Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (774)

Rimsy odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já jen tydle filmy nesnáším! Hollywoodské kasovní trháky s nulovým dějem, monstrozními efekty (nejlépe velkou ještěrkou), zničeným americkým velkoměstem (nepamatuji jakým, NY nebo LA, jak jinak...) a romantickým příbehem na pozadí celé katastrofy, to aby si na své přišly i telenovelami odchované babičky v zadních řadách. Fuj fuj fuj, ani jinde skvělý Jean Reno z toho nevytluče ani tu jednu hvězdičku:-). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Roland Emmerich týmto snímkom divákom ponúka ďalší z radu jeho popkornových filmov. So štedrým rozpočtom sa mu opäť podarilo splniť očakávania. Nenáročný, ale zaujímavý námet o obrovskom zmutovanom monštre vyčíňajúcom v New Yorku. Dobré herecké obsadenie, plus európska hviezda ako bonus (Jean Reno). Filmové triky samozrejme na vysokej úrovni. Americký popkorn na tento spôsob mám celkom rád. *** ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to naposledy strašně dávno a pamatuju si, že se mi to dost líbilo. Tak teď už se mi líbilo mnohem míň. Ta digitální Godzilla ještě ušla, pár scén taky, ale konec á la "Jurský park" byl dost mimo a stejně mimo byla většina nudných a nudně zahraných postav, z nichž vyniká a) Reno a za b)Godzilla. Ale pozor, pořád je to lepší než Emmerichův Patriot, aspoň to neotravuje mudrováním prezidentů a mám pocit, že se tam ani nikdo hrdinsky neobětoval. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhé, příšerně naivní, s kašpárkem Matthew Broderickem v hlavní roli. Chtělo by se říct, že je to totéž jako Den Nezávislosti - ten ale necpal všude možně jakési komediální vsuvky, prostě jen valil na diváka tu lavinu akce a patosu a měl k dispozici podstatně vhodnější sestavu herců a hereček. Obrovská výprava prostě neudělá všechno, pokud ji patřičně nedoprovodíte. Ani v rámci žánru "100% fun, 0% logic" není moc o co stát. 40% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Heroes ,2. Come with Me ,3. Deeper Underground ,4. No Shelter [Godzilla] ,5. Air ,6. Running Knees ,7. Macy Day Parade ,8. Walk the Sky ,9. A320 ,10. Brain Stew [The Godzilla Remix] ,11. Out There ,12. Undercover ,13. Opening Titles ,14. Looking for Clues , ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Při honičce Godzilly s taxíkem bylo použito 16 různých vozů. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama