Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

heyda 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle se nemá točit film o posledních dnech života. Jedna velká nuda, příběh bez jakéhokoli nápadu, v podstatě se celou dobu nic neděje a korunu tomu nasazuje nezáživný komentář vypravěče. Nechápu, proč je zde tak vysoké hodnocení. Podle mě by takový film natočil kdejaký amatér. Říkejte si co chcete, ale mě to nezaujalo, nudilo a chvílemi i otravovalo, přitom podobnou tématiku mám strašné rád... 20 % ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Právě ta jednoduchost a přímočarost příběhu se mi na Posledním týdnů líbila. Film tím dostává šmrnc autentičnosti. Hlavní hrdina je sympaťák a když se dozví svoji diagnózu, chce zažít nějaké dobrodružství. A protože se vypraví na cestu po Kanadě na motorce sám, nezažívá žádné extra převratné události, radost mu dělají dílčí věci, má prostor pro osobní myšlenky - škoda, že jich nebylo ve filmu více. Lahodný soundtrack a atraktivní příroda jsou velikým plusem, stejně jako ideální stopáž a poměrně poklidný způsob vyprávění příběhu. Pro mě osobně příjemné překvapení, které se nesnaží o ždímání citů, avšak zapůsobit umí. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Klasický doják který ve mě žádné pocity nevyvolal a u kterého mi vadil hlas vypravěče, k tomu ještě musel vyprávět v nesympatické třetí osobě. Neustále mi vadila pořád opakujicí se otázka, co bych udělal kdybych měl den, týden nebo měsíc života. Proč bych měl dělat něco jiného než doposud? Nic se stejně nezmění. Jako kdyby na tom záleželo jestli člověk zemře zítra nebo za x let. Takové blafy já fakt nežeru. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Máte rádi přírodopisné snímky? Tak to se vám tenhle film bude líbit. Záběrů na kanadskou krajinu si užijete do sytosti. ____ Příběh o zdánlivě bezcílné cestě podnícené zjištěním fatální diagnózy netrpí sentimentem. Hrdina neprojde velkým prozřením a na své cestě potkává normální lidi, žádné excentrické figurky. Nenastane žádný velký zlom, neprokáže velké skutky, přesto téměř nezřetelně, aniž by to věděl, zasáhne do životů několika lidí a změní je. Právě to je na filmu sympatické - bez výstředností a okázalých gest i ten nejobyčejnější životní příběh ovlivní jiné. Je to reálné a uměřené. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Propravdě jsem velice mile překvapená. Z filmu, který se v traileru zdál být něco mezi LONG WAY ROUND a INTO THE WILD, se vyklubal snímek dle mého poveděně natočený i zpracovaný. Chválím atmosféru filmu, která se pohybuje někde mezi hořko-smutnou komedií a fotografickým průvodcem kanadských kuriozit. Humor, kterého se divákovi dostává je srozumitelný, ačkoli občas mi přijde, že je i poněkud britský, což je ale na druhou stranu dobře, protože jinak obohacuje smutné pozadí příběhu. Dělá mi velikou radost styl vyprávění a to, jak hlavní postava Bena vidí znamení prakticky ve všem, co ho na cestách potká (popravdě mě to dává jistotu, že snad nejsem jediný člověk, který to tak dělá :D ) Herecky není film nějak extrémě propracovaný, faktem však zůstává, že Josh Jackson se s postavou krásně srostl, takže film působí reálně. Jinak pěkná hudba a prostředí. A jako bonus je zde scéna pro hokejové fanoušky...no co víc si přát? :P ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama