Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film čumel s otvorenou papuľou ako tela na nové vráta! Asi mu preplo z tej dynamickej muziky, ktorá sa tak unudene ťahala celým týmto skvostom! ( Kde takých retardov berú?!! ) Je dosť zrejmé, že mi niečo uniklo, ale ja naozaj nemienim rozdávať hviezdičky filmu, v ktorom sa takmer dve hodiny nič nedeje, je tam kopa nesympatických hercov a aj tí musia bozkávať mamku ( ešte k tomu na ústa ! ) , ktorá im je neustále v závese ako spotená košela! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Michôd .. Kapku velké sousto na debutanta, protože se často v tom pomalém vypravěčském tempu "ze života jedné zločinecké rodinky" dostavuje nuda a apatie. Zkrátka potřebuje vycválat, z pár rozstřelů krve a všemožného snímání pocitů postav se nedají dělat zázraky. Mne tím tedy neohromil. 50%. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na to pomalé tempo jsme si nemohl zvyknout a proto hodnotím "pouze" třemi hvězdami. Avšak musím na druhou stranu říct, že Animal Kingdom je zajímavá, australská gansterka odehrávající se v rodinném drogovém klanu. Režisér, který si tento debut i napsal začíná záběry na sochy a kresby lvů. Dostáváme se tak do džungle práva a pořádku v příměstké části Melbourne. Mládě J Cody (James Frecheville) přijde o svou matku na předávkování heroinu (šokující scéna bez zájmu) a je tak hozen do jámy lvové, když se přěstěhuje k babičce a jejím třem synům. Ta je na své děti hrdá, i když páchají všichni zlo a navíc je každý povahově diferenciální, jako by byli z jiné krve. Relativní absence přestřelek a automobilových honiček pomáhá filmu budovat a udržovat náladu prohloubené hrůzy a proměnu hlavní postavy (a vlastně i všech ostatních). Až se z nás všech stanou zvěrstva. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

je rozdiel medzi tým, ak je nejaký film "oldschoolový" a tým, keď je staromódny. animal kingdom je, bohužiaľ, len staromódny a hrozne nudný. austrálsku kinematografiu mám rád, pretože je nedefinovateľne iná v rámci anglosaskej filmovej tradície, akýkoľvek žáner, fungujúci v USA a Británii, vezmú a urobia ho tak nejako posunuto, inak - a to ma baví. ale tentoraz to nevyšlo až tak úplne. atmosférou mi to miestami pripomínalo donnieho brasca, ale príbeh a scenár boli prekvapivo neprekvapivé, neoriginálne a miestami naozaj až ústiace do klišé, o to viac potom bolelo, že ani spracovanie neprinieslo miestami naozaj prepotrebnú inovatínosť, sviežosť, svižnosť (nemyslené nutne v temporytmickom význame slova). a ani pomerne slušné a pozerateľné herecké obsadenie a niekde v pozadí stojaca myšlienka - síce na poli žánru nesvetoborná a neobjavná, no stále potentná a silná - o nutnosti pridať sa na jednu alebo druhú stranu, pričom ani jedna z ponúkaných strán nie je východiskom, až musí nevyhnutne nastúpiť "evolučný" krok - vytvorenie tretej strany (azda preto ten názov) - nezachraňujú túto australskú krimietudu od toho, aby bola nudná. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o velký kriminální příběh, potýkající se s nedostatkem zajímavé látky a občasným pocitem stání na místě. To nejsou bůh ví jak velké nedostatky, jen díky nim nejde o veledílo, či snad nějaký náběh na kriminální ságu ze světa Melbournského zločinu, ale "jen" o dobrou filmařinu. Pro mě téměř neznámé tváře propůjčily Království zěrstev punc autenticity, z davu vyčníval jen Guy Pearce, který však se svou rolí splynul jako vždy. Debutant David Michod tak dostál svým ambicím jen napůl, což mi v žádném případě nebránilo se do děje ponořit a nechat se "kochat" nepříjemnou atmosférou. Opakovanou projekci nezavrhuji, ale na podobný film musí být to správné rozpoložení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama