Reklama

Reklama

VOD (1)

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,702,112Tržby Celosvetovo $10,583,889Tržby za predaj DVD v USA $4,029,925 //počet predaných kusov 261,108║ Bol som zvedavý ako Nicolas Cage zvládne vážnejšiu úlohu po tých všelijakých fantasy filmoch ale nakoniec to bolo bez šance na úspech, lebo režisér Werner Herzog až moc uletene popustil uzdu pri tvorbe tohto filmu. Ťažko sa tu je niečoho zachytiť, čo vlastne chcel týmto pokusom povedať, lebo toto išlo dosť mimo mňa, taktiež tie dokumentárne zábery zvierat boli fakt mimo. /videl v kine: 30%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prazvláštny halucinogénny patvar bad-cop thrilleru s vynikajúcim Cageom a sexy Mendeskou. Neeticky atraktívna temnota ktoré síce baví, ale zároveň neuspokojuje "vyššie zmysly" tak ako by mohla. Bez Cagea by to zapadlo prachom bez povšimnutia. V rámci jeho filmografie posledných rokov ale svetlá chvíľa. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Herzog má rád oldschool, my máme rádi oldschool, není co řešit. Temný úsvit nebyl jenom příjemný omyl. Dál po stejně vlně, Wernere, kdykoliv a v jakémkoliv množství. A co se týče Cage: 10% ublíženého hledění do prázdna, 10% přehrávání, 80% herectví. Ztracená forma je tu. Welcome back. P.S. Eva Mendes byla víc sexy už jenom v Noc patří nám. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Že by se přece jen blýskalo na lepší časy, co se týče filmografie Nicolase Cage? Špatnej polda je totiž výborný snímek, kterému právě Cage vévodí a co se týče mužské části ansámblu, tak nemá konkurenci. Uvěříte mu, že už má nějaké ty roky jako polda za sebou, uvěříte mu tu zkorumpovanost, uvěříte mu i jeho vztah s krásnou Evou Mendes… Celým filmem se táhne taková ta špinavá, drsná atmosféra, která je podkreslena skvěle sedící hudbou. Zkrátka a dobře, tohle je důkaz, že Cage ještě zdaleka nepatří do starého železa. 80 %. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama