Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Recenze (214)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

U mňa nevýrazné a už aj bez napätia. Tento diel je síce fajn ako scifi, ale posun deja už nepôsobí tak reálne, aby sa dostavovali po tele zimomriavky. Ale ak to beriem viac samostatne a odosobním sa od minulých dielov, tak ma to pomerne bavilo. **/*** ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u tohoto dílu PA ze všech dosavadních bál snad nejvíc. Po spíš takovém zklamání z předešlých tří dílů se jednalo o příjemné osvěžení, které sice začínalo typickou nelogikou typu „nevěřím tomu, ale na video, kde je jasný důkaz, se nepodívám“, ale pak to byla jízda, lekačka za lekačkou a napětí do samotného konce. Hlavně tedy díky lekačkám jsem se po celou dobu sledování (na prahu půlnoci, mimochodem) krčil pod peřinou, zuřivě se jí držejíc a očekávajíc, co kde zase vyskočí a jak moc nehezké to bude. O to méně mě potěšily efekty, kdy onen „stín“ představující „démona“ nebyl kdovíjak propracovaný a spíš působil na svůj rok docela laciným a nepříliš uvěřitelným dojmem. (A to nemluvím o úkazu v závěru, nad kterým doteď kroutím hlavou a co mi bohužel pokazilo celkový dojem o celou hvězdu.) Ale jinak příjemná, mrazivá zábava a velmi silné 3*. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem duchařiny a už vůbec nemám zalíbení v tuto sérii. Na krásný český překlad Jiný rozměr jsem kdysi vyrazil jen kvůli kamarádce a po pár opravdu divných až patetických scénách jsem si opravdu užíval spíš její přítomnost a zápal do pro mě nezáživného filmu, než 'horor' samotný. Když se budu jednou opravdu nudit, možná se k sérii ještě vrátím. Přeci jen původní díly jsou sem tam i vskutku vychvalované, tak uvidíme, o co jsou lepší, než vadný závěr celé série. [viděno v Kino Šumava Klatovy 28.10.2015] ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů série, kterým kdyby celý fenomén začínal, všichni mu dají plný počet. Zkřížení Sinistera a pravých duchařin vyšel skvěle a hlavní dětská herečka je opravdu freaky. Kam se hrabou Wanovy pohádky. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Netuším, co se stalo s frančízou Paranormal Activity, protože první díl byl o tom, že bubák straší a nejste v bezpečí u sebe doma v noci. Jednička byla něco nového, jednička byla super, jednička mě nadchla a zaujala. Jenže pak si někdo řekl, že se z toho koně vymlátí víc a scénáře se ujali nějací fištróni, co z toho udělali směs čarodějnictví a únosy dětí. Navíc trailer nabízel, že rodina bude přímo komunikovat s holkama přes televizi a nakonec je film o něčem úplně jiném, takže dobrá podpásovka (ovšem trailer na trojku byl taky úplně jiný než samotný film). A vůbec dalo se to na to dívat, kameru většinou nedrží epileptik s roztroušenou sklerózou, takže se na to i dobře dívá, lekačky se tam najdou, ale prostě to už není Paranormal Activity, ale parazitování na jméně. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl ságy, který nenavazuje na předešlé díly! Když duchařina, tak pořádná! Co takhle pořídit dům, ve kterém je uvězněno zlo, které na Vás čeká a vybere si Vaší holčičku?! To vše s pohledu úchvatné kamery, která umocnuje atmosféru. 80% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Oproti jindy se konečně můžeme dočkat i toho, že se nám zde duch zapojí i vizuálně. Je to příjemná změna vidět, co vlastně celou tu dobu otravuje životy nevinných lidí a nesledovat jenom, jak se houpe strop, nebo se přemisťuje nábytek. Bohužel ale i přes tuto příjemnou změnu se jedná celkem o slabší díl. Atmosféra i lekačky celkem nic moc a ani závěr mě nijak extra neuchvátil. Už tu byly i lepší díly. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Do teď bylo napětí a lekačky v pohodě až do doby než se ke konci filmu objevil duch což už připomínalo jen výmysl tvůrců. Větší strach budil z neznáma jak tomu bylo v předchozích dílech v kabátku připomínající (jako že) realitu a pravdivost. 55% ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

"Dvakrát do téže řeky nevstoupíš.", praví přísloví, který však série Paranormal Activity celkem úspěšně ignorovala snad čtyřikrát. Zatímco první díl, kterej osobně považuju ještě za celkem vydařenej a originální i přesto, že bylo pouze otázkou času, kdy po danym tématu v narůstající vlně zájmu found footage někdo sáhne, zbylá pokračování mi přijdou naprosto stereotypní - jeden barák, v něm cosi zlého, jeden fakan v centru dění, plno kamer, který nahrávají dvacetčtyřisedm a sem tam nějak zakomponovanej mytologickej prvek, kterej by měl rozvíjet a propojovat předchozí vyprávění. Po těch letech se mi tedy jednotlivý pokračování v podstatě slily dohromady a i když pětka, zdá se, konečně příběh posouvá někam dál, pořád je to to samé. Ani čtyři (!) scénáristický hlavy tentokrát nebyly schopný přetavit tuhle značku do podoby, která by se alespoň trochu odlišila od těch předešlých. Ve výsledku tak jen zbývá doporučit těm divákům, kteří chtějí dát (snad) poslední kapitole přece jenom šanci, aby šli do unrated verze, která nemá relativně přeslazený alternativní konec, ale prodlužuje vrcholící finále tak, jak by se hororu slušilo a patřilo. Normálně bych nejspíš ležérně frknul 4 hvězdy, ale už to prostě nejde. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Jedno z tých lepších pokračovaní tejto hororovej série. Pamätám že som na tom bol ešte v kine. V rodnom meste a s kamarátom. Minule som si to dal znovu, nebolo to také zlé ako prvé filmy, ktoré boli hrozné a už vôbec nie strašidelné. Svoje pridala aj vianočná atmosféra, počas ktorej sa to celé odohráva. Lakačky tiež celkom dobré. 3* ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Samotný závěr celý film dost zachraňuje, jinak se nejedná o nic převratného a celá série tak dále pokračuje v matném průměru, který už nemá dále co nabídnout..................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Santa je borec. Má takovej bodrej přístup. Dělá jenom jeden večer v roce a lítá si na sáních s kouzelnýma sobama." -Mike- ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Série Paranormal Activity patřila až do Ghost Dimension mezi mé nejoblíbenější a nejpůsobivější podívané, ovšem směrem, kterým se vydala právě tímto pokračováním, je pro mě konečná. Tvůrci zde totiž naprosto neohrabaně a bezohledně zazdili vše, co doposud ostatní díly tak pracně budovali, zcela zde změnili nastavená pravidla a styl zpracování, a dokonce se jim tady podařilo dosáhnout i něčeho, co jsem si myslel, že snad ani není možné, a to totální nefunkčnosti found footage, která na mě vždy působila,a to i v těch nejlacinějších bracích, ovšem zde prostě ne! Nechápu. Zápletka se jinak snaží propojit a zkompletovat dění všech doposud natočených „Activit“, ale i v tomto ohledu to je zpackané, marné, nelogické a hlavně strašně nudné. A vlastně ani postavy, či jejich představitelé, nejsou vůbec výrazný, zkrátka Ghost Dimension pro mě svou existencí nekompromisně pohřbil doposud skvěle rozjetou a extra působivou sérii, já truchlím a mám přání, na které jsem v souvislosti s touto sérií nikdy nechtěl ani pomyslet, ale nyní tedy doufám, že šlo již o poslední díl a nebude tak již nadále hanobena památka předchozích parádních Activit dalšími podobnými zbytečnostmi! ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Kebyže mi niekto po týždni, možno mesiaci pustil úryvok z niektorých pokračovaní týchto sequelov, prequelov a spin-offov, nepoznám medzi nimi veľký rozdiel. Produkcia sa nás snaží znovu nečím ,,novým,, zaujať, avšk bez valného výsledku. Asi tak to mňa všetko pôsobí. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

A cenu pre najdebilnejší filmový pár vyhráva... Tí dvaja magori práve z tohto filmu! Tak neuveriteľne iritujúce postavy som dlho nevidel a prial som tomu duchovi, aby to ukončil čím skôr. Ako bubák bol celkom fajn, škoda len, že nemal dôstojných protivníkov. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

No, tak to byl zatím poslední díl. Nutno říct, že oproti trojce, čtyřce a spin-offu došlo k podstatnému zlepšení. Víme konečně, o co vlastně jde. Novinkou je, že zlo dostává mnohem fyzičtější formu (shit gets real). Nicméně se vyskytly i nové otázky, takže jsem zvědavej, jestli dojdeme k jejich rozřešení. Třeba - proč se to vymítání tak zvrtlo. 7,5/10 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak a nejdebilnější hororová série všech dob je za mnou. SPOILERY. Šestý díl je návratem do zajetých kolejí, takže tu máme opět jednu rodinu, která Vám bude úplně u zadku, protože víte, že ve finále stejně zařvou. Dále je tu kněz, který zařve a vymítání, které nevyjde... asi protože scénář. A démon je vidět (klasická černá mlha ze Supernatural), protože natáčeno je kamerou, která má šest čoček místo tři :DDD. Díky tomu je tu pár slušných scén, ale převažuje opět ubíjející nuda, která člověka donutí přemýšlet proč má malá holčička v pokoji neonový hippie znak a růžovou lampičku ve tvaru dilda. Na konci je i nějaké to cestování v čase, čili bych zlomyslně do žánru na ČSFD přidal sci-fi, aby to toho mazlavého smradlavého mohlo šlápnout více lidí :). Každopádně tahle série a její úspěch jde zcela mimo moje chápání současného filmového světa. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Vubec ne spatne ukonceni cele serie. Je to sice vystavene az na dno a nic noveho se cekat ani nedalo (mozna toho Tobyho), ale drzi si to latku, celkem to vyleka a hrdinum se tentokrat celkem dobre fandi. Akorat me prave mrzi to uzivani CGI a co se tyka celeho pribehu, tak maloco bylo vysvetleno. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Klišoidní sračka, která recykluje své předchozí snímky a nebo vykrádá nápady z jiných filmů. Občas jsou scény, které na těle zamrazí ale v celkovém hodnocení se to nemůže výrazně projevit. Stejná sranda jako každý rok, stačí vidět jednou a zase s klidným svědomím zapomenout. Kam se to hrabe na zlatou jedničku, které jsem v době vzniku měl velmi v oblibě, díky budování napětí a provedení námětu na plátno... Dneska už jde v téhle sérii jen o to, aby se z lidí vyždímalo co nejvíce peněz. ()

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama