Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

StrYke 

všechny recenze uživatele

Škoda, myslel jsem že celý příběh bude o vražedném černém pasažérovi... Film na to potenciál určitě měl a kdyby se udržel v úrovni mrazivých scén při prohledávání nákladu, bylo by to čistých pět hvězdiček. Bohužel kvalita potom klesá každou další minutou od chvíle, kdy je záhadný pasažér nezajímavě vyřešen a celý děj se přesouvá do úplně jiného žánru filmu, a to ještě ne moc dobře. Doporučuji se koukat pouze na první polovinu.. A neměli by jste na Cargo koukat jestli trpíte epilepsií. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je fajn, že podobné filmy vznikajú stále častejšie (rok 2009 bol na Sci-Fi bohatý...). Vizuálne CARG-u niet čo vyčítať (na to že je to Európska produkcia – výborné triky a prevedenie), čo je ale slabšie je scenár a herci (ktorí sú otrasní). Dôležitou súčasťou takýchto filmov je atmosféra, tá tu vlastne úplne chýba. Žiaden pocit beznádeje, stiesnenosti, strachu, ako keby to postavám bolo jedno aký bude ich osud a čo sa s nimi bude diať. Chladné, nudné putovanie vesmírom bez štipky napätia. Pozeral som sa na krásne outdoorové scény (hlavné plus celého filmu), ktoré my kazil slabý príbeh. ()

Reklama

Viperine 

všechny recenze uživatele

Scénář a výkony herců podprůměrné, vizuál a atmosféra nadprůměrné a pro milovníka vesmírných csi-fi jistě k pokochání. Bohužel je to cellé navíc nasáklé spoustou nelogičností, sem tam se objeví i nějaká totální pitomost... ale pokud do toho člověk jde jako do sledování show a rozum nechá chvíli odpočívat, tak se to dá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Švajčiari fakt prekvapili. Atmosferické sci-fi naplno využíva mrazivosť vesmírnej lode a po vizuálnej stránke dorovnáva naväčšie pecky žánru. Asi jedinou chybou je, že film nedokáže gradovať (britský SUNSHINE tak vyznieva omnoho gulervúckejšie). Jednotlivé scény sú fajn, ale film má takmer stále (hlavne v závere) rovnaké tempo. Napriek tomu, podmanivé... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

asi bych jen napsal, ze diky nejake spatne konstelaci hvezd me Cargo nedostal tak, jak sem ocekaval.. Zas nastesti ocekavani nebylo az tak vysoke, takze ani zklamani neni tak velke (ale po traileru sem cekal vic, i kdyz sem tusil ze Sunshine 2 se konat nebude, a ty nemecke hlasy me docela iritovaly..) Nemel bych to psat, ale pro vetsinu lidi by to byla opravdova ztrata casu, nejaka atmosfera tam je, ale nic, co by nebylo (a mnohem lepsi) nekde jinde.. ende. takove prumerne 3 PS: rozhodne ale od Nemcu je to jedna z tech povedenejsich praci, a existuji i horsi filmy tohoto zanru ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)

Reklama

Reklama