Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

pilarius 

všechny recenze uživatele

Že je vesmír nejen pro člověka studené místo, to chápu, ale určitě to není důvod pro to, aby studená byla i hlavní hrdinka, stejně jako všechny ostatní postavy. Těžko se tu vůbec s jakoukoliv postavou sžít, když jsou všichni studení jak led, ale překousl bych to, kdyby měl film nějaký jiný výrazně dobrý prvek. Můžu říct, že se mi na filmu celkem líbily jak triky, tak hlavně neexistence logických chyb a celková uvěřitelnost toho, co se v něm dělo (fyzika funguje, jak má). Architektura prostředí i technika taktéž dávaly smysl a vypadaly v rámci možností originálně a také uvěřitelně. Atmosféra byla správně chladná a celkem napínavá, bohužel příběh, ač pěkný, byl jednoduchý a celkem předvídatelný. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání a to dost velké. Na film jsem se strašně těšil, trailer, příběh, a prostě všechno tohle slibovalo zajímavé sci-fi. Který se ale bohužel nekoná. Celou dobu je to spíše nuda a šed bez špetky napětí. Jo je tu pár scén které potěšily, třeba nabíhání po lodi bylo výborné, ale toho je minimum a tak se tu spíše řeší kraviny typu "Kdo je zrádce". Takže spíše o ničem, film nesplnil ani z poloviny očekávání, ale zase na druhou stranu od Švýcarů moc filmů neznám takže zas tak zklamanej ani bejt nemůžu. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, zpracování, efekty, to vše na výborné úrovni. Dějově už spíše žádný zázrak, jeho tajemství se udrželo tak do první čtvrtiny a pak už bylo vše prakticky jasné ze všech dosavadních náznaků. Ale jinak musím říct, od švýcarské produkce překvapení přímo Hollywoodských rozměrů, i když bylo vidět, že v tom žádný Hollywood neměl byť jeden prst. 70% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, je to jako hodně dlouhá vášnivá předehra s líbáním a pak najednou nic. Popis vás naláká na hustou atmošku velké nákladní lodi, kde se drží po jednom hlídka. Jasně, že v těch kontejnerech bude něco děsivýho a chce to ven. Minimálně sežrat hlídku, jak bych to tak viděl. A začátek tomu i napovídá. Jenže když už se to začne pomalu rozhoupávat, tak najednou předehra končí a o to co je v kontejnerech a kam a proč se to převáží se dostává na druhou kolej a řeší se podle mě absolutně nelogický věci. Jaký? Nebudu spoilerovat, ale mě byly úplně u prdele. Bitka mezi "děsivým nákladem " a posádkou by byla zajímavá, jenže se jaksi nekoná. Místo toho nastupuje mysteriozno a co je realita a co simulace a na to sere pes.... ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Svycarske Sunshine, ale dej je o necem jinem nez Boyleovo britske sci-fi, i kdyz vyznivaji stejne. Posadka nakladni lodi zjisti, ze v nakladovem prostoru neni to, co tam melo byt a jeste cestuje nekdo navic, takze mix sci-fi a thrilleru. Musim rict, ze se to fakt Svycarum povedlo natocit vesmirnou sci-fi bez trikarskym magu z ILM za zady. Velmi slusne sci-fi. Film je o 15 minut kratsi, ma jen 105 minut. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama