Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 1

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Dobrej filmik...sranda je, ze si tu stezujete na stupidni chovani postav atd pritom ta puvodni verze je stejne stupidni jako toto..kouknul jsem na puvodni verzi a hned pak na toto a nechapu status kultu...prislo mi to uplne stejny jako toto, akorad hlavni hrdina byl borec (v serialu totalne drti drzky! a ta muzika kurva!) a masky a krev byla smesna..je fakt, ze sem to videl ted a ne drive kdy to vyslo..tedka mi to pride ve srovnani stimto remakem spise usmevne a je to na +- na chlup to same jako toto..bavil jsem se za me 3,8/5 ! PS: nechapu tak nizke hodnoceni, prijde mi to dost zaujate...minimalne na 65% by tohle melo vyjit, kdyz puvodni film ma kolem 75%.. PSs: Serial je celkem sranda :-)) PSSs: Serial je kurva bomba! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To chvástání na plakátu "Nejděsivější film, jaký kdy uvidíte" snad musí prokouknout každý, kdo není úplně blbý. To je jak kdyby o sobě někdo říkal, že je nejlepší člověk, co kdy žil. S původním Evil Dead to má společného možná tak to téma chata v lese, démona a motorovku. Ale to zásadní tomu chybí - a to je humor. Ten tady vůbec neexistuje a jede se jen po stezce hororu. A zde musím pochválit leda tak povedené gore a chlejstance krve, ale to je tak všechno. Teda ještě jsem rád za tu kundu (astratta montosse canda), to tam znělo moc hezky... a celkově jsem rád za všechny kundy. No a jsem zmatenej, protože fakt nevím, jestli to měl být remake (což byl asi hodně smělej plán) nebo pokračování (což ale nedává smysl) nebo něco úplně jiného (s ohledem na to Ashovo "Groovy" na konci). Taky nevím, proč se kniha nejmenovala Necronomicon, ale Naturon Demonto (ale myslím, že Necronomicon se objevil až v Evil Dead 2) a taky nevím, proč byla ta koupelna v lesní chatě tak veliká. Ale nejvíc mě sralo, že tam byla tolikrát nějaká scéna, že posedlá postava hrála, že je normální. Asi tak 5x? Věřím tomu, že kdo nezná originál, může ho tohle bavit. Ale já si to s tím rači ani nechci spojovat. Byl to takovej průměrnej horor. ()

touchmud 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo u tohoto filmu naletěl na tvrzení, že jde o nejděsivější film všech dob, tak chápu, že mohl být zklamán. Pro mě osobně je Evil Dead verze 2013 pěknou poctou klasice, kterou mám rád. Ano, chyběl humor, ale vůbec mi to nevadilo. Proč točit znova to samé. Autorům se podařilo zachovat atmosféru, a díky R-kové přístupnosti se nebáli přitlačit na pilu (doslova). Pro mě osobně velmi příjemné osvěžení v hororovém žánru. Fede Alvarez poté co překvapil svým krátkým filmem, opět dokazuje, že je zručný filmař, který má co nabídnout. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Oproti originálu chybí snad jen osobnost výrazového potenciálu Bruce Campbella. Ačkoli je atmosféra tvořena výhradně znechucením z neuvěřitelného množství gore a krve, jedná se z tohoto pohledu opravdu o jeden z nejděsivětších hororů tohoto století (když si vezmeme, že cílové skupině je kolem patnácti let, pak vysoce sebevědomé nápisy na plakátech nelhaly). Intenzivnost nekompromisního finále, pak už jen příjemně dotváří šokující pocit z této zvráceně hravé pocty Raimiho klasikám. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Je to trochu trapné, ale já musím této bezduché duchařině - nebo spíš démonařině - dát čtyři hvězdičky. Je to hlavně kvůli slušným efektům, několika parádně nechutným scénám a spoustě výborných záběrů, kdy se člověk i skoro lekl. Jako bát se u toho asi moc nedá, ale koukalo se na to hezky a i přes pár logických nesmyslů se jedná o slušný jednodušší horůrek. 70% ()

snared 

všechny recenze uživatele

Když to vypadalo, že už ze sebe film vytřískal maximum, zjistil jsem, že uplynula teprve slabá hodinka a mě čeká další půlhodina kvalitního goru a cákání krve. Lepší scénář by určitě neuškodil, ale co už. Mě ani spolufeťačce, pardon, spolusledující to vůbec nevadilo. Prima krvavá jednoduchá jízda, kterou si rozhodně v budoucnu hodlám zopakovat. 3,5* ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Z traileru jsem se málem pos-al...z filmu už nikoliv. Krev, detailní záběry řezání, bodání, sekání s lekací muzikou to je moje, ale něco tomu chybělo. Scénaristé tomu bratrovi moc inteligence nenadělili, ale což, nakonec to dohnal tím že si zahrál na Mekgajvra. A ten elektrický nůž na maso si musím taky koupit :) Ototčte prosím volume doprava a každopádně doporučuji dvě shlédnutí ! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Úžasné masky a související hororové efekty film bohužel nezachrání. Co by hodně pomohlo (bohužel asi ne tržbám) by ale byla změna názvu. Řekl bych, že nejsem sám kdo čekal trochu více černého humoru. Veškerá snaha o nadhled byla skoro nepostřehnutelná, což k Evil Dead moc nesedí. A na to, aby se dal film brát vážně by byla potřeba trochu upravit scénář. Na pohled sice fakt luxusní, škoda jen že originál laťku očekávání nasadil příliš vysoko. Evil Dead nového tisicíletí bude asi spíš Cabin in the Woods. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít. Doufal jsem že si tenhle remake udrží soudnost a ponese s sebou jen kvalitu. Doufání je rázem realitou. Už dlouho se nestalo aby horor byl lekačka, byl plný krve a hnusu a "těch strašidelnejch" holek. Ve mě vřelo napětí spolu s očekáváním po celou dobu. Herci to zvládali, a já se strachoval že to akorát pokazí. Masky a make-up prostě bomba, strašidelná bomba. Tvůrci dokázali zařídit parádní kino zážitek. Co se týká všeho okolo děje dobře pasuje a nevypadá to směšně. Mluvím o drogách, to je na začátek dobré opodstatnění, proč ty lidi vůbec do toho lesa jeli, jen kvůli tomu aby pomohli odvyknout kamarádce. Mnohem lepší důvod pro film než aby jeli prostě zakalit. A scenárista měl plnou hlavu toho, jak dobře vymyslet co nejvíce hlášek, herci ty hlášky vykřikují od srdce a od Expendables, Avengers a The last stand hlášky fungují. Atmosféra prostě špičková. SPOILER Při titulcích si pár jedinců neodpustilo "ty vole" když viděli Bruce Campbella coby producenta. A už text mluvený hlubším hlasem na konci během nich byl podezřelý. A na konci Bruce a ještě stihne prohodit tu nejlepší hlášku z celého Evil Dead, takže jsem ze sálu odešel s uspokojivým úsměvem. KONEC SPOILERU Evil Dead 2013 je nejlepší horor za posledních pár let a myslím, že ho dlouho nic nepřebije. Možná dvojka. Viděno v kině 2x ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Celý film je postavený na efektných scénach....a že tie scény sú efektné (aj efektívne) o tom netreba ani len polemizovať. Nadstavba v podobe kvalitnejšieho príbehu však absentuje. Napriek tomu som si film užil. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Takovej ten horor, který má na první pohled všechno co by měl horor mít, ale stejně mu nemůžete dát vysoký hodnocení, protože prostě nemá tu atmosféru a celý film to s vámi nic nedělá. Já se cejtil, jako kdybych koukal na akční film. Prostě jsem jen seděl a koukal jak se tam řežou. Neříkám, že tam nebylo pár momentů, které by se dali považovat za lekačky nebo strašidelné momenty, ale rozhodně jich nebylo moc. Celý film odcejpá dost svižně a posledních 10 min je naprosto hektických a akčních. Těch posledních pár minut bylo to nejlepší co bylo ve filmu. Tolik zvratů a konců, který mohli nastat za tu chvíli, ale pak se to najednou rozeběhlo dál a zase další možnej konec a takhle to šlo pořád. Není to vyloženě zklamání, ale dalo se z toho vytěžit mnohem víc. 65% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Hra se světlem i aranž, postavení scén a nasnímání je vcelku invenční a zábavné, ale ani to nezakryje fakt, že film je pouze prázdná schránka, zvenčí hezky vypadající.... A čím více film spěje k závěru, tím prázdnější mi připadal a samotný příběh či sled událostí je nepovedený, jednání postav nelogické a závěr si už z diváka dělá svou šablonovitostí vyloženě prdel, chcete-li srandu... Gore efekty slušné, ale nic z čeho by se otrlému diváku mělo dělat nevolno... Neviděné je totiž mnohdy mnohem děsivější... ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

škoda šťavnatýho vizuálu zmrvenýho idiocií obsahu. kdyby se to celý nebralo tak vážně, nakoupil bych lepící pásku pro nejhorší případy do zásoby. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Raimiho rukopis je hodně znát a originálními prvky se to jenom hemží. Vynikající gore střídá psychický teror - určitě se jedná o jeden z nejlepších krváků roku 2013. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Netypicky typický horor - vyvražďovačka. Ale dobře jsem se bavil. Už od tipování, kdo skoná jako první, přes čtení knihy, kde jedno „české“ slovo bohužel nešlo nijak přeložit, až po typickou blbost postav. Na to, jak jsem se bál, že mě tento horor psychicky rozhodí, mě naopak ani extrémní krvavost nerozhazovala. Jenom... nevyžíval se scénář příliš v usekávání končetin? Jinak na cameo Bruce Campbella jsem čekal od samotného začátku a... no, není ve výpisu herců pro nic za nic. Celkově - volovina, která dobře poslouží, pokud se člověk zajímá o kořenovou sérii. Pokud ne, dostane pitomý horor. 50% ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Fajný horor, který sem viděla přímo v kině, překvapil mě lekala jsem se při každé scéně. Hudba prekvapila, ohromila, na konci dojemné trošku ale v nečekaných momentech kdy člověk nečekal reakci, tak bum... fakt musím říct že se mi film moc líbil a doporučuji. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama