu. Začína sa príchodom nového člena Lucy. Lucy postupne zistí čo sú zač mágovia s Fairy Tail a začlení sa medzi nich. Ako to už býva viac dielne anime má svoje nie veľmi podarené časti, sú to diely buď fillery (diely nečerpajúce z mangy), alebo nudnejšie diely. Nebudeme si klamať aj Fairy Tail ich zopár malo. Musím však napísať aj B keď som napísal A. Postupom Času sa príbeh skvalitňoval. Dozvedeli sme sa dôležité skutočnosti o hrdinoch a často dostávali priestor aj vedľajšie postavy. Najväčšiu kvalitu do príbehu zatiaľ priniesla Erza, jej príbeh, jej láska a jej minulosť. Snažím sa hodnotiť ako celok, ale v takomto prípade vždy uprednostním lepšie diely a keď ich je oveľa viac ako tých horších. Fairy Tail si dá záležať na vtipnosti, ale zažívame s hrdinami aj ich smútok, obavy, nemožnosť naplniť lásku a plno iných pocitov. Súboje sú na dobrej úrovni a jednotlivé postavy majú veľmi rôznorodé schopnosti. Stále tam rezonujú nezodpovedané otázky, ktorých odkrývanie je dávkované veľmi pomaly. Najobľúbenejšia postava Juvia. ()

Reklama

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Nezvládl jsem to. Vím, že hlavní berličkou všech fanoušků je, že se to nesmí brát tak vážně, že je to hlavně pro pobavení a má to být klasický Shounen... ja nevím. Přišlo mi to hloupé a unylé. Asi mi tu chybí nějaký nadhled, který mi pomohl u Soul Eatera. Fanservis buší do všeho, co se hýbe, příběh mě nijak nesebral a snad se to ani nikam nehýbe. Přišlo mi to dětské a hloupé. Dvě hvězdičky za prvotní nápad a za prostředí. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

citace z mého deníčku: "Co k Fairy Tail říct - snad jen to, že je to super.. konečně dlouhé anime o něčem. Natsu, Lucy, Gray, Erza a samozřejmě Happy s mnoho dalšími postavami mě snad nikdy neomrzí! Je tedy fajn vidět, že jsou i anime kvalitních rozměrů na dýl, a to je právě FT. Pokud jde o příběh, je to tak, že se všechno může roztahovat.... někdy až moc, ano, i FT má své "fillery", ale těch je jen pár a jsou k věci, či se to tak na první pohled může jevit. Nicméně, pokud jde o hlavní příběhovou linii, je to bomba. Řeknete si, tak, a teď je Natsu a ostatní v prdeli, jenže ono ne. Někdo je přijde zachránit, někdo se zase hecne (většinou tedy Natsu) a vydá ze sebe úplně to nejlepší... A všichni vyhrajou, jenže problém je v tom, že si toto řeknete 2x-3x, a pak už vás pomalu začne nudit fakt, že to stejně vyhrajou a že není důvod se stresovat nad tím, že Natsu nemůže zrovna spolikat oheň, či že Lucy nemůže např. otevřít bránu. Je to problém, protože je to dokolečka a jedno a to samé. Nicméně, nejsem hnidopich a FT mě baví, protože tempo, jakým ho sleduju, je vážně obrovské (cca 10 dílů za den, což je pro představu 240 minut, což jsou 4 hodiny!!!). Závěrem, Fairy Tail je fakt super a doporučuju!!! Sic jsem u 125. dílu, ale myslím si, že už mě nic nepřekvapí a že se v poklidu dodívám na zbylých 50 dílů." ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomuto anime když to mělo přes 120 epizod. Z okolí jsem o tom slyšel, občas zahlédl modrou kočku s křidélky a tak jsem si řekl, že to zkusím. Docela rychle mě to chytlo a tak jsem skoukl prakticky všechny díly najednou. Bylo tam pár příběhu, který nebyli až tak zábavný ale do ostrova to bylo slušný. Po ostrově, kdy se posunuli v čase mě to přestalo bavit ale nějak jsem to dokoukal až k olympiádě cechů, kde mě to zase nehorázně chytlo a o to víc mě naštvalo, že to v tom nejlepším zrušili. Ke konci roku by mělo anime pokračovat, tak snad se pokračování dočkáme a nedopadne to jako s Bleach. Rád bych se totiž dozvěděl, co se stalo s těmi draky. ()

Galerie (2 062)

Zajímavosti (9)

  • Lucyina sférická duše Plue je původně postavou manga od stejného autora Hira Mashima "Rave Master". (Ivanka...)
  • Gray Fullbuster v manga předloze často kouřil, v anime ale nikdy. (Draconic)
  • Natsu Dragneel měl být původně hvězdný duch s rohama. Wendy Marvel měla být vodní drak s hůlkou. (Draconic)

Reklama

Reklama