Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Vena69 

všechny recenze uživatele

Minimalistické filmy mám rád, ale ze všeho nejvíc mi záleží na jejich zakončení. Pokud je rozuzlení opravdu důmyslné, jsem ochoten filmu odpustit slabší herecké výkony, horší dialogy i pomalejší vývoj. Exam bohužel trpí i několika dalšími nedostatky - postavy se chovají značně nelogicky - opomíjejí očividné a naopak si všímají těch nejmenších detailů, postrádají znalosti, které logicky mít musejí a naopak vědí všechno o něčem naprosto náhodném. Rozdělení dialogů ve filmu je značně nevyrovnané - některé postavy nemají téměř žádný prostor a pouze ,,čekají až na ně přijde řada". Tohle všechno by se dalo odpustit, pokud by to zakryl geniální závěr, ale žádný zázrak se zde bohužel nestal. 2/5 ()

Calibos! 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, který definuje novou možnost vedení pracovních pohovorů. Od začátku jsem naplno přemýšlel s aktéry co to vlastně mají dělat. Až na trochu přepálený konec jsem spokojen. ()

GizmoD 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy pocin, skor psychologicka drama s prvkami thrilleru. Zakladom je poriadne pocuvat vsetko co povie hlavny zadavatel, podobne ako v Saw, no narozdiel od Saw, ci Cube tu ludia nezomieraju strasnou smrtou, ale len vypadnu z hry. ()

snecek 

všechny recenze uživatele

No, tak to teda byla extrasračka. To byla vážně psychologická pecka jako noha, navíc s úžasnejma hercema, který by se pravděpodobně nechytli ani v amatérskym divadle v Turkmenistánu. ()

Deacon59 

všechny recenze uživatele

Na otázku co se může stát když osmi lidem dáte prázdný papír vám tenhle film rozhodně odpoví. Pointa trochu zklamala. ()

batuzekk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ jak místnost se skupinkou lidí a vymezenou časovou hranicí mění neškodné obyčejné lidi v magory. Mám tenhle případ thrilleru rád a tenhle snímek mě ai nezklamal, ale ani nijak zvlásť neuchvátil ... 50% :) ()

klipers 

všechny recenze uživatele

There is one question before you, one answer is required. Nič nebude tak, ako sa to bude zdať! Dal by som tri a pol, keďže taká možnosť tu nie je, dám štyri. ()

chlumecky 

všechny recenze uživatele

Tak určitě to není film, který by vyloženě nudil - jde o jedno prostorový thriller, který se točí kolem jedné hádanky. Dokonce i vy sami můžete hádat, co se v místnosti musí udělat, nebo kdo je jen nasazený. Jde o zajímavý psychologický thriller plný rozporuplných postav. Režisér netlačí na pilu, krev nepoužívá a proto dávám 4* za snahu být originální vývojem situace nikoliv efekty. ()

Onlajn 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film. Film se zaměřuje na psychiku lidí a ukazuje, jak lidé ve vyhrocených situacích reagují. ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Na začiatku dostanete pravidlá. A buď ich budete dodržiavať do slova a do písmena alebo vyletíte. Zaujímavý námet a pointa, ale to spracovanie je niečo strašné, úplne k ničomu, nuda a des. Napätie žiadne. Všetky filmy s podobným námetom sa vedia viac či menej vyhrať s psychikou, ale tu o psychológii nemôže byť ani reč. A ako postupoval dej, scenáristi si sami viac a viac nasierali do huby... Mal som obrovské očakávania ale... ale. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Lepsi nez jsem cekal. Prvni polovina filmu me vylozene bavila, zajimave a fyzicky atraktivni postavy, napeti a nepredvidatelnost, vzruseni, co by mohlo byt tim krokem k odhaleni otazky. Bohuzel v druhe polovine film sklouzl k jiz tak casto opakovanemu nametu inspirovanemu Stanfordskym experimentem. Od te doby film znacne ubral na tempu, napeti a originalite. Napeti ale uplne neztratil, pribyla nejaka ta akce, tak se i tak dal film vcelku lehce dokoukat. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Trochu jako Cube, ale méně napínavé, trochu jako El Método, ale méně propracované, a tak trochu jako spousta dalších hororů a thrillerů, kde se pracuje s rébusy, časovými limity a sociálně-psychologickými experimenty. 60% ()

Veer 

všechny recenze uživatele

Ten britskej humor to tak nějak všechno zlehčuje, proto tomu nemůžou říkat horor. Nebudeme si nic nalhávat, podobných filmů už tu bylo nespočet, ale já se stejně moc ráda zařadím mezi ty, 'které to stéle baví'. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo. Dle popisu se film inspiroval sérií SAW, to je hodně odvážné přirovnání, jelikož se toho ve filmu mnoho nedělo a ani nebyl napínavý. Vím jistě, že tenhle film si již nikdy nepustím. 35% ()

FoxiDnB 

všechny recenze uživatele

Skupina lidí dostane na pohovor otázku, na kterou mají odpovědět, nesmí nijak poškodit papír, na kterém otázka ale není jen číslo uchazeče o práci. Společně s divákem mají na tuto otázku přijít za 80 minut. "Žral" jsem každou minutu filmu a snažil jsem se na to přijít, film vám napovídá, ale stejně vám to nedocvakne. Pokud máte rádi filmy, u kterých musíte myslet, můžu jen doporučit. Každý herec svou roli zahrál nejhůře za chvalitebnou, ale film za to stojí. Miluju filmy u kterých je divák postaven do role a má řešit hádanku i s postavami. Pokud o takových filmech víte, napište mi je do zpráv, děkuji. ()

Stoupik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychothriller, který bych taky spíše než k Saw připodobnil ke Kostce bez drasťáren. Od začátku mě děj chytil a držel v podstatě po celou dobu. Co je onou klíčovou otázkou jsem tušil, byť jsem možná i doufal, že v tom bude ještě něco jiného s větším WTF efektem. Závěr tedy úplně nenadchl, ale ani neurazil, a vzhledem k tomu, že jsem se prostě docela dobře zabavil, tak tam ty 4 hvězdy dám. ()

Reklama

Reklama